chemiczny_ali Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 ...Ale rozumiem o co chodzi bo zapodałem sobie własnie w 1280x1024 (przy beznadziejnym odświezaniu - 60 Hz) z AA 8x i AS 16x Nfsa MW :] ... Akurat nowy nfs chodzi w miare dobrze tzn. 1280x1024 i 4xAA i da sie grac :-| Ale ja mowilem o strzelankach gdzie np. w FEAR w 1024x768 z SS framerate momentami tak spada ze nie ma przyjemnosci z grania :mur: A COD2 chodzi dobrze w 1024x768 bez AA ,bo po zapodaniu AA klatki bardzo spadaja i tez jest nieprzyjemnie... Reasumujac zenada <_< pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) Chyba najtańszy GT (by Galaxy) w Polsce: http://www.sferis.pl/sklep_new/kat.php?szu...upa=&gatunek=57 , ale czy "to je dobre Panie"? Edytowane 6 Grudnia 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Chyba najtańszy GT (by Galaxy) w Polsce: http://www.sferis.pl/sklep_new/kat.php?szu...upa=&gatunek=57 , ale czy "to je dobre Panie"?Raczej to samo co reszta ,roznica tylko pod wzgledem dolaczonego oprogramowania :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 wgralem bios na 1.52V..nic nie dało to..jednak 1.5V + takty z podpisu to jest max..i tak nieźle chociaz dzis wlasnie czytalem o tych taktowaniach i w koncu nie za bardzo rozumiem..ponoc Geometric Data Clock to czest jednostek ROP..a jakby to zmniejszyc w Nibitorze(mozna) i jechac wszystko równo?? a nie ze ROPy mają 40MHz wiecej..i w sumie nie wiem na ile moj 7800 chodzi..czy na 470MHz czy na 510?? (taktowanie ROPów) takie pytanka do Was..dlaczego w pierwszym rescie 3dmarka 2005 są białe kropeczki na łączeniu niektórych obiektów (skrzynie itp)..tak samo bylo na 6800..tez zapewne tak macie ale dlaczego tylko ten jeden test jest taki dziwny a druga sprawa nie wiem dlaczego, ale w ORBie jak biore Search And Compare nie ma moich wyników w 2003 i 2005 :? sa opublikowane, aktywne, mam tylko opublikowany aktywny po jednym z kazdego 3dmarka, ale ich nie ma..w 2003 to moze byc sprawa driverów (mam ze niby nie są WHQL)..ale 2005 juz takliego komunikatu nie wyswietla..a po drugie staszy 2001 "śmiga" (czyt. jestem w search and compare) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 chociaz dzis wlasnie czytalem o tych taktowaniach i w koncu nie za bardzo rozumiem..ponoc Geometric Data Clock to czest jednostek ROP..a jakby to zmniejszyc w Nibitorze(mozna) i jechac wszystko równo?? a nie ze ROPy mają 40MHz wiecej..i w sumie nie wiem na ile moj 7800 chodzi..czy na 470MHz czy na 510?? (taktowanie ROPów)RT ladnie pokazuje taktowania posczegolnych blokow GPU - wyzej taktowany jest Geometric, nizsze takty ma Shader i ROP. 3dmark podaje taktowanie wyzsze, czyli Geometric. mozna oczywiscie zjechac z wyzszym taktowaniem (delta) , pytanie tylko w jakim celu? podczas przetaktowania wszyskie bloki musza podolac temu samemu OC, a jezeli ktorys nie daje rady to potem sa wlasnie takie efektuy - punkciki, kwadraciki, trojkaciki. najlepiej ustalic max mozliwe OC dla wszystkich blokow przy delcie=0, a nastepnie ustawic maksymalnie mozliwa delte. wtedy masz pewnosc, ze wyciskasz wszystko co mozliwe z GPU ;) btw: "przekrecony" Geometric clock ladnie widac w aoe3, na drzewach - ladnie sie "rozciagaja" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Pytanie do tych, którzy maja Silencera zamontowanego. Jakie macie temperatury w spoczynku i w stresie (i odpowiednio jakie obroty na wentylatorze w %)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 siema, chciałbym się waz zapytać którego producenta karte lepie ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Gainward czy leadtek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 siema, chciałbym się waz zapytać którego producenta karte lepie ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Gainward czy leadtek?Jakbyś troszkę poczytał ten wątek to byś wiedział że to są karty referencyjne nVidii, więc tak naprawde nie ma znaczenia którego producenta wybierzesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 masz racje, ale każdy producent na swój sposub ulepsza karte:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 masz racje, ale każdy producent na swój sposub ulepsza karte:)Jeżeli referencyjna to nie ulepszona, te karty w zależności od producenta różnią się ceną lub/i dodanym oprogramowamiem i niczym więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remiky@ Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 tak, ale czasami produceńci podkręcają częstotliwość:) i chyba wezme Gainwarda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) To po wała nas sie pytasz?! <_< Poza tym to jest temat o 7800 GT a nie GTX ! Skoro juz sobie zadałeś tyle trudu by w topicu o GT zapytać którą GTX wziać to polecam kupić jednak GT a reszte pieniędzy przeznaczyć na słowniki ortograficzne. Na dobre ci to wyjdzie.. Edytowane 7 Grudnia 2005 przez Metz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 To po wała nas sie pytasz?! <_< Poza tym to jest temat o 7800 GT a nie GTX ! Skoro juz sobie zadałeś tyle trudu by w topicu o GT zapytać którą GTX wziać to polecam kupić jednak GT a reszte pieniędzy przeznaczyć na słowniki ortograficzne. Na dobre ci to wyjdzie.. Święta racja nie zadał sobie nawet tyle trudu żeby zobaczyć że obie karty o które pyta mają te same częstotliwości taktowania :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Tak to jest z userami...pyta sie o rade a potem i tak robi po swojemu :D Nikomu nic nie bronie ale jak jestes pewny to po co pytasz :unsure: BTW. Za ta kase zdradzilbym nVidie dla Ati :twisted2: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gebel Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 ok,mam pytanie czy oplaca sie zamonotowac na tej grafie jakies chlodzenie ,jesli tak to jakie thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gebel Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 aha i jeszcze jedno,mam zamiar zakupic grafe galaxy co sadzicie o niej(opinie uzytkownikow) z boku-->thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Jakbyś troszkę poczytał ten wątek to byś wiedział że to są karty referencyjne nVidii, więc tak naprawde nie ma znaczenia którego producenta wybierzesz. :!: 1) W ogole czytasz co to ludzie tu piszą czy od razu włazisz i sie pytasz bez sensu? 2) Edytuj posty ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 :!: 1) W ogole czytasz co to ludzie tu piszą czy od razu włazisz i sie pytasz bez sensu? Przepraszam ale o co Ci chodzi, przecież kilka postów wyżej sam się zauważyłeś(a ja post niżej się z Tobą zgodziłem), że gość się bez sensu pyta o karty które są kartami referyncyjnymi nVidii i różnią się tylko naklejką na wiatraku. Może mi to wyjaśnisz. 2) Edytuj posty ?! Czy zauważyłeś jakieś moje posty jeden pod drugim?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 @HawkEye wyniknelo male nie porozumienie ,bo Metz nie pisal do Ciebie tylko posluzyl sie twoim postem o czym swiadczy chyba ten wykrzyknik :D Wypowiedz skierowana byla do gebel'a :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) @HawkEye wyniknelo male nie porozumienie ,bo Metz nie pisal do Ciebie tylko posluzyl sie twoim postem o czym swiadczy chyba ten wykrzyknik :D Wypowiedz skierowana byla do gebel'a :wink: pozdrawiam Ups :). Tak sobie później pomyślałem, ale nie byłem pewny :lol: @Metz sorry, ale nie zajarzyłem o co Ci chodziło. Edytowane 7 Grudnia 2005 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Ups :). Tak sobie później pomyślałem, ale nie byłem pewny :lol: @Metz sorry, ale nie zajarzyłem o co Ci chodziło. hehe,spoko nie szkodzi, ale dokładnie tak jak pisze chemiczny_ali. Posłużyłem sie Twoim postem skierowanym juz wcześniej przez Ciebie do gebla. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Tak to jest z userami...pyta sie o rade a potem i tak robi po swojemu :D Nikomu nic nie bronie ale jak jestes pewny to po co pytasz :unsure: BTW. Za ta kase zdradzilbym nVidie dla Ati :twisted2: pozdrawiam Też bym zdradził. Nawet teraz. Ale chciałbym w nowym roku stworzyć SLi, a niestety takiego zabiegu nie będe mógł zrobić z ATi na DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 CYTAT(chemiczny_ali @ 7 Gru 2005, 13:37) Za ta kase zdradzilbym nVidie dla Ati pozdrawiam Też bym zdradził. Nawet teraz. orzesz Ty orzeszku jeden z drugim! zdrada ! ;P Ale chciałbym w nowym roku stworzyć SLi, a niestety takiego zabiegu nie będe mógł zrobić z ATi na DFI.o a tutaj dobrze gadasz. ;) ale osobiscie planuje cos lepszego - r580 i nv71 na jedenj plycie i w dni parzyste nv, w nieparzyste ati ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Wciąż w mojej głowiej ciągnie się za ATi zła opinia. Te wszystkie problemy z teksturami. Wiem co mówie, miałem r9800. Oczywiście wiem też że nowe karty takich problemów nie mają, prawda? Jednak kocham NV ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 czlowiek tu sobie wypruwa flaki zeby miec 7800gt a tym sie przewraca w glowach ;]]]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 :ploom: Naprawde ciężki wybór ;] Biorąc pod uwage że przy 1280x1024 high + AA AF HL2 Lost Coast czasami spadną fps :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrick Bateman Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Pytanie do tych, którzy maja Silencera zamontowanego. Jakie macie temperatury w spoczynku i w stresie (i odpowiednio jakie obroty na wentylatorze w %)? wiatrak na 100% dla trybu 3d, na 35% dla trybu 2d 37 stopni podczas pracy z windowsami..sciaganie p2p, www, inne po kilku godzinach grania 48 stopni....nie zlapalem karty na wiekszej temperaturze z dolu obudowy nawiewam chlodne powietrze do zaciagniecia przez silencera Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Klika fotek z zabawy z kartą. Edytowane 9 Grudnia 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 proszę państwa, dzisiaj kolejna obniżka kart z serii 7800 galaxy cena netto zakupu to 995zł :blink: za 999 netto msi + cod2 :blink: trzeba to sprzedawać w piździec B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Czyli cena brutto ok. 1,2k :? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...