Skocz do zawartości
Mighn Taghor

Ile pociągnie PIII 667???

Rekomendowane odpowiedzi

dowal wodne to pojdzie na ponad 900 - PIII kreca sie raczej kiepsko - taka celine 667 spox idzie na ponad 1ghz

Noo - tyle że PIII 667 bez kręcenia chodzi szybciej niż Cel566@800 !!

cłodzenie wodne to ja mam - i za chwile zaczynam buzować proca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm - proc wstaje nawet przy magistrali 200! tyle że potem reszta kompa odmawia wspolpracy :(((

Napięcie dla magistrali 200 - 1.85v, temperatura przed włączeniem -1C po 5 minutach pracy (otwarte tylko menu biosa :(( ) temp. +12C potem bez zmian...

niestety przy magistrali szybszej niż 145 wywala się wingroza przy starcie (zgłasza problemy z plikiem wymiany) a przy magistrali powyżej 185 HD odmawia czytania danych :((

Jakieś pomysły???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim dawnym Asusie CUSL2 + P3 667mhz wyciągnąłem mnożnikiem 1200mhz!!! więcej się nie dało :)

8O 8O to jest 100% wiecej mocy!! :lol: tylko sie wytlumacz z mnoznika :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja mam to nieszczesne PIII 667 i przy FSB 150 win2k mi nie startowal...

a ze mam jeszcze bardziej doopna plytke gloowna to nie moge zwiekszyc napiecia :lol: proopowalem wgrac nowy bios ale nie da sie bo baardzo madry producent [soltek] dal bios do Awarda 6.0 a na tym mobo jest 4.51PG [czy jakos tak] heh a ze bioski spod 4.51 zajmoja 128KB a pod 6.0 256 KB to juz tylko taka droobna roznica ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczesciaz tak czy inaczej na cusl2-c lub tusl2-c moglbys spokojnie fsb 170 i wyzsze zapodac bo ciekawie jest rozwiazane asynchroniczne taktowanie moj ram wytrzymuje tylko 146 a teraz robi na 130 a proc na 170 max napiecie 2.1 dla tego p3 dawaj go na 1GHz jak pojdzie ale dbaj o wnetrze kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...