qb Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 czy do pomalowania swiecacego wiatraka potrzeba koniecznie CHROMU (farby) ??? bo ja dysponuje BIAŁĄ i nie wiem czy tak mozna i czy to bedzie mialo podobny efekt ?? :?: prosze o szybkie odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 czy do pomalowania swiecacego wiatraka potrzeba koniecznie CHROMU (farby) ??? bo ja dysponuje BIAŁĄ i nie wiem czy tak mozna i czy to bedzie mialo podobny efekt ?? :?: prosze o szybkie odpowiedzi Bialy + diody UV i bedzie zajebiscie wygladal. Przepraszam za to slowo, ale nic innego mi sie z takim wiatrakiem nie kojarzy! ;) :P :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 bo u mnie w okolicy nie bardzo o taki sklep ale poszukam :) i to bedzie mialo kolor niebieskawy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 bo u mnie w okolicy nie bardzo o taki sklep ale poszukam :) i to bedzie mialo kolor niebieskawy ?? Diody UV daja swiatlo fioletowe, no chyba wiesz co to jest ultrafiolet? :);) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 no pewnie ze wiem :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Bialy bedzie w sam raz do UV-LEDow, lepszy niz chrome. Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Bialy bedzie w sam raz do UV-LEDow, lepszy niz chrome. Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt 8) Reed masz racje, robilem ostatnio taki wiatrak kumplowi wlasnie, powalilo go jak juz go wlaczyl ;) UV rulezz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 dacie jakies LINKsy do tego jak zrobic taki wiatrak z "diodami w rogach" bo nie bardzo kumam o co chodzi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 dacie jakies LINKsy do tego jak zrobic taki wiatrak z "diodami w rogach" bo nie bardzo kumam o co chodzi ??No prawie w rogach, okolo 5mm od miejsca gdzie masz otwor do przykrecenia, w obudowie wiatraka wiercisz dziure na diode i wklejasz tam diode, podlaczenie tak jak w tamtym przypadku z diodami w srodku - znaczy za wiatrakiem, taki wiatrak z diodami na obwodzie moze byc rowniez wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acym, tak czy tak swieci tak samo ladnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 ok kumam :) a nie moge tak zrobic jak na Moded KOMPZ.net ??? tzn pytam bo moze tego nie widzieliscie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 ok kumam :) a nie moge tak zrobic jak na Moded KOMPZ.net ??? tzn pytam bo moze tego nie widzieliscie :) widzielismy ale IMHO projektanci np z CoolerMastera chyba maja to bardziej obcykane niz domorosli majsterkowicze (bez urazy) - przy tym sposobie bedzieszmial centralnie oswietlone lopatki 8) chodzi mi o ten wentylek http://www.coolermaster.com.hk/en/products...an/tlf-r82.html w ktoryms z linkow na dole byly ladne i dokladne zdjecia, co prawda wentylek jest przezroczysty ale po pomalowaniu zwyklego lopatki i wnetrze bedzie tez ladnie swiecilo (zreszta po zamknieci budy w tym pzezroczystym tez widac tylko jak swieci "srodek") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 thx za odpowiedzi jak zrobie to wam powiem jak wyglada (musze zarobic na cyfrowke :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Krasówka Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Takie male pytanie, skąd wzioles tego biosa pod ECS K7S5A??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Takie male pytanie, skąd wzioles tego biosa pod ECS K7S5A???think! ..... skad sie bierze biosy ? .....zapewne ze stronki producenta np. TAKIEJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Bialy bedzie w sam raz do UV-LEDow, lepszy niz chrome. Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt 8) Reed masz racje, robilem ostatnio taki wiatrak kumplowi wlasnie, powalilo go jak juz go wlaczyl ;) UV rulezz SpiderMAN gdzie w Kraku dostałeś diody UV i w jakiej cenie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 benek - ten coolermaster niestety wcale tak jasno nieswieci. widac delikatna poswiate na lopatkach i to wszystko. nalezy zapomniec o rozjasnianiu nim obudowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Takie male pytanie, skąd wzioles tego biosa pod ECS K7S5A??? bios w wersji 1,09 z 14.11.2002 www.ocworkbench.com/bios/ecs/k7s5a/chb1029.zip www.ocworkbench.com/bios/ecs/k7s5a/chb1029f.zip procedura zmiany biosa i informacje na temat tej plyty http://www.k7s5a.prv.pl/ --pozdrawiam wszystkich-- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoGo Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 :D W sumie to ciekawwa sprawa z tym świeceniem hehe tez pokombinuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Takie male pytanie, skąd wzioles tego biosa pod ECS K7S5A??? heh :) nie pamietam jak chcesz skontaktuj sie na GG ze mna a jak nie to wpisz w wyszukiwarce bios k7s5a i kilka stronek ci wyskoczy ale HONEY X jest najlepszy procek hula na magistrali 124 (d 1200) czyli mam 1500 mhz bez zadnych mnoznikow :) i napiec :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Bialy bedzie w sam raz do UV-LEDow, lepszy niz chrome. Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt 8) Reed masz racje, robilem ostatnio taki wiatrak kumplowi wlasnie, powalilo go jak juz go wlaczyl ;) UV rulezz SpiderMAN gdzie w Kraku dostałeś diody UV i w jakiej cenie :twisted:Dokładnie podpinam sie do pytania...może w sklepie na ul. Mitery niedaleko matecznego????????TaM KOLEŚ MA TROCHE DIODÓW:) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Bialy bedzie w sam raz do UV-LEDow, lepszy niz chrome. Tylko zamontuj sobie diody tak jak w oryginalnych, w rogach, nie tak przyklejone z tylu, zareczam ze bedzie ciekawszy efekt 8) Reed masz racje, robilem ostatnio taki wiatrak kumplowi wlasnie, powalilo go jak juz go wlaczyl ;) UV rulezz SpiderMAN gdzie w Kraku dostałeś diody UV i w jakiej cenie :twisted:A mailem dwie za 20zl od takiego goscia z New Huty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 benek - ten coolermaster niestety wcale tak jasno nieswieci. widac delikatna poswiate na lopatkach i to wszystko. nalezy zapomniec o rozjasnianiu nim obudowy Ja tam mam takie dwa zainstalowane - wsys i wysys - i troche to jednak swieci - juz niedlugo do tego dojdzie katodka i supcio :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 benek - ten coolermaster niestety wcale tak jasno nieswieci. widac delikatna poswiate na lopatkach i to wszystko. nalezy zapomniec o rozjasnianiu nim obudowy bo IMHO o to chodzi w swiecacych wentylatorkach, maja sie swiecic lopatki i wnetrze wentylatorka - jak chcesz oswietlac obudowe to mozna kupic zarowki halogenowe 12V i puscic przez kolorowe szkielko ;) (a i do tego jakis akumulator samochodowy by sie zdal lub dodatkowy zasilacz) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 benek - ten coolermaster niestety wcale tak jasno nieswieci. widac delikatna poswiate na lopatkach i to wszystko. nalezy zapomniec o rozjasnianiu nim obudowy bo IMHO o to chodzi w swiecacych wentylatorkach, maja sie swiecic lopatki i wnetrze wentylatorka - jak chcesz oswietlac obudowe to mozna kupic zarowki halogenowe 12V i puscic przez kolorowe szkielko ;) (a i do tego jakis akumulator samochodowy by sie zdal lub dodatkowy zasilacz) :lol: mnie tez ten coolermaster swiecacy rozczarowal, mysle o wymianie diod na mocniejsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 mnie tez ten coolermaster swiecacy rozczarowal, mysle o wymianie diod na mocniejsze...ale ja pisalem tylko o tym wentylku zeby pokazac idee z zamocowaniem ledow, bo jak np zamocowac swiecacy wentylatorek w zasilaczu wg pomyslu z Moded-Kompz (on jest dobry do wentylkow wdmuchyjacych do budy) wtedy te diody byly by na wierzchu i latwo by je urwac, a tak 4 otworki diody polaczone w szereg - czyli do okola obudowy wentylka tylko 1 zyla kabelka itd - wkladamy do zasilacza skrecamy blache i nic nie ma prawa sie urwac a wiatraczek swieci BTW czy w tym coolermasterze daje sie wyjmowac te diody czy one sa na stale zalane plastikiem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 mnie tez ten coolermaster swiecacy rozczarowal, mysle o wymianie diod na mocniejsze...ale ja pisalem tylko o tym wentylku zeby pokazac idee z zamocowaniem ledow, bo jak np zamocowac swiecacy wentylatorek w zasilaczu wg pomyslu z Moded-Kompz (on jest dobry do wentylkow wdmuchyjacych do budy) wtedy te diody byly by na wierzchu i latwo by je urwac, a tak 4 otworki diody polaczone w szereg - czyli do okola obudowy wentylka tylko 1 zyla kabelka itd - wkladamy do zasilacza skrecamy blache i nic nie ma prawa sie urwac a wiatraczek swieci BTW czy w tym coolermasterze daje sie wyjmowac te diody czy one sa na stale zalane plastikiem :?: da sie, dlatego wymienie na superjasne, niedlugo na MK beda fotki mojej budy zreszta to zobaczycie jak sytuacja wyglada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Bylem dzisiaj w pccooler i sprzedawca pokazywal mi te Coolermastery NeonBlue ale z jakiejs nowej serii. Potwierdzam ze w ciemnosciach swiecil duzo lepiej mocniej niz te poprzednie - porownywalnie z tym co przedstawiaja na rysunkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Ja proponuje tak.. , wczoraj zaczołem tak robić, że : - diody nie sa ani z tyłu, - ani w naroznikach Lecz w połowie boków i lekko wysuniete w kierunku strony widocznej (lepiej świecą:D)... w naroznikach za słabo świecą, do tego aby smigła nie haczyły o diody , zeszlifowałem łepki na płaskie , w sumie całość daje niezły efekt, dzisiaj po wyrzynarke zasuwam do kolesia by bude powycinać i super chrom.... Teraz robię moda całej budy i jak skończę to podeślę fotki jak to wyszło... wczoraj zdąrzyłem wywyeircić kilka otwrów w budzie i w wentylu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 heh :) nie pamietam jak chcesz skontaktuj sie na GG ze mna a jak nie to wpisz w wyszukiwarce bios k7s5a i kilka stronek ci wyskoczy ale HONEY X jest najlepszy procek hula na magistrali 124 (d 1200) czyli mam 1500 mhz bez zadnych mnoznikow :) i napiec :P A na cheppo biosie nie mogles odpalic na 124? Bo jesli tak to ja mam ten sam probs; i tylko zmiana biosu pomogla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 a ja dzis kupielm evercoola i jest 2 razy lepszy od coolermastera, dlatego tez zabieram sie za modyfikacje coolermastera, przede wszystkim podepne te diody do zasilania nieprzez wentyla tylko bezposrednio (rownolegle) do wtyczki 12 V wentylatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...