jakac Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Kiedyś kupiłem w HIT komplet składał się z 2 strzykawek, 1 strzykawka przeznaczona na 1 pojemnik, był firmy Inkjet i kosztował 34 zł. Napełniałem pojemnik od Lexmarka Z12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Nie polecam Lexmarków małych czyli 15 25 35 bo kardridze mają strasznie malutkie(pudełko zapałek to nawet nie jest) seria 3200 i 32 były dobre ale już nieprodukowane (chociaż głośnie) teraz to 42(starsza) 45 ewentualnie jakaś 6x ogólnie te z dużymi tuszami Z Epsonami to trzeba uważać bo jak drukujesz mało to lubią zasychać głowice(ostatnio kumpel reanimował dwie sztuki i jedną się udało ale drugiej nic już nie pomogło) osobiście używam HP690 z odzysku jest dość dobra szczególnie do tekstu napełnienie to 35zł za ciśnieniowy zbiorniczek + 35zł przy pierwszym napełnieniu za stację dokującą Nie jestem pewien ale HP w nowych modelach chyba jakoś blokuje możliwość napełnienia coś takiego czytałem na forum jakiś tydzień temu Kumpel ma Lexmarka3200 czarny tusz napełniał już 11(jedenaście)!! razy Jego brat ma Z42 i też sobie chwali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szulik Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Witam, muszę doradzić kumplowi zakup drukarki. Sam mam Lexmarka Z45. On chce drukarkę do 300zł, i chodzi o to, aby tusze(cartrige) później były jak najtańsze. Z tego co wiem, to będzie on głównie drukował text. Wybrałem dla niego kilka modeli, czy pomożecie mi wybrać coś dla niego, aby mi potem nic nie wypominał :-). Podaję typy: Lexmark Z 25 205ZŁ Lexmark Z 35 256zł MOJA : Lexmark Z 45 325 ZŁ EPSON STYLUS C42SX LPT285ZŁ EPSON STYLUS C42UX USB 285ZŁ HP DESKJET 3325 268ZŁ HP DESKJET 3420 350ZŁ Bierz tylko i wyłącznie Canona. W kategorii tanich drukarek najtanszy w eksploatacji jest Canon. Różnice sa spore (w porównaniu z innymi firmami). Za 300PLN spokojnie kupisz S200, a niedawno widziałem w promocji S300 za 299PLN!!!! Epsonow nie za bardzo da sie napelniac (mają chipa), HP jest cholernie drogi ekspolatacji (tanie modele), lexmark to samo. Sam niedawno stałem przed takim wyborem i bez cienia wątpliwości zdecydowałem się na Canona i jestem b. zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 ja mam HP980cxi, polecam tylko że tusze raczej drogie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Ja w poniedzialek zakupilem hp 3820 - jak dla mnie to git. Zastanawialem sie nad 3420 ale ma mikroskopijne tusze i wolalem doplacic. Tu masz linki do artykulow chipa: http://www.chip.pl/arts/n/article_43346.html http://www.chip.pl/arts/n/article_46712.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Jak myslicie, ile stron mniej wiecej wydrukuje na HP845 C ze zbiorniczkiem standardowym 14 ml ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Jak to czarny tusz to pewnie gdzieś tak ze 140 stron :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Ja bym nie poroponował Epsona. Z tego co pamiętam on ma zintegrowaną z drukarką głowicę drukującą. Co to znaczy?? Że jeżeli głowica się zepsuje to możesz się pożegnać z drukarką :( Mój qumpel tak miał. Jeśli chodzi o przedstawione propozycję to chyba stawiał bym na HP 3420. ..nigdy 3325 ani 3420. maja bardzo male pojemniki na tusze. jesli jush to hp 3820 (4800dpi). super jakosc plus duze tusze ale wysoka cena. bardziej oplaca sie dorzucic do Z45. duze tusze (rowniez te demo ktore dostajesz z drukara) i bardzo dobra jakosc (2400dpi) a ponad wszystko bardzo szybka (15 str/min - niespotykane w tej klasie cenowej). chyba lepiej dolozyc te 20.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 ................. ... W tym co podales, najatrakcyjniej prezentuje sie chyba tylkoEPSON Stylus C42UX. Epson od dawna robi super plujki, a ta niczym od nich nie odbiega dokładnie też taką posiadam musze przyznać ze wydruki w foto zapierają dech w piersiach :) 1 tusz jaki miałem w drukarce starczył na 2 miesiace (a drukuje bardzo duzo) teraz mam już następny 3 miesiace i została z niego ćwiartka(zapłaciłem za zamiennik 25zł) polecam jest bardzo dobra moze nie taka szybka pezt najwyzszych rozdzielczosciach ale naprawde warto ja sobie bardzo chwale jej zakup To ile w sumie zrobiłes wydruków na tym ESPONIE 42 UX?? i za 25 pln kupiłes zamiennik czy tusz do doładownia, jakiej firmy (imho uważajcie na tusz fullmarka , zatyka dysze, ja w swoich epsoanch stosowałem basf .. teraz kupiłem laserówkę i mam spokuj 8) )?? Koles chce abym doradził mu tanią drukarkę i mam dylemat nie chcę go wprowadzić w "maliny".. ma być dośc tania w zakupie i tania przedewszystkim w eksploatacji, drukował będzie niedużo, ok. 50 str. miesięcznie. Zastanawiam się nad dwoma modelami : 1.hp 3820 (tylko że droższy i nie wiem do końca jak z wydajnoscia i ceną zamienników (o ile takie się dostanie, łatwiej tusz do doładowania z tego co wiem) tylko ta CENA!! 2. epson 42 UX (tanie zamienniki, ..) Odrzuciłem hp 3325 i hp 3420 za mała wydajnośc na jednym tuszu i za drogie tusze.. Podobno jednak sa problemy z doladowaniem tych 3325, ze względu na czujnik, jak znajde link do tego faqu to podeśle.. Może kilka za i przeciw :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...