kucyk Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 co tu dużo mówić, kongratulejszon, ładny egzemplarz Ci się trafił o czym wiadomo nie od wczoraj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 dem może dokładnie opisać jak mam zrobić update biosa przez płyte bootowalną płyte cd? Nagrałem dwa plik od nvflash + bios. Jednak płyta nie działa. Co jeszcze mam dograć :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 poca Ty masz Gigabyte? ja wczoraj probowalem zrobic wlasnie 1.4v @ 1.5v przez update biosa, no ale mialem pewien powazny problem z nvflashem. czytalem na forum mktech i wyczytalem ze moze byc to problem albo tego ze w biosie mobo mam virus protection activated, lub zablokowany update biosa (usuwa sie komenda nvflash -r) badz nvflash nie wykrywa grafy na PCIe tylko AGP. cokolwiek bym nie wpisal z poleceniem nvflash mialem myslalem nawet ze to wina dyskietki, ale nic nie dalo nagranie na inna... dopiero sprobowalem przed chwila takiego progsa z GIGABYTE VGA UTILITY co sie zwie "@VGA" i nim updateowalem sobie w locie biosa. zaraz przystepuje do testow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) @poca Musisz utworzyć startowy CD (np. w programie Nero) i dograć na płytę 2 pliki do flashowania + bios. Następnie odpalasz kompa z CD i robisz aktualizację. @R.I.P. Komenda do aktualizacj biosu, która obchodzi wszelkie zabezpieczenia (na 99,9%), to: nvflash -4 -5 -6 nazwabiosu.rom Ja tak bynajmniej aktualizuję bios. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Na Galaxy nie ma żadnego zabezpieczenia. Ale po zmieanie napięcia stery mi wykryły o 200MHz więcej na memkach i 12MHz na GPU :/ coś słabo poszedł GPU :? Czy ktoś zna może powód tego ? Aha jeszcze jedno czy na oryginalnym chłodzeniu moża wymienić ten "plaster" na memkach na noramlną paste ? Bo ktoś chyba pisał że pasty jest za mało żeby połączyć radiator z memkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Nie sugeruj się tym co wykrywają stery. Musisz sam dojść do max. zegarów. No i najlepsze jest to, że jak w sterach damy znajdowanie optymalnych taktowań, to owszem stery je szukają, ale tylko dla rdzenia. Pamięci w ogóle nie testuje, tylko w przybliżeniu podaje wartość odpowiednią dla wykrytego taktowania rdzenia. Sprawdziłem to włączając w tle okienko RivaTuner'a pokazujące taktowania i temperatury karty. Zmieniały się tylko taktowania rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 A tu co wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zdaje się, że wybierałem "Użyj zwykłego obrazu startowego", ale na 100% Ci teraz nie powiem, bo to było z rok temu (gdy nie miałem flopa). Najwyżej wypalisz 2 CD jak nie zadziała :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Bawie się na dvd-rw... Zrobiłem wszystko jak pisałeś i... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Czyli wciąż to samo? Chciałbym Ci pomóc, ale nie bardzo wiem, co mam w tej sytuacji doradzić. Najlepiej pożycz na 10 minut flopa od sąsiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Przydałby sie taki ATI Tray Tools tylko że dla NV, a może jest takie cuś, jeśli ktoś wie o takim prog. to niech sie podzieli taką info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @dem pisalem ze przy wszystkich poleceniach z nvflash wyskakuje mi to co za screenie. "nvflash -4 -5 -6 nazwabiosu.rom" probowalem juz za pierwszym razem ;] wyniczki podam juz niedlugo ale narazie sem zajeb*scie zadowolony :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @ R.i.P - to jest ten program do zmiany biosu? http://www.tasklist.org/task_G-VGA_exe_5556.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Gigabyte, zawsze utrudniał zycie w materii zmiany biosu użytkownikom, wprowadzając jakieś blokady i wymyślając swoje programy do aktualizacji firmware'u. Z tego też powodu (choć nie tylko) omijam tę firmę z daleka przy wyborze sprzętu. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jak widać ceny lecą, oj lecą... :D http://allegro.pl/show_item.php?item=76947430 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1547839 Dajcie mi nowego proca! ;] GPU: 510MHz MEM: 1200MHz (tylko że dałem na oko, nie sprawdzałem i można maksymalnie] http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1547885 + MEM: 1220 MHz ;] Edytowane 11 Grudnia 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
23marc Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 witam posiadam msi 7800gt po zainstalowaniu karty moim oczom pokazal sie lekko rozmyty obraz w czym moze tkwic prtoblem strerowniki 81.87 dodam ze wczesniej mialem 6600gt a obraz mialem jak zyleta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @poca Widzę, że od razu lepszy humor. Gratulacje. Lepszy proc tutaj (mark 05) niewiele daje. Między 2800, a 2900MHz nie ma ŻADNEJ różnicy. Dawaj zegary karty w górę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) 8469 http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1548245 Nie mam już siły... Musze posmarować gpu czymś porządnym, a nie pasta dodaną w zestawie z Silencerem na r9800 ;] @ dem - musi być różnica. Mamy tyle samo MHz na GPU i jeszcze 1255MHz na memka. Czyli tyci tyci więcej od Ciebie, a i tak różnica pkt. jest. A właśnie. Ja mam 2.6 (i to jeszcze nie całe), a ty 2.9GHz. Edytowane 11 Grudnia 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @poca po 1 gratulacje, b. ładnie sie kręci grafa 2. jakie ty masz napięcie na GPU :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Ma w podpisie napisane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @poca Powiedz mi zrobiłeś Vmoda na pamięci, bo zdaje się, że niezbyt dobrze sie Twoje kręciły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zrobiłem zwykłego na gpu 1.5V. Nie wiem czemu lepiej mi się memki kręca. Może wcześniej tego nie zauważałem. Powiem Wam. Moge sprawdzać czy artów nie ma w marko 03, 05, ale najlepszym wykrywaczem artów jest engine Source. Jeżeli coś macie przękrecone napewno CS:S/HL2 zaraz to wykryje. Grałem teraz z godzinke w CS:S i nic ;] To nie się nazywa stabile. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 U mnie najlepszym wykrywaczem artow okazał się NFS Underground 1 i trasa Terminal. Wracając do marków. Zostało mi jeszcze pogonienei pamięci, bo na razie wszystkie testy były na dzielniku 133, czyli pamięci szły tylko 207MHz, a spokojnie idą na 250MHz. Mogę jeszcze podbić GPU i pewnie pamięci na karcie też. Ale wszystko w swoim czasie. Jak nie uda mi się dobić do 9k to sprzedam kartę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) 9k będzie chorym wynikiem na GT ale damy rade! ;] Zawsze można dać 1.6V :lol: :lol: Edytowane 11 Grudnia 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 jakiej firmy wybrać karte? Z tego co zauważyłem to cena spadła dość znacznie i chyba przesiądę się na 7800GT zamiast X850XT...jak z blokami wodnymi na tę kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @ Blok wodny - pierwsza strona @ Firma - znajdź sobie najładniejszy cooler i kupuj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 jakiej firmy wybrać karte? nie ma znaczenia wszytskie sa identyczne -róznia sie zawartoscią pudła i naklejką -niczym wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Firma jest bez znaczenia. Było już o tym pisane wiele razy. Bloczek wodny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 @Metz podpis nie zawsze jest aktualny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...