Mighn Taghor Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Właśnie wymieniłem swojego celka 533 (8x66)@800 na PIII 667 (5x133). Puki co stabilnie jako 700 (5x140) Ile udało się wam wyciągnąć na tej PIII??? (jaka max magistrala, i jakie napięcie?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Było już o tym. Z tego co pamiętam to większość zatrzymywała się na 800MHz przy standardowym napięciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 powinien na lajcie isc na fsb 150. i pewnie jeszcze troche wiecej po podniesieniu napiecia. Moj chodzi na 150 bez problemu na standardowym. Mysle, ze do 160 jakos dojdzie, moze wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 dowal wodne to pojdzie na ponad 900 - PIII kreca sie raczej kiepsko - taka celine 667 spox idzie na ponad 1ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 dowal wodne to pojdzie na ponad 900 - PIII kreca sie raczej kiepsko - taka celine 667 spox idzie na ponad 1ghz Noo - tyle że PIII 667 bez kręcenia chodzi szybciej niż Cel566@800 !! cłodzenie wodne to ja mam - i za chwile zaczynam buzować proca... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 słuszałem ze na vulcano ktoś miał 850 i stabilnie chodził Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Hmm - proc wstaje nawet przy magistrali 200! tyle że potem reszta kompa odmawia wspolpracy :((( Napięcie dla magistrali 200 - 1.85v, temperatura przed włączeniem -1C po 5 minutach pracy (otwarte tylko menu biosa :(( ) temp. +12C potem bez zmian... niestety przy magistrali szybszej niż 145 wywala się wingroza przy starcie (zgłasza problemy z plikiem wymiany) a przy magistrali powyżej 185 HD odmawia czytania danych :(( Jakieś pomysły??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Na moim dawnym Asusie CUSL2 + P3 667mhz wyciągnąłem mnożnikiem 1200mhz!!! więcej się nie dało :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Mnożnikiem?! :shock: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Na moim dawnym Asusie CUSL2 + P3 667mhz wyciągnąłem mnożnikiem 1200mhz!!! więcej się nie dało :)Jak napiszesz jak zmienic mnoznik w pIII to cie ucaluje( w czolo) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Na moim dawnym Asusie CUSL2 + P3 667mhz wyciągnąłem mnożnikiem 1200mhz!!! więcej się nie dało :) 8O 8O to jest 100% wiecej mocy!! :lol: tylko sie wytlumacz z mnoznika :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 heh ja mam to nieszczesne PIII 667 i przy FSB 150 win2k mi nie startowal... a ze mam jeszcze bardziej doopna plytke gloowna to nie moge zwiekszyc napiecia :lol: proopowalem wgrac nowy bios ale nie da sie bo baardzo madry producent [soltek] dal bios do Awarda 6.0 a na tym mobo jest 4.51PG [czy jakos tak] heh a ze bioski spod 4.51 zajmoja 128KB a pod 6.0 256 KB to juz tylko taka droobna roznica ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oleej Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Na tej stronie sobie sprawdz http://www.overclockers.com/ Ja ci zycze jak najwiecej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ile udało się wam wyciągnąć na tej PIII??? (jaka max magistrala, i jakie napięcie?) http://www.overclockers.pl/index.php?page=overclocking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Nie mam pojęcia dlaczego się dało! być może mnożnik był odblokowany fabrycznie znam się na rzeczy i wiem co widziałem i co robiłem!! swobodnie sobie zmieniałem mnożniki!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 szczesciaz tak czy inaczej na cusl2-c lub tusl2-c moglbys spokojnie fsb 170 i wyzsze zapodac bo ciekawie jest rozwiazane asynchroniczne taktowanie moj ram wytrzymuje tylko 146 a teraz robi na 130 a proc na 170 max napiecie 2.1 dla tego p3 dawaj go na 1GHz jak pojdzie ale dbaj o wnetrze kompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...