Skocz do zawartości
qb

pytanie o swiecacy wiatrak !!

Rekomendowane odpowiedzi

czy do pomalowania swiecacego wiatraka potrzeba koniecznie CHROMU

(farby) ??? bo ja dysponuje BIAŁĄ i nie wiem czy tak mozna i czy to bedzie mialo podobny efekt ??

:?: prosze o szybkie odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy do pomalowania swiecacego wiatraka potrzeba koniecznie CHROMU

(farby) ??? bo ja dysponuje BIAŁĄ i nie wiem czy tak mozna i czy to bedzie mialo podobny efekt ?? 

:?: prosze o szybkie odpowiedzi

Bialy + diody UV i bedzie zajebiscie wygladal.

Przepraszam za to slowo, ale nic innego mi sie z takim wiatrakiem nie kojarzy! ;)

:P :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bialy bedzie w sam raz do UV-LEDow, lepszy niz chrome.

Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt  8)

Reed masz racje, robilem ostatnio taki wiatrak kumplowi wlasnie, powalilo go jak juz go wlaczyl ;)

UV rulezz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dacie jakies LINKsy do tego jak zrobic taki wiatrak z "diodami w rogach" bo nie bardzo kumam o co chodzi ??

No prawie w rogach, okolo 5mm od miejsca gdzie masz otwor do przykrecenia, w obudowie wiatraka wiercisz dziure na diode i wklejasz tam diode, podlaczenie tak jak w tamtym przypadku z diodami w srodku - znaczy za wiatrakiem, taki wiatrak z diodami na obwodzie moze byc rowniez wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acym, tak czy tak swieci tak samo ladnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok kumam :) a nie moge tak zrobic jak na Moded KOMPZ.net ???

tzn pytam bo moze tego nie widzieliscie :)

widzielismy ale IMHO projektanci np z CoolerMastera chyba maja to bardziej obcykane niz domorosli majsterkowicze (bez urazy) - przy tym sposobie bedzieszmial centralnie oswietlone lopatki 8)

chodzi mi o ten wentylek http://www.coolermaster.com.hk/en/products...an/tlf-r82.html

w ktoryms z linkow na dole byly ladne i dokladne zdjecia, co prawda wentylek jest przezroczysty ale po pomalowaniu zwyklego lopatki i wnetrze bedzie tez ladnie swiecilo (zreszta po zamknieci budy w tym pzezroczystym tez widac tylko jak swieci "srodek")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt  8)

Reed masz racje, robilem ostatnio taki wiatrak kumplowi wlasnie, powalilo go jak juz go wlaczyl ;)

UV rulezz

SpiderMAN gdzie w Kraku dostałeś diody UV i w jakiej cenie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie male pytanie, skąd wzioles tego biosa pod ECS K7S5A???

bios w wersji 1,09 z 14.11.2002

www.ocworkbench.com/bios/ecs/k7s5a/chb1029.zip

www.ocworkbench.com/bios/ecs/k7s5a/chb1029f.zip

procedura zmiany biosa i informacje na temat tej plyty http://www.k7s5a.prv.pl/

--pozdrawiam wszystkich--

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie male pytanie, skąd wzioles tego biosa pod ECS K7S5A???

heh :) nie pamietam jak chcesz skontaktuj sie na GG ze mna a jak nie to wpisz w wyszukiwarce bios k7s5a i kilka stronek ci wyskoczy

ale HONEY X jest najlepszy procek hula na magistrali 124 (d 1200)

czyli mam 1500 mhz bez zadnych mnoznikow :) i napiec :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt  8)

UV rulezz

Dokładnie podpinam sie do pytania...może w sklepie na ul. Mitery niedaleko matecznego????????TaM KOLEŚ MA TROCHE DIODÓW:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt  8)

UV rulezz

A mailem dwie za 20zl od takiego goscia z New Huty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek - ten coolermaster niestety wcale tak jasno nieswieci.

widac delikatna poswiate na lopatkach i to wszystko.

nalezy zapomniec o rozjasnianiu nim obudowy

Ja tam mam takie dwa zainstalowane - wsys i wysys - i troche to jednak swieci - juz niedlugo do tego dojdzie katodka i supcio :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo IMHO o to chodzi w swiecacych wentylatorkach, maja sie swiecic lopatki i wnetrze wentylatorka - jak chcesz oswietlac obudowe to mozna kupic zarowki halogenowe 12V i puscic przez kolorowe szkielko ;) (a i do tego jakis akumulator samochodowy by sie zdal lub dodatkowy zasilacz) :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo IMHO o to chodzi w swiecacych wentylatorkach, maja sie swiecic lopatki i wnetrze wentylatorka - jak chcesz oswietlac obudowe to mozna kupic zarowki halogenowe 12V i puscic przez kolorowe szkielko ;) (a i do tego jakis akumulator samochodowy by sie zdal lub dodatkowy zasilacz) :lol:

mnie tez ten coolermaster swiecacy rozczarowal, mysle o wymianie diod na mocniejsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tez ten coolermaster swiecacy rozczarowal, mysle o wymianie diod na mocniejsze...

ale ja pisalem tylko o tym wentylku zeby pokazac idee z zamocowaniem ledow, bo jak np zamocowac swiecacy wentylatorek w zasilaczu wg pomyslu z Moded-Kompz (on jest dobry do wentylkow wdmuchyjacych do budy) wtedy te diody byly by na wierzchu i latwo by je urwac, a tak 4 otworki diody polaczone w szereg - czyli do okola obudowy wentylka tylko 1 zyla kabelka itd - wkladamy do zasilacza skrecamy blache i nic nie ma prawa sie urwac a wiatraczek swieci

BTW czy w tym coolermasterze daje sie wyjmowac te diody czy one sa na stale zalane plastikiem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ja pisalem tylko o tym wentylku zeby pokazac idee z zamocowaniem ledow, bo jak np zamocowac swiecacy wentylatorek w zasilaczu wg pomyslu z Moded-Kompz (on jest dobry do wentylkow wdmuchyjacych do budy) wtedy te diody byly by na wierzchu i latwo by je urwac, a tak 4 otworki diody polaczone w szereg - czyli do okola obudowy wentylka tylko 1 zyla kabelka itd - wkladamy do zasilacza skrecamy blache i nic nie ma prawa sie urwac a wiatraczek swieci

BTW czy w tym coolermasterze daje sie wyjmowac te diody czy one sa na stale zalane plastikiem :?:

da sie, dlatego wymienie na superjasne, niedlugo na MK beda fotki mojej budy zreszta to zobaczycie jak sytuacja wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzisiaj w pccooler i sprzedawca pokazywal mi te Coolermastery NeonBlue ale z jakiejs nowej serii. Potwierdzam ze w ciemnosciach swiecil duzo lepiej mocniej niz te poprzednie - porownywalnie z tym co przedstawiaja na rysunkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuje tak.. , wczoraj zaczołem tak robić, że :

- diody nie sa ani z tyłu,

- ani w naroznikach

Lecz w połowie boków i lekko wysuniete w kierunku strony widocznej (lepiej świecą:D)... w naroznikach za słabo świecą, do tego aby smigła nie haczyły o diody , zeszlifowałem łepki na płaskie , w sumie całość daje niezły efekt, dzisiaj po wyrzynarke zasuwam do kolesia by bude powycinać i super chrom....

Teraz robię moda całej budy i jak skończę to podeślę fotki jak to wyszło... wczoraj zdąrzyłem wywyeircić kilka otwrów w budzie i w wentylu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh :) nie pamietam jak chcesz skontaktuj sie na GG ze mna a jak nie to wpisz w wyszukiwarce bios k7s5a i kilka stronek ci wyskoczy 

ale HONEY X jest najlepszy procek hula na magistrali 124 (d 1200)

czyli mam 1500 mhz bez zadnych mnoznikow :) i napiec :P

A na cheppo biosie nie mogles odpalic na 124? Bo jesli tak to ja mam ten sam probs; i tylko zmiana biosu pomogla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dzis kupielm evercoola i jest 2 razy lepszy od coolermastera, dlatego tez zabieram sie za modyfikacje coolermastera, przede wszystkim podepne te diody do zasilania nieprzez wentyla tylko bezposrednio (rownolegle) do wtyczki 12 V wentylatora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...