-mess- Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 nie wiem, narazie nie planuje zmieniac chlodzenia. wiem ze blue cos montowal, ale nie pamietam dokladnie co, no i nowy silencer ma wyjsc niedlugo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Mialem jak na razie dwa Silencery na kartach ATI (jeden na 9700, drugi na X800XTPE) i oba wspominam bardzo dobrze, ale jak rewolucja to na całego, zmieniłem karte, to zmienie i chłodzenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 a jak wrazenia po zmianie na GF z ATI? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 To będę mógł ocenić dopiero jutro. Dziś zamówiłem w zaprzyjaźnionym sklepie i jutro będę ją miał, więc nie omieszkam napisać kilku (mam nadzieję ciepłych) słów. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 montowalem zalmana v700cu i ładnie chodzi ,jest ciszej a wydajnosc,mozliwosci OC bez zmian 460 i 1230 ,powyzej tego zaczynaja sie arty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 @-mess- jakie obroty wentyla masz w trybie 3d przy ustawieniach 450/550??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 nie mam w ogole nastawionych, nie mam zainstalowanego zadnego dodatkowego softu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ja mam leadteka extreme i seryjnie w 2d obroty chodza na 25% a w 3d na 43% ale jest za cieplo :? Jak wentyl chodzi na 100% to jest niezla suszara :mur: U Ciebie karta chlodzi zawsze tak samo ,nawet jak jestes w biosie :blink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 nie zawsze tak samo. ogolnie jest bardzo cicho, jeszcze nie slyszalem zeby wyla oprocz momentu startu kompa. slysze ze przyspiesza czasem, ale nie jest glosna na tyle zeby mi przeszkadzac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 a jak macie temp. w idle a jaka w stresie? ja mam w idle 48C , w stresie 63C zalman puszczony na minimum pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Włąśnie odpaliłem swojego Palita. Temparatura w spoczynku 42 stopnie (standardowy coolerek). Swoje wrażenia opiszę za jakiś czas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 idle 42, stress nie sprawdzalem :) jak gram to gram :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 U mnie jest dziwna sytuacja :? Jak mam zamknieta bude to w idle mam 46stopni i wiatrak kreci sie na 25%,jak gram to zaraz po wyjsciu z gry mam ok56stopni (wiatrak na 43%) ale komp mi szaleje gry takie jak far cry czy battlefield2 kaszania (wyjscie do windows czy reset kompa) sie po 10min :mur: Nie wiem czym to jest spowodowane ale przy otwartej budzie nie ma takich szopek a temperatury prezentuja sie tak idle 42st. stres 48st. :-| Sam nie wiem o co chodzi i na razie nie mam czasu sie tym zajac :cry: Oczywiscie grafa chlodzona standardowym cooler'em :-| pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Szybkie testy na standardowych zegarach: 3DM03 - 15089 3dM05 - 7007 NA razie jestem miło zaskoczony, po przesiadce, z Radzia. Pierwsza szybka próbka OC. Dałem w sterach "Wykryj ptymalne częstotliwości" i oto co mi pokazało po kilku minutach: To jest wiarygode i można się tym kierować, czy raczej to fake? Edytowane 14 Października 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ... To jest wiarygode i można się tym kierować, czy raczej to fake? 1695116[/snapback] Raczej ma to malo wspolnego z rzeczywistoscia ale moze karta bedzie dzialac z takimi zegarami :blink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Sorry za O/T, ale spójrz dem na różnicę w wynikach 3dm2k5 między naszymi kompami (wiem, że Twoja vga ma ori takty). Niezły przypadek, hmm? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 To jest wiarygode i można się tym kierować, czy raczej to fake? 1695116[/snapback] mi wykrylo 483/1130, a to jak chodzi 100% stabilnie wyglada tak 463/1220. sam sobie odpowiedz :) chociaz wiem ze u niektorych dobrze wykrywa ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 @draak Mimo, że moj wynik o gram większy, to Twój zdecydowanie ładniejszy ;) @-mess- Może jutro znajdę trochę czasu, to się pobawię z OC. Na razie wszystko chodzi na fabrycznych zegarach, a i tak jest spora nadwyżka mocy. Notabene, w NFSU 1 & 2 większą rolę odgrywa podkręcanie procka, a nie grafy (na tym poziomie). Szkoda, że nie ma takiego Ati Tool do NV, coż będę musiał tęgo wytężać wzrok podczas prób OC, wypatrując artów w grach i markach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 jutro Galaxy in da hauz dołączam do was do ciemnej strony mocy, jak nv wywinie mi jakiś numer to osobiście się po was przejade :-P :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Dem: Nie ma problemu. ATI Tool dziala z NV. Okienko renderingu jest obecne, tylko program karty nie rozpoznaje, ale arty mozna sobie wypatrzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Kolejny teścik. Tym razem ustawiłem zegary na wartości GTX, czyli 430/1200MHz. 3DM03 - 16230 3DM05 - 7647 @Lancer Nie omieszkam sprawdzić. Jak karta by poszła na to co wykryły mi stery (przypominam 499MHz), to byłbym w siódmym niebie. Ale wszystko w swoim czasie. Pomaleńku będę sobie ją kręcił. Pozdrówka. Edytowane 14 Października 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Vmod 7800GT dodany w pierwszym poscie! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Po jakim czasie od powrotu z trybu 3D do 2D wentylatorek na grafie zwalnia obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie wiem dokladnie ale niecale 5min :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Dzięki Kolejne szybkie testy za mną: 480/1200MHz (czysto) 3DM03 - 17312 3DM05 - 8216 Pozdrawiam Edytowane 14 Października 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 fajne wyniki, ale zlituj sie i pisz w poscie nastepnym razem co by do linkow nie trzeba bylo ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) To juz szczyt lenistwa kliknąć w link ;) Czy stery z serii 8x.xx dają rzeczywiście jakiegoś konkretnego kopa? Mam tu jakieś 81.26, ale nie wiem czy jest sens je wrzucać. Edytowane 13 Października 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 nie szczyt lenistwa, tylko jak ktos ciekawy za pol roku bedzie chcial przeczytac ten topic to dowie sie tylko o twoich zegarach, a nie o wyniku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) To sobie przepisz linka na kartke -_- ;] ---- Co do mojego o/c. Moge wygrzewać karte 3d markiem i nic. A tylko włącze CS:S i pogram z 2h to zaraz mi artami sypie :/ Próbuje dalej... Edytowane 14 Października 2005 przez Poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 OK. Posty wyedytowane. A co z tymi sterami 8x.xx warto to instalować bo sprzeczne opinie słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...