sebasw Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 e tam, delle maja nie wiadomo skad dobra opinie, a w praktyce to roznie bywa.... niestety amerykance lubia paprac sprzet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 poszukuję jaknajtańszego laptopa o poniższych wymaganiach: - procek 64bit - 512MB ram-u - niezintegrowana grafa! tzn. żeby nie pobierała pamięci a ram-u - ekran 15" - dysk najlepiej powyżej 40GB - jaknajlepszy dźwięk mam na oku: - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63083773 - http://www.abcpc.pl/wyswietl_produkt_szcze...kod=RNASU54C403 czy to dobre łapki ? jeżeli nic ciekawego to zaproponujcie coś POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 >djtomas: tego pierwszego to akurat ja sobie niedlugo kupie, dla mnie najlepsza opcja do 4k, ale decyzja nalezy do Ciebie ten drugi jest na niemobilnym procesorze i bedzie sie grzal, nie mowiac o czasie pracy na baterii i wadze (3,5kg jest malo mobilne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 hehehe, oba są na mobilnych prockach :) Asus ma lepsza gwarancje, ale za to HP ma Turiona.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUMMER Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 mobilny ahlon 64 to tylko polsrodek jesli chodzi o mobilnosc. na tle dostepnych dzis turionow osmielilem sie zaliczyc go do niemobilnych procesorow;) pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s33d Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a ja zdecydowalem sie na: http://www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=25&KatItemCId=3017 procek wysmienity, duzo dodatkowego LEGALNEGO oprogramowania. No i Intel - dla calego szacunku dla firmy AMD chyba jednak w mobilnym sprzecie Intel jest lepszy (mam AMD w stacjonarce i jestem zadowolony wiec prosze nei posądzać mnie o uprzedzenia do AMD). tak poza tym to co ludziska myślicie o moim wyborze ? ( http://www.karen.com.pl/KatItem.asp?id=25&KatItemCId=3017 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Karen jak zwykle miesza :) to jest procek Dothan. i oczywiscie w Karen jak zwykle najdrozej, polecam Ci zakup tego sprzetu np. w http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=pro...&ref=skapiec.pl masz prawie 300 zl taniej ! ogolnie fajny notebook, troche maly dysk i nagrywarka tlyko CD, ale z czasem mozesz wymienic na nagryware dvd, wiec spoko. Pamieci takze mozesz sobie dokupic, ale z czasem, bo pezy takich parametrach 256MB to za malo. Grafika slaba, ale jesli nie chcesz grac w najnowsze gry to jest wystarczajaca. Ma WiFi, BT, 3xUSB , ogolnie spoko. W miare lekki i nie za gruby. Jedynie szkoda, ze bateria tak slabo trzyma, slabo oczywiscie jak na Centrino. Ogolnie za 3500 zl mozna brac ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokel Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) ja tez kupuje a3-183 najtansza oferta jaka znalazlem to www.sirus.pl za 3499 brutto!!!!!(mala roznica jesli chodzi o softon ale jesli ktos kupuje office to juz jest duzo taniej bo office jest b. drogi w softonie lepszej nie znajdziesz do tego za jakies 80-100złnetto kupisz sobie 128 ramu i masz tak jak chciales jest jeszcze druga toshiba bardzo podobna do a3-183 tyle ze ma 15,4 cala jest troche wieksza ale tansza tyle ze na razie nie ma jej w polsce bedzie na poczatku przyszlego miesiaca toshiba satellite m40x-184 http://www.awnet.pl/product_info.php?groop...roducts_id=1849 Edytowane 18 Września 2005 przez kokel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s33d Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) kokel tez sie zastanawialem nad ta toshibka m40x-184:) ale chyba jednak zrezygnuje bo nie chce matrycy panoramicznej. co do procka w tecrze to jest tam napisane ze to Dothan B - moze to jakas inna nazwa Sonomy ? :) bo przeciez Sonoma jest na szybie 533MHz a tak jest podane w specyfikajci Tecry. sebasw - chyba wezme w karenie bo bede mial serwis blisko. a jak sie cos zepsuje to odsylacz paczka jest nieporecznie a poza tym sie dluuuugo czeka. wiec chyba poświece te 300zl w dobrej sprawie. choc mi bardzo szkoda :( moze sie potarguje hehe Edytowane 18 Września 2005 przez s33d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokel Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) ja wybralem a3-183 z wielu powodów : 1. wymiary 2. bateria(mniejszy ekran- dluzej trzyma) 3. ma bluethooth'a - dla mnie bardzo istotne 4. tecra to podobno lepsza seria niz satelitte-lepsze wykonanie 5.waga a co do procka to chyba jakas roznica jest bo w dokladnej specyfikacji a3-183 ma 1,73mhz a m40x-184 ma 1,733 mhz ale nie jestem pewien czy o to chodzi Edytowane 18 Września 2005 przez kokel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s33d Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a co do procka to chyba jakas roznica jest bo w dokladnej specyfikacji a3-183 ma 1,73mhz a m40x-184 ma 1,733 mhz ale nie jestem pewien czy o to chodzi 1655119[/snapback] oj chyba nie bo to 33 to w okresie jest :) wiec na dobra sprawe powinno byc 1,7(33) podobnie slyszalem ze tecry to mniej wiecej klasa wyzej niz satelitki. no a ten procek to DothanB czyli chyba Sonoma. Moze ktos mnie wyprowadzi z błedu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokel Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 to jest to samo bo na jakiejs stronie znalazlem ze a3-183 ma procesor 1,73mhz (sonoma) co do ceny abitech(firma z warszawy) wystawia na allegro tego notebooka za 3799(zawsze jakas oszczednosc):) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64517989 firma sirus.pl ma biuro handlowe w warszawie wiec moze serwis zalatwia sie przez nich warto sprawdzic bo to juz duuuuza oszczednosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokel Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Intel plans to introduce a higher-performing Intel Pentium M processor codenamed Dothan in the second quarter this year. Dothan, said Mr Anand Chandrasekher, Intel's vice-president and general manager of the company's Mobile Platforms Group, will come with IEEE 802.11b/g wireless technology and a lower power consumption enabling longer battery life. The aim this year is also for Intel's wireless-ready notebooks to get into the hands of consumers. In the second half of this year, Intel plans to update all the components that go into making up its Centrino mobile technology with the Sonoma platform. Sonoma's components include Dothan with a faster 533MhZ front side bus, a new Wi-Fi component that supports the 802.11a/b/g wireless networking standards, as well as a new chipset called Alviso Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokel Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 http://pclab.pl/art13670-2.html to powinno rozwiac wszelkie watpliwosci:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s33d Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) hehe to bierzemy tecre :) tylko ze ja jestem z łodzi a te sklepy internetowe na moje nieszczesnie nie maja serwisu w moim miescie. wiec zostaje mi karen... :( ps http://rankingi.chip.pl/ranking_109700.htm...6e63711b0a0f0cf Edytowane 18 Września 2005 przez s33d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 nie szkoda CI przeplacac 300 zl :-o zazdroszcze wypchanych kieszeni.... jak sie cos zepsuje... czy toshiba nie ma door to door ? jesli nie to napewno w kazdym wiekszym miescie maja serwis i WCALE NIE MUSISZ wysylac do sprzedawcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s33d Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 o to musze sie dowiedziec o to :) jak tak to mialbym 300zl w kieszeni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Myślę już o zakupie TOSHIBA TECRA A3-183....ale brak mi w niej nagrywary DVD i pamięci ram, wielkość dysku jakoś przeboleję, proszę o wskazanie modelu z 512 ram, i nagr. DVD i podobnych parametrach np. Toshiba Satellite A80-127... R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 poszukuję jaknajtańszego laptopa o poniższych wymaganiach: - procek 64bit - 512MB ram-u - niezintegrowana grafa! tzn. żeby nie pobierała pamięci a ram-u - ekran 15" - dysk najlepiej powyżej 40GB - jaknajlepszy dźwięk to jak znajdziecie coś? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafamaja Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Jeżeli nie ten Toshiba Tecra A3-183 to , który z opzostałych..... Toshiba Satellite A80-127 Toshiba Satellite L10-1939 Toshiba Satellite L10-186 Toshiba Satellite M40X-163 Toshiba Satellite Pro M40X-169 Toshiba Satellite M40X-116 R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 (edytowane) poszukuję jaknajtańszego laptopa o poniższych wymaganiach: - procek 64bit - 512MB ram-u - niezintegrowana grafa! tzn. żeby nie pobierała pamięci a ram-u - ekran 15" - dysk najlepiej powyżej 40GB - jaknajlepszy dźwięk to jak znajdziecie coś? POzdr. 1655343[/snapback] ZE SKLEPU: laptopy: Acer 5021 WLMi HP nx6125 i piecyki: ASUS A4540KBH (wszystkie do 4000 jak w temacie ) Edytowane 18 Września 2005 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 ZE SKLEPU: laptopy: 1656175[/snapback] coś mi się obiło o uszy że te Acery są kiepskiej jakości (obudowa itp.) a co do tego HP z X300 to słyszałem że nie ma własnej pamięci, tylko też z ram-u ssie POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amarith Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Brat ma Acera 5021 i nie ma z nim żadnych problemów. Patrzyłem trochę z przestrachem na ten zakup po tych problemach co wiele osób miało, ale jest ok. Lapek z nowej partii, gdzie widać, że Acer usuął wady. Bios w wersji 1.12 i ramy śmigaja tak jak trzeba. Wykonanie obudowy super. Wszystko idealnie spasowane, nic nie trzeszczy, żadnych krzywizn. 0 bad pixeli. Na razie wszystko bezawaryjnie i osobiście polecam ten model. Z tego co czytam to widzę, że są nadal problemy z 5014. Nie dziwię się, że się przegrzewają, bo 5021 na Turionie wraz z x700 potrafi nieźle się rozgrzać. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Acer 5021 WLMi czy ASUS A4540KBH ma lepszą matrycę? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...