chemiczny_ali Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Prawdopodbnie będę wymieniał mojego x800xl na 7800GT . I teraz moje pytanie : Czym różni się leadtek 7800GT od leadtek 7800GT EXT ? ... Leadtek extreme to fabrycznie podkrecony GT na 450/525. W rzeczywistosci to jakas kompletna zenada moj nie chce pracowac na nominalnych taktach i musze zjechac z rdzeniem do 430MHz :? Zdecydowanie odradzam :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 @Chemiczny_ali Reklamowałeś kartę? Skoro nie działa na ustawieniach producenta, to karta ewidentnie do naprawy/wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Wymieniam ja na x1800xl :) Mam nadzieje ze w tygodniu bede juz mial nowy nabytek ,ale jeszcze czekam na decyzje sklepu :-| pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 @Heat wszystkie 7800GT to to samo więc jeśli nie zależy ci na gierkach to bierz najtańszą, tak jak ja wziełem Galaxy choć miałem troche mieszane uczucia co do tej karty, ale teraz nie żałuje :D za kaske która mi została po oszczędności na karcie kupiłem Zalmana VF700-Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 a czy ten zalman nie będzie zawysoki????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 wejda dwie karty, umnie na dfi tez obie karty beda z zalmanami i wejda ale trzeba bedzie dać dodatkowy nawiew na grafy zeby szło tez co nieco je podkrecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 nikt sie nie interesuje vivo? ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) chyba na to wygląda :( może ja jutro jak będe miał troche czasu to sie z tym pobawie Cholercia, tak patrze na wasze orby i dochodze do wniosku że musze bardziej podkręcić procka bo 2.4Ghz to za mało by GT rozwinoł skrzydła :( Ja mam wyższe zegary albo takie same i mam gorsze wyniki w 05 :/ Edytowane 18 Grudnia 2005 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 a co myślisz o http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=1454 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Ja myślę, że ta pasywka to nic nadzwyczajnego. I tak nadmuch jest konieczny. W takim wypadku lepszym rozwiązaniem jest zakup vf700cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 wiem że ruch powietrza musi być ale dwie karty są takie same i można zrobic jeden wentylator z tyłu kart np fi 80mm tak jagby tunel powietrza tak ja myślę chyba że te zalmany będą leprze umnie ciszajest bardzo ważna a chłodzenie wodne chyba za duży ryzyk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Ryzyko? Hmm... już trzy swoje komputery chłodziłem wodą, w tym dwa wciąż u mnie w domu sobie pracują (ten z siga oraz drugi z a3200+ i r9800xt). Zero wycieków, zero awarii. WC byłoby zdecydowanie najcichszym i najwydajnieszym rozwiązaniem, ale musisz sam się do niego przekonać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ten passive od TT to delikatnie mówiąc shit jakich mało , czytałem kilka testów i nie ma rewelacji... Skoro cisza jest dla Ciebie tak ważna to tylko woda . (ewentualnie dwa zalmany v700Cu na 5v , które według mnie w tym trybie pracy sa ciche ale nie bezgłośne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 do tej pory tak mam dobry radiatory i dobry wentylator i jest cicho do wody trochę trudno mi się przekonać może jak bym u kogoś to widział na własne oczy to może bym się przekonał dzięki za porady teraz trochę tu poczytałem to może też przetaktuje co nieco i dam znać jakie mam osiągi ciekawe czy odblokuje te cztery potoki niewiem czy riva działa również w sli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 ... ciekawe czy odblokuje te cztery potoki niewiem czy riva działa również w sli Potokow nie odblokujesz i sli nie ma z tym nic wspolnego :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 na komputroniku piszą że da się odblokować ale tylko chyba msi ja natym się nie znam tylko piszę co przeczytałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 osobiscie to bardzo blado (czyt. goraco) widze te zalmany przy tak malym odstepie. nawet na 12V moga miec problemy. w kazdym badz razie na cichy zestaw to imho nie licz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 osobiscie to bardzo blado (czyt. goraco) widze te zalmany przy tak malym odstepie. nawet na 12V moga miec problemy. w kazdym badz razie na cichy zestaw to imho nie licz. Też tak myślę. Bez dobrego nawiewu i wyjętych śledzi z obudowy między kartami będzie bardzo gorąco. Po włożeniu drugiej karty robi się tam martwa strefa i górna karta mieli wkóko to samo powietrze, wiem bo mam problem tera z odprowadzeniem ciepła z NB (mam na nim pasywnego zalmana). Jak była jedna karta to radiator rozgrzewał się do 42-43 st, a teraz gdy dołożyłem drugą kartę jest podnad 56 st. Bawię się SLI od paru dni i mam dziwne objawy, a mianowicie w 3dmarku2001SE mam wynik niecałe 24000, w 2003 prawie 26000, a w 2005 nieco ponad 10000, czy to normalne? Jadę na sterach 81.95. No i jeszcze za diabła nie mogę zmusić Quake 4 żeby korzystał on z SLI :cry:, Call of Duty 2 , F.E.A.R chodzi a Quake nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Też tak myślę. Bez dobrego nawiewu i wyjętych śledzi z obudowy między kartami będzie bardzo gorąco.zalman jest tak skonstruowany, ze musi zaciagac powietrze z gory wentyla, i jezeli go tam nie bedzie, no to wydajnosc jego drastycznie spada. wyjecie sledzia moze troche pomoc, nawiew juz srednio tez troche, ale imho nadal bedzie to za malo. no nic. poczekamy na testy, bo widze, ze szykuja sie dwa takie ;) Bawię się SLI od paru dni i mam dziwne objawy, a mianowicie w 3dmarku2001SE mam wynik niecałe 24000,proc. w 2003 prawie 26000, a w 2005 nieco ponad 10000, czy to normalne? bez krecenia i kombinowania - tak :) Jadę na sterach 81.95. No i jeszcze za diabła nie mogę zmusić Quake 4 żeby korzystał on z SLIjezeli cos nie dziala lub dziala srednio w sli, pierwsze co robie to zmieniam nazwe pliku, tak aby "ominac" profil jezeli taki istnieje, nastepnie wymuszam recznie tryb sli, sprawdzam i jezeli efekt jset zadolowalajacy wprowadzam zmiany w profilu i zmieniam nazwe pliku na oryginalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) To prawda że w kartach MSI można potoki odblokować? Coś mi się wydaje że ludzie piszący te komentarze za bardzo nie wiedzieli co piszą. Karta WYMIATA!!!!! mam ją miesiąc, chodzi mi na taktowaniu 470/1200mhz z odblokowanymi potokami!!!!!! dzis sproboje 500/1300 i dam znac.... w kazdym razie brac w ciemno!!!!!!! Edytowane 19 Grudnia 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 tiaaaa..... siur ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 a co myślicie o takim wentylatorze http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76147866 właśnie ja tak sobie to wyobrażałem z tymi radiatorami i taki wentylator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Jezeli dalboby sie odblokowac to musi to byc rdzen GTX z zablokowanymi potokami przez bios...imho te komentarze to ostatnie zrodlo informacji z jakiego nalezy korzystac :lol2: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 a co myślicie o takim wentylatorze http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76147866 właśnie ja tak sobie to wyobrażałem z tymi radiatorami i taki wentylator To jest wentylator który wyciąga ciepłe powietrze z obudowy i wywala je na zewnątrz, w dodatku zajmuje 2 śledzie i jest niemiłosiernie głośny :> Nie rozumiem do konca co chcesz z tym zrobić, masz SLI to gdzie ty to chcesz wsadzic ? :) :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 aha i pytanie jeszcze jedno mam: czy normalne jest by po zainstalowaniu driverow 81.95 w rivatuner tam gdzie pokazuja sie driver settings i jest lista plikow, przy pilkach "nview.dll, nvshell.dll, nvwdmcpl.dll" pisalo NOT FOUND? natomiast pliki te sa normalnie w /system32 :( ktos wie ocb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Czy czujesz się przez to gorszy? Poniżony? Opuszczony? Jeżeli nie to co się tym przejmujesz? ;] btw u mnie też tych bibliotek nie widzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) jezeli cos nie dziala lub dziala srednio w sli, pierwsze co robie to zmieniam nazwe pliku, tak aby "ominac" profil jezeli taki istnieje, nastepnie wymuszam recznie tryb sli, sprawdzam i jezeli efekt jset zadolowalajacy wprowadzam zmiany w profilu i zmieniam nazwe pliku na oryginalna. znalazłem powód czemu quake nie chciał chodzić (zmiana nazwy pliku bardzo pomogła :)), miałem ustawione "kszłtowanie obrazu metodą ramek przemiennych", a powinno być "kszłtowanie obrazu metodą ramek podzielonych" i teraz mam do Ciebie pytanie jak zmieniasz ustawienia w profilu dotyczące SLI, bo umnie jest to opcja tylko do odczytu :(. a dzięki za rozwianie moich wątpliwości odnośnie marków :) Pozdrawiam HawkEye Edytowane 19 Grudnia 2005 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 i jak gry dzialaja teraz u Ciebie w przeciwienstwie do jednej karty i jakie masz dokladne wyniki w 3dmarkach 2k3 i 2k5? chodzi mi o gry te najbardziej wymagajace czy jest duza poprawa i w ogole jak jest, czy warto bylo ,no i w ogole czy jestes zadowolony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 poca - ;]]]]] prosze jeszcze o wiesci o tym VIVO, czy komus sie udalo? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 znalazłem powód czemu quake nie chciał chodzić (zmiana nazwy pliku bardzo pomogła :)) dotyczące SLI, bo umnie jest to opcja tylko do odczytu :(. polecam nvtray przyjemny tool dajacy dostep m.in do profili umieszczoncyh w pliku nvapps.xml (C:\WINDOWS\system32) a dzięki za rozwianie moich wątpliwości odnośnie marków :)a prosze. nic co obce nie jest mi obce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...