Skocz do zawartości
jalo

512 Mb Ramu Za Góra !250-260zł Do Abita Nf7-s2.0

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie szukam pamięci 512mb 400mhz(chciałbym żeby kreciły sie jak najlepiej ale nie przekroszyły tych 260zł min.chciałbym zeby dało rade z nich wycisnoć 440 mhz) pamięci maja być do abita nf7-s rev.2.0

PS.mam jeszcze pytanie czy mogłbym dorzucić w dualu jeszcze jedną kostke ALE 256 mb...i jesli tak to wescie to pod uwage doradzając mi te 512 bo może nie bede mial funduszy na te 512 pozniej :mur: i bede musial zadowolic sie tymi 256...

PS2. z góry WIELKIE DZIĘKI :)

Edytowane przez jalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro będziesz miał te 2 kostki, to po co je w dualu... czy opłaca sie dla tych 5% wydajności więcej (przy dobrych wiatrach).

A co do samej pamięci, to moze TwinMos SpeedPremium na BH-5UTT? Kosztują 259, z tego, co pamiętam; a dają sie ustawiać 2-2-2-5 i na pewno dojadą na tych usatwieniach do 220MHz (przy napięciu dostępnym na NF7-S).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na nForce2 daje jakieś 3-4%, z tego, co się orientuję widoczny przyrost wydajności jest tylko w WinRarze.

Na platformie Intela jest to całkiem inna sprawa, ale to już wynika ze specyficznej, dostosowanej do Rambusów tak na prawdę, konstrukcji cache tych procesorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abit daje lekko zawyżone 2,9v,, dla bh będzie mało tak mi się wydaje

pamięci przyszłościowe ? tak ale tylko przy założeniu że będzie kiedyś DFI

imo optimum były by tccd ale nie wiem czy coś znajdziesz w tej cenie,,, na przyszłość też lepsze,, przynajmniej z wyników spi wychodzi na to ze a64 lepiej lata 1-1 z tccd niz z nie 1-1 i timingami 2-2-2na bh

ew. w rozsądnej cenie na przeczekanie i 220 żeby było przy minimum 2,5-3-3 (a może 2-3-2) - goodram bga,, lukasrz odsprzedawał wytestowane kostki jak dobrze pamiętam,, zapytaj

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi