mbank Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Czy w Acerach opartych na turionie można wymienić kartę grafy na inną? Z tego co wiem, to grafika jest na osobnych płytkach, więc może istnieje możliwość podmiany takiej płytki z karty X700 na przykładowo X800 lub nowsze w przyszłości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Czy w Acerach opartych na turionie można wymienić kartę grafy na inną? Z tego co wiem, to grafika jest na osobnych płytkach, więc może istnieje możliwość podmiany takiej płytki z karty X700 na przykładowo X800 lub nowsze w przyszłości? 1653350[/snapback] a z tego co ja pamietam to teoretycznie powinny byc wymienne ale acer je lutuje do plyty...tak jest z x600,wiec z x700 podejzewam,ze tak samo :cry: Edytowane 17 Września 2005 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoyTECH Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 a z tego co ja pamietam to teoretycznie powinny byc wymienne ale acer je lutuje do plyty...tak jest z x600,wiec z x700 podejzewam,ze tak samo :cry: 1653363[/snapback] dokładnie. ostatnio w serwisie pytałem czy nie można wsadzić czegoś mocniejszego. nie bo: 1. grafika jest przylutowana do płyty 2. x700 to w tej chwili najmocniejsza grafika w acerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrMaX Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 (edytowane) a z tego co ja pamietam to teoretycznie powinny byc wymienne ale acer je lutuje do plyty...tak jest z x600,wiec z x700 podejzewam,ze tak samo :cry: 1653363[/snapback] Występują 2 wersje mobilnych Radeon'ów X700/X800. Pierwsza z nich to tzw. 'samodzielna' (ang. discrete) czyli samo GPU do wlutowania w płytę główną laptopa oraz wersja druga w postaci modułu MXM. Wspomniany moduł jest wsuwany w specjalne złącze MXM notebook'a jak zwykła karta graficzna. Na płytce MXM zamontowane są GPU oraz pamięci. Dodam jeszcze, że wszyscy posiadacza laptopów ze złaczem MXM (zdjęcie 1 i 2) mogą dokonać wymiany swojego systemu graficznego na inny np szybszy. Można także zmienić np X700 na X800 lub GeForce 6800 Go. Tak jest w przypadku sprzętu Fujitsu-Siemens z serii AMILO M 1437 oraz AMILO M 3438. Więcej informacji o MXM tu Edytowane 29 Września 2005 przez PrMaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...