Skocz do zawartości
demos

Problem Z Dyskiem "samsung Sp2014n"200gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

ostatnio kupiłem dysk twardy taki jak w temacie i od samego początku były z nim problemy-najpierw jak instalowałem świeżą kopię Win-XP to przy formatowaniu dochodził do 11% i się zatrzymał mogłem tak czekać i czekać więc podzieliłem go na parę partycji (7) i tak jakoś udało się to. Puzniej np.przy kopiowani plików z partycji na partycję lub usuwaniu niektórych wyskakiwały jakieś głupie błędy :mur: nie muwiąc już o czekaniu długich godzin na przeniesienie pliku.

Sprawdziłem dysk (partycję GRY) programem Disk Checker-ale niechciało mi się czekać do końca tu link :

Dołączona grafika

Prubowałem też dysk sprawdzać programem HDD Regenerator-->ale litości przez

1 Dobę sprawdził zaledwie parę procent dysku i fakt coś tam znalazł tylko jak tu czekać około 1-2-tygodni na sprawdzenie dysku.

pozdrawiam i proszę o radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prubowałem też dysk sprawdzać programem HDD Regenerator-->ale litości przez

1 Dobę sprawdził zaledwie parę procent dysku i fakt coś tam znalazł tylko jak tu czekać około 1-2-tygodni na sprawdzenie dysku.

Jesli HDD Regenerator "cos tam znalazl" to znaczy ze dyskowi "cos tam" dolega. Z tego co widze bad sectory. To jest nowy dysk? jesli tak to daj go na gwarancje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dysk jest nowy ma zaledwie 1,5 tygodnia

może to głupie pytanie ale co mam im powiedzieć udając sie z dyskiem do sklepu w którym go kupiłem ?

P.S czy servis mógł by pójść na to gdybym powidział im żeby sobie wzieli ten dysk i dopłacić do innego dysku na sata ? myśle że mieli by podejrzenia że chce się pozbyć tego a wziąsc inny

Edytowane przez demos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi