Skocz do zawartości
ozit

S479 Drutmod

Rekomendowane odpowiedzi

po 1 masz blad w temacie

PO 2 1653091[/snapback]

Nie ma bledu w temacie, tylko Ty najwyrazniej nie slyszales o przejsciowce ct-479 :-)

Ozit - podalem Ci linke do opisu - tylko musisz sie przekopac przez stokilkadziesiat stron ;-) - w głownym watku o dothanie na s478.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta jak to leciało?

nie ucz ojca dzieci robić!!!!

nie wiem czemu ale nie chce mi dzialac ten drutmod

z opisu : http://www.sudhian.com/printdocs.cfm?aid=656 wynika ze jak vid 4 oraz 3 podepne pod "0" to najnizsze napiecie jakie powinienem uzyskac bez wzgledu na stan vid 0,1,2 to 1,596V niestety napiecie ustawia w granicach 1,55

kiedy zewre wszystkie vid (0,1,2,3,4) stan "0" dalej jest to samo napiecie

o co chodzi?? czyzby cos blokowalo podniesienie napiecia wyzej jak 1,6V

bo wlasnie tyle bez problemu moge ustawic z poziomu biosu

chcialbym koniecznie podniesc wyzej vcore i dobic do 3GHz na 1,6V udaje sie stabilnie tylko do 2,8GHz przy temp 35/55 wiec chyba jeszcze jest maly zapas dla tego proca (100C)

chyba ze ja cos zle kminie z tym drutmodem

moze niech ktos podpowie co zewrzec ze soba aby zapodac najwyzsze mozliwe napiecie (1,708V)

moje oznaczenia procka to:

RH80536 730

7449B332 SL86G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u nas ciezko z taka poradą (jesteś chyba jedynym posiadaczem takiego sprzetu na forum. moze na extreme systems ci pomogą. możesz tez porozgladać sie w dziale 'Laptopy i urządzenia przenośne' - moze tam juz sie ktos tak bawił.

edit: a może 1,8V?! http://www.xtremesystems.org/forums/showth...4386#post894386

Edytowane przez Ganeon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ic-7 bylby lepszym rozwiazaniem bo p4c800 wyzej jak 260fsb kaszle a kupilem pamiatki pc5000 i nawet nie mam gdzie wykorzystac potencjalu pamieci

lekka kiszka zwazywszy ze przy pentium m mozna ustawic sobie dowolna magistrale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi