Skocz do zawartości
poca

Geforce 7800 Gt

Rekomendowane odpowiedzi

i jak gry dzialaja teraz u Ciebie w przeciwienstwie do jednej karty i jakie masz dokladne wyniki w 3dmarkach 2k3 i 2k5?

chodzi mi o gry te najbardziej wymagajace czy jest duza poprawa i w ogole jak jest, czy warto bylo ,no i w ogole czy jestes zadowolony :D

Wyniki w 3dMark'ach mam takie 2k3 -> 26000, 2k5 nieco ponad 10000 (chyba 10900, nie pamiętam w tej chwili), wydawało mi się że so troche dziwne ale Sulaco pisze że to normalne. Co do gier jestem więcej niż zadowolony :) CoD 2 chodzi idealnie, na oko :) oczywiście bo nie bardzo wiem jak zrobić test na nim, F.E.A.R. w 1600x1200 i na oko i w teście wypada moim zadniem bardzo dobrze (min:22 Ave:42 Max:147) przy wszystkim na max i on :)

Pozdrawiam

HawkEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta na standartowym chłodzeniu chodzi bez artów na 470/1120. Chodzi mi o podciągniecie GPU do 500 aby nie bylo artow. Nic wiecej mnie nie interesuje. Czy w takim razie ustawic 1.5v i podciagać wentylatory czy olac sprawe bez silencera lub zalmana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiało możesz dać 1,5 na standardowym chłodzeniu, tylko obroty w 3D zmień na 100% (ostrzegam - będzie bardzo głośno).

czyli bez ustawienia wentyli na 100% sie nie obędzie ;( teraz niech mi ktos pomoze podjąć decyzję czy 500pkt w 3DMarku05 jest ware dyskofortu zwiazanego z wyjącym wentylem na grafie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli bez ustawienia wentyli na 100% sie nie obędzie ;( teraz niech mi ktos pomoze podjąć decyzję czy 500pkt w 3DMarku05 jest ware dyskofortu zwiazanego z wyjącym wentylem na grafie..

Jesli lubisz grac w 3Dmarki, to warto ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim subiektywnym zdaniem, NIE WARTO. Co innego gdy zamontujesz ciche chłodzeinie, wtedy jak najbardziej taki manewr jest opłacalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc opisze "moje boje" - może komuś z nowo upieczonych GTesiarzy przyda ;)

Podbiłem napięcie na karcie do 1.5v wentylatory ustwiłem w 3D na 100% -- suszara straszna!! karta doszła do 508/1240 bez artów w 3D Mark 2003 - test Nature ale dzwięk wydawany z wentylatora był nie do przyjęcia wiec postanowiłem zmniejszyć obroty do 68% i teraz da się z "nią żyć". Po 2 godzinach loopingu Nature testu z 3D M 2003 temperatura doszła do 59 stopni także myśle ze nie jest źle. Nie wiem czy ta temperatura nie jest zasługą dobrze wentylowanego wnętrza przez obudowe Thermaltake Soprano. W każdym razie wynik jaki udało mi sie uzyskać w 3D Marku 2005 wynosi 8410 pkt (Venice @2800MHz, 1GB Geil 2.5, Galaxy 7800GT @508/1240). Czy mnie zadawala? Liczyłem na 8500pkt ;)

PS. Jaki polecalibyście program do monitorowania temperatury oraz obrotów do 7800gt??

Edytowane przez Blast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonałem sie ze test Nature jest niczym w porównaniu do Battlefield 2 :wink:

520/1220 Mhz @ 1,5V - zero artów po 3 loopach w 3Dmarku03

Natomiast przy tych samych ustawieniach w BF2 arty jak siema :?

500/1210 - lepiej ale coś nadal mi nie pasuje, czasem cos sie pojawi :/

490/1200 - przy ok. 7V na wiatraku wszystko wydaje się być ok

Chłodzony Zalmanem VF700 CU

dziwna sprawa - ktos ma moze jeszcze zainstalowanego BF2 i moze sprawdzic na podobnych ustawieniach jak chodzi u niego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko

czy ktoś z Was montował juz Silencera NV5, ale rev. 2 na 7800GT ????

bo został mi z GF6800GT silencerek

a w specyfikacji rev. 3 pisze, że pasuje na 7800 oraz 6800, a wolałbym zaoszczędzić te 80-90 zł

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonałem sie ze test Nature jest niczym w porównaniu do Battlefield 2 :wink:

520/1220 Mhz @ 1,5V - zero artów po 3 loopach w 3Dmarku03

Natomiast przy tych samych ustawieniach w BF2 arty jak siema :?

500/1210 - lepiej ale coś nadal mi nie pasuje, czasem cos sie pojawi :/

490/1200 - przy ok. 7V na wiatraku wszystko wydaje się być ok

Chłodzony Zalmanem VF700 CU

dziwna sprawa - ktos ma moze jeszcze zainstalowanego BF2 i moze sprawdzic na podobnych ustawieniach jak chodzi u niego ?

Ja sprawdzałem czy sypia się Arty po 2h loopowania i nic a co do BF2 to sprawdze w święta bo więcej czasu będzie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko

czy ktoś z Was montował juz Silencera NV5, ale rev. 2 na 7800GT ????

bo został mi z GF6800GT silencerek

a w specyfikacji rev. 3 pisze, że pasuje na 7800 oraz 6800, a wolałbym zaoszczędzić te 80-90 zł

Jeżeli miałby pasować to zapewne ludzie nie czekali by na rev. 3 B)

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec chlopaki karta zostala zmodowana do konca czyli vgpu i vmemmod zaaplikowane :) kilka fotek karty :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Linki do orbow:

3DMark 2005 - 9361pkt

3DMark 2003 - 19481pkt

karta chodzila 565/1320Mhz 1,65v/2,3v wyzsze napiecia nic nie zmieniaja tzn karta sie ksztusi i traci na wydajnosci sa to najwyzsze stabilne ustawienia :D

pozdr :)

Edytowane przez storm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metz --> THX temperaturka odziwo nizsza niz przed modem idle 36 stres 46 stopni :P

poca --> jutro najpozniej pojutrze zrobie opis moda a co do lutowania to podstawa jest lutownica kolbowa z cieniutkim grotem troche pecyzji najlepiej sobie browarka wypic zeby sie rece nie trzesly hyhyhhy i nic sie nie powinno

stac :)

Greg_1 --> THX

pozdr:)

Edytowane przez storm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi