jalo Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) tak jak w temacie szukam pamięci 512mb 400mhz(chciałbym żeby kreciły sie jak najlepiej ale nie przekroszyły tych 260zł min.chciałbym zeby dało rade z nich wycisnoć 440 mhz) pamięci maja być do abita nf7-s rev.2.0 PS.mam jeszcze pytanie czy mogłbym dorzucić w dualu jeszcze jedną kostke ALE 256 mb...i jesli tak to wescie to pod uwage doradzając mi te 512 bo może nie bede mial funduszy na te 512 pozniej :mur: i bede musial zadowolic sie tymi 256... PS2. z góry WIELKIE DZIĘKI :) Edytowane 16 Września 2005 przez jalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 Skoro będziesz miał te 2 kostki, to po co je w dualu... czy opłaca sie dla tych 5% wydajności więcej (przy dobrych wiatrach). A co do samej pamięci, to moze TwinMos SpeedPremium na BH-5UTT? Kosztują 259, z tego, co pamiętam; a dają sie ustawiać 2-2-2-5 i na pewno dojadą na tych usatwieniach do 220MHz (przy napięciu dostępnym na NF7-S). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalo Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 hmm czy dual daje zaledwie 5% wzrostu wydajności....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Na nForce2 daje jakieś 3-4%, z tego, co się orientuję widoczny przyrost wydajności jest tylko w WinRarze. Na platformie Intela jest to całkiem inna sprawa, ale to już wynika ze specyficznej, dostosowanej do Rambusów tak na prawdę, konstrukcji cache tych procesorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalo Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 a jak dual bedzie sie miał do mojej konfiguracji athlon1800+,abit nf7-s ver2.0,radeon 9550 gigabite(reszty nie podaje bo chyba nie ma znaczenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 masz plyte na nforce 2 czyli NF7 to juz Ci kolega napisal wczesniej... kup te Twinmosy bo to dosc przyszlosciowe kosci =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalo Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) przyszłościowe tzn. ? czy te pamięci to dokładnie TwinMos SpeedPremium na BH-5UTT...? PS.znalazlem też to co o tym myslicie? i czy to także są TwinMos SpeedPremium na BH-5UTT...? Edytowane 17 Września 2005 przez jalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) abit daje lekko zawyżone 2,9v,, dla bh będzie mało tak mi się wydaje pamięci przyszłościowe ? tak ale tylko przy założeniu że będzie kiedyś DFI imo optimum były by tccd ale nie wiem czy coś znajdziesz w tej cenie,,, na przyszłość też lepsze,, przynajmniej z wyników spi wychodzi na to ze a64 lepiej lata 1-1 z tccd niz z nie 1-1 i timingami 2-2-2na bh ew. w rozsądnej cenie na przeczekanie i 220 żeby było przy minimum 2,5-3-3 (a może 2-3-2) - goodram bga,, lukasrz odsprzedawał wytestowane kostki jak dobrze pamiętam,, zapytaj Edytowane 17 Września 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 No jak NF7 daje 2,98 czy 3,0 na pamieci to na 2-2-2 poleci mu chyba 220 ten twinmos? :] a TCCD za 250 zl to on nie znajdzie bo zaczynaja sie od 300-350 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 można taniej trafić,, mój komplet 2x512 kosztował 550zł ile w praktyce daje abit to nie wiem ;) słyszałem że kapkę zawyża,, u mnie z monitoringu 2,93 ale tego nie uznaję za wiarygodny odczyt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jalo Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 1,2 czy te pamięci to są TwinMos SpeedPremium na BH-5UTT i co myslicie o tych drugich?...bo mają radiatorki i lepsze timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Twistery - nie! :> co do speed premium to musisz zaznaczyc ze chcesz 1a4t albo aa4t bo inne nie sa na BH5 chyba.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Tak, jeśli chcesz mieć timmingi 2-2-2-x, to musisz poprosić o serię 1A4T. Te drugie, AA4T są na Ch5, robią 2-3-2-x (poniżej 3V, mam takie w wydaniu Kingstona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...