Xintruder Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 (edytowane) Witam! Chcialem sie spytac, czy ktos sie nie orientuje, jaki max dysk (oczywiscie chodzi o pojemnosc) da sie wsadzic, zeby chodzil bez problemu z plytka ECS K7VZA Rev 1.0 [chcialbym kupic dysk 160GB, ale nie wiem czy wykryje go calego, czy moze mam kupic jakis mniejszy np. 120GB] ? Z gory dziekuje za wszelka pomoc Pozdrawiam Edytowane 16 Września 2005 przez Xintruder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sado1 Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Niestety nie wiem, ale mam sposób na moją płytę Shuttle Spacewalker - może uda Ci sięw ten sam sposób powalczyc ;-) Czyli Wszedłem na stronę producenta - w Download - tam gdzie były biosy do mojej płyty (tak BTW to były trzy mozliwe biosy...) i teraz trzeba wystartować kompa i przypauzować go jak liczy pamięć. Wtedy (przynajmniej w biosach awarda) widać w trzeciej linijce od góry na ekranie w nawiasie "bios name" potem nazwę płyty. Teraz w tym downloadzie do każdgo biosu musi być krótki opis co się zmieniło - ja metodą FIFO (czyli od początku do końca :-) ) znalazłem wsród tych trzech biosów ten mój i sprawdziłem we wcześnijszych opisach jakie dyski supportuje. Spróbuj tak - może sie uda. Pzdr. Edytowane 17 Września 2005 przez Sado1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 A nie łatwiej wgrać najnowszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sado1 Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Możliwe że tak, ale z doświadczenia wiem, że najnowsza wersja biosu niekoniecznie jest najlepsza ;-) Zdarzyło mi się już po upgrade biosu, że nagle mój drugi dysk stał się "niewidzialny" dla komputera...Przywróciłem poprzednią wersję i było OK. Dlatego piszę NIEKONIECZNIE najnowsza wersja jest najlepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pegazik1 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 mam nadzieję, że nie za późno :D Mam w tej chwili taką płytę i bios z 2002 roku. W tym roku kupiłem Dysk Hitahi 160Gb i po podzieleniu na 3 partycje widzi go doskonale. Spokojnie możesz kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...