ISeeYou Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) @Metz - robie pozadki na dysku srednio co 2-3tygodnie (ghost, i wszystko pieknie smiga) wiec to odpada. draivery 91,98. Co do proca, to robilem to na standardzie, bo wtedy widze czy jest roznica w stosunku do tego co bylo czy nie... a skoro zaczolem od 7100. Po lekkim przetaktowaniu grafy w grudniu 7300. a teraz po ustawieniu na 500-1200 mam 100 punktow mniej... (sprawdzone kilka razy - raz wyszlo nawet 6900... ) (temperaturka po testach kolo 55grafa i 40proc). wszystko na max,1024: bez anizo 16x,1024: 640x480 wszystko na mini, pozylaczane cukierki: cos sie powalilo z imageshack i trzeba kliknac na "full page mode" :mur: @Lupota - po far cry na max detalach dochodzi do 60-64 (ale jak naprawde gram przy duzych przestrzeniach, a nie podziwiam widoki). przy standardowych ustawianiach wiatraka (45% dla 3d) a rivatune przeciez lekko zwieksza napiecie w wiatraku, przyspieszajac go i slychac roznice.... no chyba ze reszta kompa ci go zaglusza :lol2: a podpinajac wiatrak pod molex, jak chcialbys kontrolowac obroty? pokretlem? :D Edytowane 15 Stycznia 2006 przez okruch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helm Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Witam, W weekend kupiłem 7800GT Galaxy, a oto wyniki: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1705940 Stockowe chłodzenie/pasta, bez biosmoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 No i :?: <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helm Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 @Greg: prosze o wpisywanie swoich wynikow, wraz z konfiguracjami ;-) SLI tez wchodza w gre :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 @helm - czy mi sie wydaje czy kazdy ma swoje wyniki w podpisie? (jesli nie kazdy to wiekszosc) poczytaj, to bedziesz wiedzial kto ile ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 propo temperatur, u mnie na gpu 470 po ok. godzinie grania (czy to SCCT, GTASA czy NFSMW) mam max 55 stopni (monit. via RT). a wczoraj po zamontowaniu dodatkowego wentyla w budzie (tym razem w sciance od strony mobo - tak ze zapodaje swieze powietrze do grafy) widzialem ze temp oscylowala w granicach 48st ;o oczywiscie w 3d ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 czy nabycie 7800GT Gainwarda Golden Sample za 1199zl bylo dobrym interesem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Powiedzmy ze tak ,ale na takim sprzecie tylko sie traci :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 alez dla niego bedzie AMD64@2.7GHz B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 No i...co z tego :unsure: Na karcie stracisz i tyle :lol: Mala podpowiedz...mowie tutaj o wzgledach ekonomicznych :lol2: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) raz sie zyje :) Edytowane 16 Stycznia 2006 przez archaon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadow51 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 Z montowaniem Zalmana VF-700Cu na MSI 7800GT nie ma problemu ? Jakies wskazowki / przestrogi ??? (Pasta Arctic Silver 5 albo Cremique) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 16 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2006 (edytowane) dobkładnie... proc będzie Cie mocno ograniczał... i nie tylko... zrobiłem pierwsze testy, a oto wynik: http://img.photobucket.com/albums/v503/dbedzard/3dmark05.jpg proc na standardowych ustawieniach, karta 465/1200. Jak widać temp karty = 50st. niedługo pobawie sie w porządniejsze O/C... :-P Edytowane 18 Stycznia 2006 przez dbedzard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neuer Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Odnośnie kart podkręcanych fabrycznie. Jak to jest z tymi kartami? Karty o taktowaniu standardowym, nawet tej samej firmy są o wiele tańsze od swoich podkręconych odpowiedników. Czy warto jest dopłacać za te dodatkowe Mhz? Jeśli ktoś nie ma zamiaru nawet palcem ruszyć przy OC to rozumiem, lepsza chyba dla niego z podwyższonym taktowaniem i można by uzasadnić wydaną dodatkową kasę. Lecz jeśli chciałbym trochę pokręcić model o standardowym taktowaniu, nawet na chłodzeniu standardowym, to mogę przekroczyć wartości na innych kartach ustawiane fabrycznie. A czy karty podkręcone fabrycznie dają się podkręcić wyżej niż te "standardowe"? Czytałem wątek, gdzie podkręcony fabrycznie 7800gt Leadteka gorzej się kręci niż standardowy model... Tak więc moje pytanie. Jak się sprawa ma, czy jest sens wydawać pieniążki na podkręcaną fabrycznie, czy kupić referencyjną i podkręcić ją? I czy rzeczywiście gorzej się będzie kręcić fabryczna czy referencyjna (biorąc pod uwagę wartość "bezwzględną" taktowania a nie wględną (np. o 30 Mhz wzwyż). Czy karty podkręcone fabrycznie nie wydzielają więcej ciepła i hałasu? Wszystkie mają to samo chłodzenie więc chyba tak.. A i przy okazji, które referencyjne kręcą się najlepiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Podkrecone karty raczej nie hałasują bardziej niż ze stockowymi zegarami ;) a co do wydzielanego ciepła to u mnie praktycznie nie jest to odczówalne, max jaki widziałem to 51st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Panowie pojawił się 3dmark 06 zasysajcie.... 3dmark06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Pytanie, warto wymieniać X800XTPE na GF7800GT? Z mojej karty jestem średnio zadowolony, grzeje się jak jasna chol... i do tego brak PS3. W stresie mam na GPU ok 62st., a przy zamkniętej budzie dochodzi do ok 67st. po czym łapie totalny zwis. Dodam, że na karcie mam cały czas Zalmana VF700Cu (7V). Gra warta świeczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Ja bym nie zamieniał. Zaczekaj na GF7900. Moim zdaniem kartę należy wymieniać, gdy następna jest szybsza o 100%. Ale co człowiek, to opinia. Zrobisz jak uważasz za stosowne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Co do kart podkreconych fabrycznie to pisalem cos na ten temat wczesniej w tym temacie :) @dem pokaz co Twoj potwor potrafi w nowym marku :) U mnie bez rewelacji http://service.futuremark.com/compare?3dm06=7202 :wink: pozdawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 u mnie 4013 ;p (link w sygn) @dem jestem ciekaw jaki wynik padl u Ciebie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) u mnie 4117 link w syg. (grafa jechała na codziennych ustawieniach :>) EDIT: nie chce nic mówić ale w 06 domyślna rozdziałka to 1280x1024 Oo Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 http://service.futuremark.com/compare?3dm06=15108 Ciężko - 4054 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 scigniemy sie poca? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Helm Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) 4141 link do orba w podpisie Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Helm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 prawie 4200,test tylko raz puszczony, link do orba w sygnaturce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 @dem pokaz co Twoj potwor potrafi w nowym marku :) Przy moim obecnym łączu dopiero jutro skończę zasysać marka, więc ....cierpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 scigniemy sie poca? ;] jeszcze mnie przescignijcie :D :D niewiele Wam brakuje :) swoja droga mało cos macie :? w 2005 400 punktow wiecej ode mnie, a tu nie mozecie mi dotrzymac kroku?? ejjjj panowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Trzeba będzie metodą prób i błędów znaleźć najlepsze sterowniki dla tego marka. Myślę też, że niedługo pojawią się nowe ForceWare'y zoptymalizowane pod marka06, więc wyniki pewnikiem skoczą do góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) ja mam 82.12 wynik 4229 procek na 2906mhz 1.52v puszczony, jutro dostane nowe pamieci to pewnie do 4300 powinienem dobic, Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1.pepe Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam. Na Futuremark w System Configuration jest "Co-operative adapters", co to oznacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...