Skocz do zawartości
grayman

Co Lepsze 786mb Czy 512mb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 4 kosci pamieci 2x256MB Hynix D43 chodza na 260 Mhz(3,4,4,8),1xSamsung TCCC dochodzi do 240-245 Mhz(timingi jak wyzej) i 1x512MB TWINMOSA co ciekawe chyba BH5 na kosciach MTECA oznaczenie B50 na kosciach i 1A4T na pudelku tylko ze dochodza do 217MHz. przy napieciu 2.85V bo moje MSI NEO3 s.754 na NF4 wiecej nie daje. Mam pytanie czy to napewno BH5 byly kupowane jako zwykle twinmosy

w apollo w Krakowie i co jest lepsze mam tylko 2 sloty pamieci i te 4 kosci: 512MB ramu (2x256) na Hynixie @ 250MHz. czy 786MB na tym twinmosie i samsungu @215MHZ.-216MHZ(2.5,4,4,8).Chodzi mi o kwestie wydajnosciowe w grach a moze jest jakis vmod na pamieci dla tej plyty i ile V potrzebuje BH5 aby dojsc do okolo 250MHZ. i czy ustawienie jakis konkretnych timingow dla niej ma jakies znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest bh5.Potrzebuje do sensownej pracy ok3,3V.250 raczej ciężko osiągnąć ale kto wie? :)

Napewno lepiej mieć więcej wolniejszej pamięci niz mniej szybszej

Timingi w okolicach 2225 lub 2325 ,większe luzowanie nie przynosi zbyt wielkich efektów

A jeśli chcesz wiedzieć więcej nt bh5 to zapraszam do przyklejonego topiku powyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi