Bobslej Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Passywy... na nich w trybie natychmiastowym sfajczysz GForca By znośnie chłodzić 7800 GT to tylko XC-80Cu i to na 12v, tak samo z VF700Cu By było cicho, sugeruje WC, albo dodawać tunele wlotowe i wylotowe kierujące powietrze na radiator/poza bude polecam ten art http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_91360.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 moze chodzi o ten z z zerem i jedynka? :wink: :lol2:Hehehe :D Jasne. Tak powaznie to chodzi mu chyba o to I tak jak pisal dem sluzy do przelaczania na dwie linie +12V i na jedna +12V :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 czyli mam przełączyć na split jak mam dwie karty???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 R.i.P. - podaj meila, podesle ci draivery do vivo... przeoralem pol netu, i na jakims niemieckim forum znalazlem "cus" dzieki czemu dziala... i daruj sobie power director :lol2: o wiele lepiej dziala Windows Movie Maker i niezamula kompa (a jakosc jest calkiem spoko) robak57 - strone wczesniej sam prosilem o pomoc, w podobnej sprawie... tyle ze ja na jednej karcie wyciagam 7k po przetaktowaniu samej karty 7,5k... wiec zajmij sie najpierw kreceniem proca. i jakie 2x Geil 512mb? Standart? Ultra? UltraX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vadafone Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) 7800 GT cięzko będzie CICHO schłodzic, najlepszym ,najcichszym i zarazem najwydajniejszym rozwiązaniem bedzie WC, a i o pasive zapomnij karta pod obciążeniem ugotuje sie :D Edytowane 27 Grudnia 2005 przez vadafone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Chyba że na takiego BiKłijeta po obu stronach wyłożysz Sunonami 120mm@3000 rpm EDIT i tak bikłijet nie wlezie na 6600GT AGP... A miał ktoś w rękach Glacial Techa North Poola 1000? http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=716 Edytowane 27 Grudnia 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 czyli mam przełączyć na split jak mam dwie karty????????To bedzie bardziej wydajne rozwiazanie :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 pent cu styknie i na 5V bedzie cichutki. pasyw przy ekstra przeplywie w budzie moze byc, ale tylko przy ekstra przeplywie powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 na cooling.pl piszą że na 6600GT AGP nie wejdzie... wysłałem maila do polskiej siedziby GlacialTecha czy wlezie. a nuż wlezie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) R.i.P. - podaj meila, podesle ci draivery do vivo... przeoralem pol netu, i na jakims niemieckim forum znalazlem "cus" dzieki czemu dziala... i daruj sobie power director :lol2: o wiele lepiej dziala Windows Movie Maker i niezamula kompa (a jakosc jest calkiem spoko) robak57 - strone wczesniej sam prosilem o pomoc, w podobnej sprawie... tyle ze ja na jednej karcie wyciagam 7k po przetaktowaniu samej karty 7,5k... wiec zajmij sie najpierw kreceniem proca. i jakie 2x Geil 512mb? Standart? Ultra? UltraX? Ja też poprosze. Wrzuce na serwer i dam tu linka. poca[maupa]tweak.pl Edytowane 27 Grudnia 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Nareszczie udało mi się podkręcić procesor po wgraniu nowego bios'u i teraz mam procek podkręcony 3200 64 na 2610Mhz. Temperatura max. 56c Udało mi się to osiągnąć przy napięciu 1.65v a, pamięci 1/1,5. Moje taktowanie kart 470/1150. Mój wynik w 3d marku 2005 wynosi 9500pkt Czyli bardzo słabo!! Mam pytanka: 1.Czy napięcie na procku jest nie za wielkie? 2.Czy przypadkiem pamięci tak nisko taktowane nie blokują tych osiągów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Musisz mieć coś namieszane w systemie, albo w biosie, bo wyniki przy takim konfigu są żenująco niskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) To poradzcie co mam zrobić bo już od dwóch dni siedzę i będe płakać! zapomniałem dodać że ht mam na 1 niewiem czy to ważne Edytowane 27 Grudnia 2005 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Na arty powodowane nadmiernym OC GPU to Mother Nature test z 03, a dla memek :?: Chce znaleść full stable taktownia dla mojego GT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 A dlaczego jeśli można wiedzieć? Ustaw na 3 i napisz czy cos się zmieniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 nie da się ustawić ht więcej niż jeden windows się nie uruchamia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Czy wy sobie jaja robicie :?: Nie na temat :!: Dobra rozumiem ze 2 posty dygresji ok, ale to sie ciągnie od poprzedniej strony. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BelYaal Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) Problem z GF7800 Kurcze, zablokowali moj temat choc nie rozumiem czemu, bo tu zginie to w szumie, raz, ale widac taki zwyczaj tu blokowac tematy, ktore maja cos podobnego w nazwie co juz kiedys niby bylo... TAK... uzywalem opcji SEARCH.. TAK... przelecialem ten watek i jakos nie ma tu nic o tym, dobra trudno, przytaczam to co napisalem wczesniej i dodaje pare info, co ludzie zadawali pytania: Uzywalem wczesniejszej wersji forcow, teraz uzywam 81.95. Probowalem tez sterow ze strony GIGABYTE, ale efekt byl jeszcze gorszy, bo juz nie pomoglo nawet wyjecie i wlozynie wtyku. Co do wylaczania i wlacznia monitora... hmmm najprostsza metoda, no ale nie pomyslalem, wtyk sie nie wyrobi tak bardzo :), tylko czy to jest rozwiazanie EDIT... wylaczenie i wlacznie monitora nie skutkuje, jedynie wyciagniecie DSUB-a i ponowne go zapodanie sprawia, ze monitora zaskakuje A bawilem sie tez powerstripem i stworzylem nawet za pomoca tego sterownik do ekranu, niestety nic to nie pomoglo Jako ciekawostke powiem, ze wczesniej mialem 6600 GT i obie karty GIGABYTE i po zapodaniu tej 7800GT w windozie jakosc obraz szalenie sie poprawila A tak bylo zapodane Do tej pory mialem GF6600GT i brak problemow, jednak czas gwiazdki nastroil do zrobienia sobie prezentow i wymienilem conieco, w tym tez grafike na GF7800GT i zaczely sie problemy... Mam dosc nietypowy "monitor" a dokladnie uzywam 32 calowego LCD laczac komputer przez DSUB (DVI brak), a karta ta posiada juz jedynie cyfrowe wyjscia, a DSUB-a mozna podlaczyc jedynie przez przejsciowke, co tak tez zrobilem. I mam taki efekt, ze wlacza sie komputer, widze zapodajaca sie plyte, potem startuje windows i .... nagle ciemnosc, wtedy jesli wyjme wtyke z karty (odlacze monitor) i ponownie podlacze zaskakuje obraz, teraz moje eksperymenty: - wszystko zaczelo sie, gdy zapodalem sterowniki od nvidi, czy to nowe czy stare i o dziwo zanim nie bylo ich , a windows sam dobieral swoje niby sterowniki nie bylo tego problemu - wczesniej z karta 6600GT nie bylo problemow, choc ta niby posiadala DSUB-a - podlaczalem zwykly monitor CRT i tu nie bylo problemu - z innym LCD, tez nie ma problemu - nasowa sie raczej problem ze sterwnikami.. wiec: Monitor jest zapodany jako "Monitor domyslny", zmienialem na monitor pluj i placz i nic nie dalo. Natomiast sterowniki nvidi do ustawien obrazu dodaja swoja zakladke i tam sa wykryte jakby 2 monitory, jeden analogowy, ktory jakby funkcjonuje i drugi PD420 czy jakos tak i jak na to sie przelaczy, to robi sie tez ciemnosc. Byc moze to jest problem, ze z poczatku zapodaje system ten monitor, moze ktos wie jak to wylaczyc? A i jest tam, tez wykrywanie synchronizacji, czy jakos tak... zmiana tych ustawien nic nie dala. Prosze o jakas pomoc, bo nie chce mi sie przy kazdym restarcie systemu wyjmowac i wkladac wtyke Edytowane 29 Grudnia 2005 przez BelYaal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 niby pent powinien wystarczyc ale jakos niewidzi mi sie pent na 7800... http://allegro.pl/show_item.php?item=78915536 a moze takie cos? tu jest miedz zamiast aluminium sfajczyć sie niepowinien :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jak lubisz miec piekarnik to czemu nie [; memki tez nie beda chlodzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Jak nie chcesz pentagrama to kup zalamana vf700cu i nie kombinuj. Wszystkie pasywne rozwiązanie proponowane przez Ciebie są zdecydowanie za słabe dla tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 niby pent powinien wystarczyc ale jakos niewidzi mi sie pent na 7800... http://allegro.pl/show_item.php?item=78915536 a moze takie cos? tu jest miedz zamiast aluminium sfajczyć sie niepowinien icon_smile3.gifczytalem ostatnio recenzje tego i jakos blado wypadalo - do 7800 na bank bedzie za slabe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 R.i.P. - podaj meila, podesle ci draivery do vivo... noooo czekam niecierpliwie ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 wydaje mi się że ten radiator uciągnie, wystarczy położyć na radiator wolnoobrotowy wentylator fi 80 żeby był ruch powietrza i w kąpie nie będzie piekarnika ja też czekam na potwierdzenie czy ten radiator uciągnie ale ja mam w sli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Heh robak alez ty jestes smieszny ... no ale 12 latkowie tak maja;D znajomy mialm grafe 6600 gt z orginalnym passivem, to temp w budzie z 3 wentylami + zasilacz do wymiany powietrza w budzie i na karcie mial w stresie 85 stopni :P 7800 gt jednak wiecej ciepla wydziela a gt tymbardziej kazdy kteci bo wszedzie pisza ze gt krecony dorowna dla gtx :P. Nie prosciej zamontowac na przednim panelu w budzie 120 mmm na 5 v i kupic Arctic Cooling NV Silencer. WC bedzie najcichszynm rozwiazaneim i najwydajniejszym :D. ja tez poproze o te stery vivo Pozdrawiam ed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roy800 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 (edytowane) chcialem sie pochwalic :-P ze pamieci w moim 7800GT kreca sie do 1245Mhz czyli calkiem dobrze jak na 2ns pamieci. (zrobilem tylko testy w 3DMarku '05 i 03 o ile to jest jakims wyznacznikiem) Edytowane 29 Grudnia 2005 przez Roy800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 moje sie tam kręcą na 1348Mhz 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roy800 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 moje sie tam kręcą na 1348Mhz 8)a nie masz przypadkiem 1.6ns? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 nope, tylko pencilmod'a :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Jakiego uzyłeś ołówka (chodzi o twardość) i ile wyciskałeś z pamięci przed pencil modem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...