disaster3 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 No w koncu zrobilem voltmoda i niestey tak jak juz ktos wczesniej pisal. W 3 tescie Nature przy 500 mhz na rdzeniu pojawia sie raz artefakt ale juz przy 495 tego nie ma. Ale ogolnie jest wypas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 To nie jest zasada że przy 500Mhz pojawia sie art w tym teście. Np. u mnie artu nie ma nawet przy 518Mhz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) co z tego że karta chodzi powyżej 500 i 600 i w 3 dmark 2005 i ma sie powyżej 8000 i tak jak gra się np Battlefield 2 na full detalach to i tak przytnie te prze taktowanie to i tak praktycznie pic na wode to tylko dla 3 dmark dla punktów :lol: zamartwiałem się że wydałem nie potrzebnie kasę na dwie karty bo niektórzy mają tylko o 3000 a na początku tylko 1000 pkt mniej w 3 dmark 2005 na jednej karcie ale sli o wiele lepiej działa :D szkoda zachodu dla mnie najważniejsza jest cisza :razz: Edytowane 5 Stycznia 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Co do krecenia robak57 to cos w tym jest :) SLI to zupelnie inna bajka i z tego da rade zrobic pozytek :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) ok zgodzę się jak podkrędciłem procka do 270 to różnica jest duża ale kartę jak podkręcem to już nie i jedynie zabawa super Edytowane 5 Stycznia 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) ok a ja mam "problem"..Serius Sam 2 pierwszy screen - wsio na max (czyli BLOOM tez) + HDR HDR ON drugi screen - wsio na max (czyli BLOOM tez) bez HDR HDR OFF czy to nie powinno byc na odwrót?? :blink: :blink: przeciez ten drugi obrazek sie swieci jak psu jajca a HDR wyłaczony..niby bloom tak daje, ale to bez sensu imho..oczywiscie w pierwszym widac lepsze swiatła na broni (czyli HDR) ale jakby juz Blooma nie było?? :? wezcie sprobujcie u siebie jakie beda efekty ok?? Edytowane 6 Stycznia 2006 przez lukk_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 ciekawe nie powiem, na dodatek przy HDR ON zawsze widac ze AA nie dziala (co potwierdza sie na tym pierwszym).. niestety ja nie sprawdze. nie lubie takich gier ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 hmmm chyba sie bloom wylacza podczas gdy hdr jest wlaczony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 hmmm chyba sie bloom wylacza podczas gdy hdr jest wlaczony ;) no własnie tak jakby :? i do tego jak wiadomo AA tez sie wyłącza..doszedłem do wniosku ze wale HDR i gram bez niego a za to z bloomem i AA..grafa imho ładniejsza (nie posztrzepiona) i chodzi lepiej niz z tym HDRem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Panowie... potrzebuje taniego 7800gt najlepiej ponizej 1200zl - gdzie takowego znaleźć? sorki za takie żałosne pyt ale nie mam zbyt dużo czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 W mojej sygnaturce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupota Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam! Od wczoraj mam PoV GF7800GT . Przeszedłem z X800XL z sygnaturki . Przełozyłem tylko sobie od razu chłodzenie - Revolteca . Tempertature w idle mam 42 C . Ale mam problem. Karta podkręca się bez problmeu ale na 480/1200 w 3DMARK05 mam tylko 6526 pkt !!! To chyba za mało ? Stery 81.98. Przed wyjęciem Radeona wyczyściłem sterowniki cat-unistalerem . Potem wyczyściłem rejestr i system Registry Mechanic. Włozyłem nowa karte i zainstalowałem stery 81.98 . Sądziłem że to wsytarczy . I mam pytanko - jakim programem mierzyc temp na bierząco w grach itp. Bo przy Radku miałem ATI Tray Tools i wszystko mi pokazywał a nie mogę znależć nic podobnego dla NVidii . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Jeśli Twoj procesor nie jest podkręcony, to wynik masz jak najbardziej odpowiedni. Edytowane 7 Stycznia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupota Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Jeśli Twoj procesor nie jest podkręcony, to wynik masz jak najbardziej odpowiedni. Czyli uważasz że warto zmienić procka na szybszy / podkrecić go przy tej karcie ? Bo na starym X800XL miałem 5050 pkt w 3D05 . Też bez podkręcania. A jak dorzucę jeszcze 1 GB Ramu to to coś da ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Ale po co od razu zmieniać procka (no chyba, że na AMD). Podkręć go tak do ~4Ghz i sprawdz wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A dodatkowy 1GB nie da nic, jeśli mowa o benchach, bo do niektórych gier bez 2GB lepiej nie podchodzić (FERA@max, q4@utlra, BF2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 dokladnie draak, w testach typu 3dmark roznica miedzy 1GB a 2GB jest ZEROWA! sam sprawdzalem ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 no własnie tak jakby :? i do tego jak wiadomo AA tez sie wyłącza..doszedłem do wniosku ze wale HDR i gram bez niego a za to z bloomem i AA..grafa imho ładniejsza (nie posztrzepiona) i chodzi lepiej niz z tym HDRem :)lukk_ mam pytanie do Ciebie czym chlodzisz swojego GF 7800gt? :) wlasnie nabylem karte tej samej firmy i niewiem czy zmieniac chlodzenie czy nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Wiecie może jaką średnice mają dziury na sróby od cooler w 7800? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) 4,2mm na laminacie czy wgrywając biosa do karty w gra mi się odrazu do dwóch i czy w razie spalenia kart w reklamacji sprawdzą ze jest zmodyfikowany bios Edytowane 8 Stycznia 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 lukk_ mam pytanie do Ciebie czym chlodzisz swojego GF 7800gt? :) wlasnie nabylem karte tej samej firmy i niewiem czy zmieniac chlodzenie czy nie :) oryginalne chłodzenie podciagniete na 100% poprzez Riva Tuner :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
64BitInside-User Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam, mam drobny problem z moim nowo zakupionym GF7800GT (Point of View). Mianowicie po bardzo krotkiej zabawie z OC wyciagnalem narazie 470/1211 (ma duzy zapas jeszcze, mam taka nadzieje :P ), Ale niestety jest pewien problem, 3D Mark 05 daje mi marne 6800+pkt, a to chyba znacznie za malo jak na ta karte z tymi taktowaniami,. sprawdzalem w Rivie, i podczas testu uzywa tych taktowan co wyzes podalem, wszystko w sterach wylaczone (anty,anizo,. itp), stery odinstalowane po starej karcie oraz wywalony caly Nforce do Mobo i zainstalowane wszystko od nowa. I w sumie nie mam pojecia co jest nie tak. Stery 81.95 (omegi) i nie wiem czemu ale w opcjach karty pisze PCI Express x2 ,.?? Kilka pytan z mojej strony. Cze standardowe 2D taktowania GPU to 275Mhz? (tak mi wykrywa) i windzie uzywa tych taktowan,. Mam monitor 17 ale 3D Mark idzie w 1024 rozdzialce czy to moze miec wplyw na taki wynik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 zastanawiam się którą kartę mam wziąć... PoV, Galaxy, MSI albo GAINWARD jeżeli uda mi się wygrać aukcję ;) Pozatym Galaxy ma podniesione zegary do 430/1200, nie wiem do końca na co mam patrzyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Jeśli masz płytę DFI, to bankowo masz kartę w dolnym slocie i zapomniałeś przełozyć zworki w pozycję SLI. Dlatego pokazuje Ci "PCI Express x2". Zmień zworki w położenie SLI, to wszystko wróci do normy (będzie wykrywało PCIE x8 - i tak ma być). Pozdr. Edytowane 8 Stycznia 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 zastanawiam się którą kartę mam wziąć... PoV, Galaxy, MSI albo GAINWARD jeżeli uda mi się wygrać aukcję ;) Pozatym Galaxy ma podniesione zegary do 430/1200, nie wiem do końca na co mam patrzyć galaxy ma zegary 400 i 1000 czyli jak wszystkie 7800gt, ja mam galaxy i jestem zadowolony pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
64BitInside-User Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam ponownie, ok zworki przestawione wszystko mniej lub wiecej ok. Tyko ja chce wiecej krecenia przy dokladniejszych testach, karta sie krztusi juz przy 463/1240 :/. Miernota jedna no,. a myslalem ze na lepszy egzemplarz trafie :/. Chcialbym sobie zwiekszyc napiecie z na rdzeniu (chwilowo standardowe chlodzenie). Chcialbym zrobic to bez modowania totez uzylem guida od STorma ale jest problem,. ja nie mam stacji dyskietek :D. Bios wyedytowany przez Nibitora ale nie wiem jak zflashowac z poziomu windy. Znacie moze takie programy co by z windy flashowaly biosa?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 4,2mm na laminacie :blink: Mówie o dziurkach na karcie, nie o otworach od bramy garażowej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam ponownie, ok zworki przestawione wszystko mniej lub wiecej ok. Tyko ja chce wiecej krecenia przy dokladniejszych testach, karta sie krztusi juz przy 463/1240 :/. Miernota jedna no,. a myslalem ze na lepszy egzemplarz trafie :/. Chcialbym sobie zwiekszyc napiecie z na rdzeniu (chwilowo standardowe chlodzenie). Chcialbym zrobic to bez modowania totez uzylem guida od STorma ale jest problem,. ja nie mam stacji dyskietek :D. Bios wyedytowany przez Nibitora ale nie wiem jak zflashowac z poziomu windy. Znacie moze takie programy co by z windy flashowaly biosa?? Pozdrawiam przekreciles grafe, sprobuj nizszych taktowan np przy ramie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupota Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam, mam drobny problem z moim nowo zakupionym GF7800GT (Point of View). Mianowicie po bardzo krotkiej zabawie z OC wyciagnalem narazie 470/1211 (ma duzy zapas jeszcze, mam taka nadzieje :P ), Ale niestety jest pewien problem, 3D Mark 05 daje mi marne 6800+pkt, a to chyba znacznie za malo jak na ta karte z tymi taktowaniami,. sprawdzalem w Rivie, i podczas testu uzywa tych taktowan co wyzes podalem, wszystko w sterach wylaczone (anty,anizo,. itp), stery odinstalowane po starej karcie oraz wywalony caly Nforce do Mobo i zainstalowane wszystko od nowa. I w sumie nie mam pojecia co jest nie tak. Stery 81.95 (omegi) i nie wiem czemu ale w opcjach karty pisze PCI Express x2 ,.?? Kilka pytan z mojej strony. Cze standardowe 2D taktowania GPU to 275Mhz? (tak mi wykrywa) i windzie uzywa tych taktowan,. Mam monitor 17 ale 3D Mark idzie w 1024 rozdzialce czy to moze miec wplyw na taki wynik? Czytałes co ja napisałem troszkę wyżej? Mam tą samą karte i podobne wyniki w 3Dmark05. Ja nie kręce pamięci więcej niż 1200 ale mogę kręcić mocniej rdzeń. Wczoraj podkręcałem tez procka trochę ale i tak mam podobne wyniki w okolicy 6600 pkt. Pozatym założyłem chłodzenie Revolteca z radiatorami na pamięciach . Aha poprzednio miałem Radeona . Czyściłem wszystkie stery itd ale może trzeba instalować cały system od nowa ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Możesz nawet oprócz wyczyszczenia partycji sytemowej zrobić to samo z podłogą w domu/mieszkaniu, pomóc sąsiadce w wyprawie po zakupy i zaklaskać uszami, a i tak z takim cpu, jaki widnieje w twojej sygnaturce nie będziesz mieć przynajmniej dobrych na gt (czyli ok 7.5k) wyników w marku05. Ta pentiawka to zdecydowanie za wolny kalulatorek dla gt, szczególnie podkręconego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...