Skocz do zawartości
Xintruder

Ecs K7vza I Hdd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcialem sie spytac, czy ktos sie nie orientuje, jaki max dysk (oczywiscie chodzi o pojemnosc) da sie wsadzic, zeby chodzil bez problemu z plytka ECS K7VZA Rev 1.0 [chcialbym kupic dysk 160GB, ale nie wiem czy wykryje go calego, czy moze mam kupic jakis mniejszy np. 120GB] ?

Z gory dziekuje za wszelka pomoc

Pozdrawiam

Edytowane przez Xintruder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie wiem, ale mam sposób na moją płytę Shuttle Spacewalker - może uda Ci sięw ten sam sposób powalczyc ;-)

Czyli

Wszedłem na stronę producenta - w Download - tam gdzie były biosy do mojej płyty (tak BTW to były trzy mozliwe biosy...) i teraz trzeba wystartować kompa i przypauzować go jak liczy pamięć. Wtedy (przynajmniej w biosach awarda) widać w trzeciej linijce od góry na ekranie w nawiasie "bios name" potem nazwę płyty.

Teraz w tym downloadzie do każdgo biosu musi być krótki opis co się zmieniło - ja metodą FIFO (czyli od początku do końca :-) ) znalazłem wsród tych trzech biosów ten mój i sprawdziłem we wcześnijszych opisach jakie dyski supportuje.

Spróbuj tak - może sie uda.

Pzdr.

Edytowane przez Sado1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że tak, ale z doświadczenia wiem, że najnowsza wersja biosu niekoniecznie jest najlepsza ;-)

Zdarzyło mi się już po upgrade biosu, że nagle mój drugi dysk stał się "niewidzialny" dla komputera...Przywróciłem poprzednią wersję i było OK. Dlatego piszę NIEKONIECZNIE najnowsza wersja jest najlepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi