Skocz do zawartości
mihalo

Zbyt Szybki Zegar

Rekomendowane odpowiedzi

Nie dawno zauważyłem, że z moim zegarem w kompie jest coś nie tak. Gdy ustawię czas na właściwy to odrazu mogę zauważyć, że wskazówka sekundowa chodzi szybciej, zwalnia i przyspiesza, po 10 minutach na moim zagarku, odstępstwo czasu to juz jakieś 1:30, po jednym dniu to już jest ponad godzinę!

Co może być przyczyną złego rytmu zegarka? bateria (3 letnia)? wirus? jak ja mam to sprawdzić? Nie mam możliwości reinstalacji systemu póki co, a Avast i Ad-Aware i inne progsy od spyware nic nie wykryły.

Jest do dość uciązliwe jeśli np sprawdza się pocztę lub wiadomości komunikatora, a raz nawet spóźniłem się do szkoły.

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj ;] o tym było już na forum nie którzy mówią że jest jakaś poprawka.

Ps z tego co sobie przypominam chyba nie znaleźli roziwiązania tego problemu. Oddaj na gwarę lub poszukaj ale wątpie.

Edytowane przez Domik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podkrecales moze procka?

Z tego co pamietam jest to wina szyny FSB! Sproboj ustawic ja na jakas inna wartosc. Na 133, 166 lub 200 MHz powinno byc ok a jak juz np. dasz 173 MHz to moga byc wlasnie problemy z zegarkiem.

Na forum bylo mnostwo tematów o nf2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi