enikan Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Cześć ;-) (zielony w tych sprawach jestem) No wiec mam dwa komputery stacjonarne i udalo mi sie dzieki wam zrobic na nich siec poprzez bluetooth. Polaczenie smiga, internet to samo, 20-40kb/s pliki z neta targam na tym drugim... Ale nie o tym mowa, chcialem sie tylko pochwalic bo mi pomogliscie to zrobic ;-) Sprawa wyglada tak, przyjedzie do mnie znajomy z laptopem i chcialem tego laptopa podlaczyc do swojego komputera za pomoca kabla USB i po pierwsze zrobic sieć tak aby kilka ogromnych plikow przeslac - ISO - nie mieszczace sie na CD, oraz udostępnic mu polaczenie internetowe tak aby zaktualizowac pewne bazy danych i kilka takich tam spraw... No wiec pewnosc juz mam ze da sie tak zrobic, ale ze nie jest to dosc popularne rozwiazanie i niewiele osob wie jak - tym bardziej ja. Na tym moim stacjonarnym komputer laczy sie z internetem za pomoca karty sieciowej i mam stale, zewnetrzne IP. Wiec mam prosbe jesli ktos ma kilka minutek wolnego czasu zeby rozpisala dla laika jak ma to zrobic albo gdzie taki opis w necie znajde (bo google mi niewiele pomoglo). Jesli juz ten kolega przyjedzie to ja chcialem wiedziec jak to zrobic, i tylko podlaczyc ten kabel chwile pokombinowac i zeby dzialalo, tak zeby nie tracic czasu bo nie ma go za wiele, a juz tym bardziej nie wtopic ze w ogole mi sie to nie uda... Bardzo was prosze o pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Wiem jedno że potrzebny jest specjalny kabel usb (taki jak Nyny) napisał. Ale nie wiem nic od strony programowej. (powinno chyba samo się skonfigurować :>). Edytowane 18 Września 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Taki kabel nazywa sie USB Link i mozna go dostac w wiekszosci sklepow komputerowych lub na allegro. Poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...