_Borys Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Pozdrawiam wszystkich. NIe wiem co sie stalo ale na calym dysku wszystkie katalogi maja atrybut "read-only". JAk sie i tym dowiedzialem? Otorz probowalem skasowac jeden katalog ktory nie byl mi juz potrzebny ale wyskoczyl komunikat ze nie mozna go usunac bo jest uzywany przez inny program. Pozamykalem wiec wszstko co moglem i sprobowalem drugi raz tez z podobnym rezultatem. Pozniej sie okazalo ze wszystkie katalogi na dysku maja atrybut "read-only" a co wiecej nie da sie go usunac normalnom metoda. Probowalem tez sttrib -r /s/d, pod win komanderem to zrobic a tagze w trybie awaryjnym. I nic z tego. Na poczatku wyglada ze sciagnal te atrybuty ale jak sie sprawdza po raz drugi to one nadal tam sa. Dodam ze tak samo dzieje sie z partycja FAT jat i NTFS oraz ze zaden katalog nie byl "deskryptowany". Bardzo prosze o odpowiedz w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Jesli chcesz usunąć te pliki to jest nawet temat zalozony... :blink: zrob tak, uruchom winde w trybie awaryjny z linią polecen i usun recznie katalogi lub pliki, jesli masz partycje w fat to wystarczy w dosie usunąć, sprawdz moze przypadkiem masz te katalogi udostepnione w sieci lub w jakims programie p2p.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Ten "read-onlu" na wszystkich folderach, to wcale nie jest read-only. Jest to całkowicie normalne. A z tym jednym folderem to jeden ze zwykłych problemów w systemie, spróbuj skasowac z wiersza pleceń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Albo ściągnij program killbox :google: i nim spróbuj. Edytowane 16 Września 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Borys Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ale nie mam problemow z usowaniem pojedynczych plikow ale z usunieciem katalogu (folderu). Niegdy wczesniej tak nie mialem. Wkurza mnie to bo nie moge ich usunac jak probuje to mi wyskakuje komunikac ze nie moge tego zrobic bo plik jest uzywany przez jakis program. Juz mnie to naprawde denerwoje. Wczesniej tak nie mialem. W trybie awaryjnym tez to samo zaraz postaram sie a lini polecen usunac. No i nadal niby usunol ale nie usunol. Cholera co to moze byc????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dick Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 słuchaj jesli kiedys wyjmowales z tego katalogu jakies pliki i byc moze są gdzieś na pulpicie lub uzywane przez inny program to nie usuniesz takiego katalogu..włacz dziennik zdarzen i usun dany katalog, zobacz pozniej w dzienniku zdarzen jakie sa komunikaty ! moze pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...