Horrigan Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Witam! Mam problem z w/w płytą i prockiem. podkręciłem sobie go do 1900Mhz (początkowo 1666MHz) i wszystko działa elegancko bez zarzutu z temp. w stresie ok. 56*C. Ale jeżeli dam na np 1925MHz to sie zaczynają problemy: albo wogóle komp nie wstaje, albo jest pełno błędów i wywala :( Za to jak wróce do poprzednich ustawień (1900MHz) jest ok. Podejrzewam że jest to wina MoBo (ECS K7VTA3 v.6), albo zasilacza (Megabajt 350W- reszty nie znam ale "megabajt" mówi sam za siebie :/ ), ale pytam sie na wszelki wypadek was bo się na tym lepiej znacie. Z góry THX za pomoc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Witam! Mam problem z w/w płytą i prockiem. podkręciłem sobie go do 1900Mhz (początkowo 1666MHz) i wszystko działa elegancko bez zarzutu z temp. w stresie ok. 56*C. Ale jeżeli dam na np 1925MHz to sie zaczynają problemy: albo wogóle komp nie wstaje, albo jest pełno błędów i wywala :( Za to jak wróce do poprzednich ustawień (1900MHz) jest ok. Podejrzewam że jest to wina MoBo (ECS K7VTA3 v.6), albo zasilacza (Megabajt 350W- reszty nie znam ale "megabajt" mówi sam za siebie :/ ), ale pytam sie na wszelki wypadek was bo się na tym lepiej znacie. Z góry THX za pomoc :D 1652411[/snapback] hmm ta płyta jest jaka jest, miałem ją kiedyś tylko w innnej wersji. Moim zdaniem nadaje się tylko do neta :/ Kiepsko się na niej kręci. Podnosiłeś napięcie na procesorze?? Możę to procek juz niewyrabia bez dodatkowych voltów.. Zasilacz jest jaki jest ale powinien to jeszcze ciągnąć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horrigan Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Nie podnosiłem napięcia bo sie nie dało (nie mam tej opcji w bios'e). Co do zasilacza to nie wiem czy wyrabia, ale chyba na razie jest ok, bo temp jest niska a powietrze wydmuchiwane- letnie. A z płytą to sam nie wiem- jedni piszą że shit, inni że może być, a sam nie wiem. Ale mam nadzieję do końca tego roku ją wymenić i albo pod tego procka dostane od wuka płyte gigabyte'a, albo w grudniu sam kupie płyte razem z prockiem Sempron 64bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...