mihalo Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Nie dawno zauważyłem, że z moim zegarem w kompie jest coś nie tak. Gdy ustawię czas na właściwy to odrazu mogę zauważyć, że wskazówka sekundowa chodzi szybciej, zwalnia i przyspiesza, po 10 minutach na moim zagarku, odstępstwo czasu to juz jakieś 1:30, po jednym dniu to już jest ponad godzinę! Co może być przyczyną złego rytmu zegarka? bateria (3 letnia)? wirus? jak ja mam to sprawdzić? Nie mam możliwości reinstalacji systemu póki co, a Avast i Ad-Aware i inne progsy od spyware nic nie wykryły. Jest do dość uciązliwe jeśli np sprawdza się pocztę lub wiadomości komunikatora, a raz nawet spóźniłem się do szkoły. Edytowane 16 Września 2005 przez mihalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Jak masz płytę na nforce to czasami tak bywa :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Mam Asusa A7N8X Deluxe czyli co mam ją oddać na gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Poczytaj ;] o tym było już na forum nie którzy mówią że jest jakaś poprawka. Ps z tego co sobie przypominam chyba nie znaleźli roziwiązania tego problemu. Oddaj na gwarę lub poszukaj ale wątpie. Edytowane 16 Września 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybys88 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Witam. Ja także mam płytę Asusa A7N8X rev2.0 i chyba podobny problem. Zauważyłem że co dwa-trzy dni zegar systemowy przyspiesza o 3-4 minuty. Muszę go co jakis czas synchronizować. Wątpie że to problem z baterią, bo płyta ma dopiero kilka miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Podkrecales moze procka? Z tego co pamietam jest to wina szyny FSB! Sproboj ustawic ja na jakas inna wartosc. Na 133, 166 lub 200 MHz powinno byc ok a jak juz np. dasz 173 MHz to moga byc wlasnie problemy z zegarkiem. Na forum bylo mnostwo tematów o nf2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przybys88 Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 Płyta chodzi na normalnych ustawieniach => FSB na 166 MHz odpowiednio do Semprona 2200+. W podkręcanie na razie się nie bawię z powodu kiepskich pamiątek (no name :P PC 266 - najlepiej by było mieć 400 i FSB na 200, żeby wszystko synchronicznie hulało :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ShKieLet Opublikowano 28 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2005 może wraz z podkręcaniem kompa zegar sie podkręca :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...