Crazy John Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Heja! Mam c800 i plyte slot1. Kupilbym sobie Titana, ale z tego co widze, to ma on "otworki" w radiatorze tak umiejscowione, ze jeden wychodzilby mi na plyte, a drugi od plyty, chyba nie najlepiej, nie :?: zwlaszcza, ze zaraz pod prockiem na plycie mam cos :D z malym radiatorkiem. A moze to nie ma wogole znaczenia :?: Mam teraz wiatrak od box'a c667, ale jakos slabo ciagnie (<4000 rpm) Co polecacie (najlepiej, cuchy, maly i wydajny :D :?: Cena raczej tak do 200 zł. AAA a wszystkie te zabiegi, bo chce zrobic 800@1000. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 i jeszcze jrdno, co sadzicie o: SOCKET A JAMICON JMC790BP :?: Znalazlem w jakims starym tescie Chip'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 ja mam na slocie 1 w 2 komputerze celka 566 i pomyka na chrome orbie - juz gdzies od roq - chodzi ze zmodowanym napieciem na 950MHz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 brat moj ma P3800 EB ma ponizej 30 stopni na golden orbie mozesz go wziac do znalezienia na allegro jak do 200 to koop sobie Volcano 7 + 149zł albo to np Zalman za CNPS 3100+ 130zł wykrecisz tego celka na 1200 na nich a na 1GHz to nie uslyszysz ze masz wentulator bo mysle ze bedzie mozna go wylaczyc :msgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 przelicz ile masz miejsca miedzy prockiem a slotami pamieci (teoretycznie ten Asus P3V4X powinien pomykac jak 1 slot nie bedzie obsadzony czyli dodatkowo 15mm ale sprawdz czy dziala) - jak masz od 65mm w gore to polecam kupic Zalman CNPS3000 - za jakies 85-90zl i ustawic go w tryb Silent (powinien dac rade jak nie to kup CNPS3100 - calego miedzianego, drozszy o jakies 30zl) - dostac mozna np w Discotechu a dla wszystkich niedowiarkow ze takie cos moze sie zmiescic TEN link 8O i fotka jak bedziesz mial za malo miejsca to szukaj czegos miedzianego ale nie wyzszego niz 50-55mm (razem z wentylatorkiem) - najlepiej zeby wentylatorek byl 60x60 to masz duze sznase ze taki cooler bedzie wydajny przy 7 - 8V (7V = cisza maxymalna) np TAKIE cos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Wszystko cacy. Dodam jeszcze, ze szukam CICHEGO i WYDAJNEGO. Np teraz bez podkrecania mam 40> *C a gdy np gram dochodzi do 65* :!: Nienormalne prawda :?: Zobacze tego Zalman'a tzn pojade do sklepu z kompem i kaze im zamontowac po kupieniu :) I takie btw: Mam jakas taka przejsciowke, ze ni jak nie moge normalnie jej zdemontowac, kosza mnie za kazdym razem w serwisie i mowia z usmieszkiem, ze ma ona podwojna blokade, czy ktos wie jak to cholerstwo wyjac z plyty gl. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Siemka Zmontuj sobie wc super sprawa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Dodam jeszcze, ze szukam CICHEGO i WYDAJNEGO.Zalman w trybie SILENT przy Intelach "koperkach" spelnia obydwa wymogi :) Np teraz bez podkrecania mam 40> *C a gdy np gram dochodzi do 65* :!: Nienormalne prawda :?: no wiadomo przy coolerku od starszych koperkow nie ma sie co dziwic, zalezy jeszcze czym mierzysz temp. bo na Aususach tak dziwnie bywa ze przy odzczycie przez ASUS PCprobe temp z BIOSu pokazuje straszne glupoty - mi np na P2B przy Celku 1000 za cholere nie chce schodzic ponizej 40*C, ale jak zczytuje np MotherBoardMonitorem to schodzi (i pokazuje prawde bo sparwdzalem zewnerznym termometrem) pamietam dla testow zwszlej zimy pootweiralem wszystkie okana w domu i balkon, zalozylem kurtke i poczekalem az temp w mieszkaniu osiagnie mniej niz 10*C :twisted: i co pokazywal mi glupi ASUS PCprobe 40*C a MBM 16*C (to samo zewnetrzny termometr) - temp przy braku obciazenia, komp przy samym balkonie dodatkowy nawiew w budzie 4 x Sunon 80mm na 7V, dodatkowo zauwazylem ze PCprobe zawyza temp. o jakies 4-6*C :x I takie btw: Mam jakas taka przejsciowke, ze ni jak nie moge normalnie jej zdemontowac, kosza mnie za kazdym razem w serwisie i mowia z usmieszkiem, ze ma ona podwojna blokade, czy ktos wie jak to cholerstwo wyjac z plyty gl. :?:gdzies na stronie Intela - chyba w supporcie (nie pamietam dokladnie a nie kce mi sie szukac) byly rodzaje prowadnic Slot 1 - nie wiem jaki masz dokladnie rodzaj ale najprosciej jest odkrecic (wyjac koleczki jak na koleczkach) cala prowadnice i wyciagnac ja razem z prockiem - najmniejsze szanse na uszkodzenie - bo blokady bywaja rozne :( Siemka Zmontuj sobie wc super sprawa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IMHO do krecenia Celka 800 zbedny wydatek :) na powietrzu ladnie sie kreci, a roznica przy WC niewielka za to wydatek nieadekwatny do wzrostu wydajnosci (pomijamy dziadostwo z CPC) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 wez taki jak moj :) Czyli Titana :) Cichy, wydajny :) i tani :) ale za 200 zeta to Ty bys WC juz mogl jakies skombinowac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 wez taki jak moj :) Czyli Titana :) Cichy, wydajny :) i tani :) ale za 200 zeta to Ty bys WC juz mogl jakies skombinowac :)tak tylko jest 1 ale (wlasciwie 2) Titan nie wchodzi na wiekszosc plyt Slot1, a jak juz wejdzie to czesc wentylatora jest zaslonieta przez RAM (zwieksza sie halas a zmniejsza efektywnosc) ale mozna zawsze sprobowac jak jest od kogo pozyczyc - bo wydac 30 zl i sie potem bujac z Allego itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Po pierwsze: dzięki wszystkim :!: 1. Wiatraczek - zdecydowalem sie na Zalmana, ale na razie poeksperykentuje z wiatrakiem 8cm x 8 cm (zamontuje pod radiatorem i zobacze) 2. Gdy wyjalem procka (udalo sie :D ) i wsadzilem, po oczyszczeniu radiatora z kurzu, plyta gl podaje mi tem procka do 120*C :!: :!: :!: i Asus Probe tak samo, przy starcie jest Hardware Monitor Error :( Press F1 to continue. Co teraz :?: Czyba czujnik zwariowal do reszty..... Czujnik jest na przejscowce, tak :?: Moze wystarczy wymienic przejsciówkę :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 może żle zamontowałes coolerek i ten niezbyt dobrze dolega do cpu ?? bo takie temperatórki to raczej są extremalne dla tego procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 nie martw sie czujnik jest dzies na jakims kabelko to plyta na czipsecie via a te chipsety nie potrafia zczytywac z prockow intelowskich czujnik rozpoznasz po (jak miales kiedys czyjnik dodatkowy na kablu to wiesz) takiej bronzowej cienkiej prawie przezroczyst5ej koncowce w ktorej widac jak sie 2 sciezki w jedna z czyjnikiem na koncu zchodza jak zakladales to to albo urwales wtedy moze byc taki odczyt albo docisnales do czegos grzejacego ale raczej to pierwsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Juz wszystko jest tak jak powinno: 1. zrabalo sie cos z wentylatorem, bo po zamntowaniu ZWYKLEGO :!: tyle ze nowego radiatora z wentylatorem temp mam ok 40* i w stanie 100% uzycia pracka dochodzi do 51* :!: :!: 2. jak podkrecilem 800@898 to temp wzrosla odpowiednio o 1 i 2* ALE FAJNIE :D dzieki wszystkim za pomoc i zaangazowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...