robak57 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) a u mnie troszkę za mało 5500pkt. ale jak wgram nowego wina i trochę podkręcę bo mi się na razie zawiesza to może ok 6000pkt. będzie Edytowane 19 Stycznia 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Uff... zassałem wreszcie tego nowego marka. Pierwszy (testowy)benchmark już za mną. Wyniku na razie nie podam, gdyż test robiłem na niskich zegarach (można powiedzieć codziennego użytku) i na procku tylko 2800MHz, mimo tego wynik napawa mnie optymizmem ;). Jak znajdę trochę czasu na zabawę z kartą i nowym markiem, to przedstawię wynik (całkiem prawdopodobne, że uda się to podczas nadchodzącego weekendu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Uff... zassałem wreszcie tego nowego marka. Pierwszy (testowy)benchmark już za mną. Wyniku na razie nie podam, gdyż test robiłem na niskich zegarach (można powiedzieć codziennego użytku) i na procku tylko 2800MHz, mimo tego wynik napawa mnie optymizmem ;). Jak znajdę trochę czasu na zabawę z kartą i nowym markiem, to przedstawię wynik (całkiem prawdopodobne, że uda się to podczas nadchodzącego weekendu). było 4k? :wink: Edytowane 19 Stycznia 2006 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcio1984 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam, jeszcze raz was prosze o pomoc, bo nie wiem co mam z tym zrobic. Wczesniej opisywalem swoj problem z karta ktora dochodzi do ponad 70stopni, problem mam nadal. Jakis miesiac po uzytkowaniu max jaki mialem to 64stopnie i nie podchodzila wyzej. Chcialbym sie dowiedziec czy jest jakis sposob na zmniejszenie temp. bez utraty gwarancji ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 kolejniutki nowiutki wyniczek ;p 4183 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Panowie jakie chłodzonko załozyc najlepiej na tą karte? Silencera? Zalmana?... chodzi o to aby było bardzo wydajne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 w pierwszej kolejnosci polecany jest zalman,a nastepnie silencer (rowniez w zaleznosci od $ ktore posiadasz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 było 4k? :wink: Nic nie powiem ;) Popatrzcie na wyniki innych i na zależność mark05/mark06. Proporcja jest prawie idealnie 2/1. Teraz podstawcie sobie mój wynik z marka 05, to będziecie wiedziec ile powinienem mieć w 06. I bez takiego wyniku się tutaj nie pokaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Gdyby tylko nie ten powolny CPU (tylko 2.6Ghz) to byśmy inaczej porozmawiali ;) @R.i.P. rozwiązałeś problem z VIVO :?: Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 dem ma niezlego potworka imo zblizyl sie do 4,5k :) Bardzo wykrecona grafa i proc musza zaowocowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 u mnie lajtowo na 490/1200 wyszło 4,5tysia w 06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 No tak ale odpowiedz jest prosta...X2 :D dem nie ma takiego procka wiec trzeba czekac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) 3dmark06 4361 Tez na X2 na 2GHZ ciekawe u kolegi 700MHZ wiecej wyzsze taktowania grafy i tylko 139pkt wiecej. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez bubaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Nie mam szans z prockami X2. Porównałem sobie wynik CPU swój i bubaaa. Ja: jedno jajko 2800MHz i 1100pkt bubaaa: dwa jajka 2060MHz i ponad 1500pkt Tak więc na samym teście procka jestem do tyłu o 400pkt, a co by było gdyby pogonić takie X2 na 2700MHz. Chyba nie dam rady dojechać do 4,5k, ale będę walczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Chodzi mi o kolege bartezjusz on pogonil do 2700 i ma tylko 139 punktow wiecej plus rdzena na karcie o 50 wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 tescik robiłem na procku 2.4ghz (tyle lata na codzien-po sciągnieciu 3dmarka nawet nie resetowałem kompa tylko poszło zmarszu po kilku h pracy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Wynik 3dmark06 Cos mało :? może jak dostane chłodzenie na karte to wyniczek podskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Nie wiele podskoczy, ale zawsze coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 proste widac ze w tym marku procej jest najwazniejszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 proste widac ze w tym marku procej jest najwazniejszy... Wcale ze nie ja zrobilem u siebie test na 2400 i 2000 i roznica to zaledwie 100pkt, to wcale nie zbyt wiele.To jakies 2% przyrostu wydajnosci. Wiec raczej proc nie najwazniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Ja natomiast porównałem (na ORBie) mojego Venice puszczonego na 2800MHz, z X2 również na 2800MHz. Wynik procesora wyższy o 900pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Ja natomiast porównałem (na ORBie) mojego Venice puszczonego na 2800MHz, z X2 również na 2800MHz. Wynik procesora wyższy o 900pkt. Wynik procesora moze tak ale na ogolnym juz nie ma takiej róznicy.Nie mowiac juz o grach. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez bubaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) piszą że x2 spadną z ceny to będzie warto może kupić i wtedy wyniki podskoczą do góry :lol: Edytowane 20 Stycznia 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 ja piernicze :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: 3757..... widze ze trzeba pogrzebac w kompie :angry: :angry: http://service.futuremark.com/compare?3dm06=41315 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 @R.i.P. rozwiązałeś problem z VIVO :?:niestety nadal mam czarny ekran ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blue66 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Witam ! widze ze pentak tak nie daje kopa bo u mnie 3.2@3.6 i lekkie oc grafy dalo wynik 4K,ale h.. z tym! mam problem od dlyzszego czasu F.E.A.R a mianowicie tnie ta gierca i tnie nawet fsaax4-wyl i puszczona na optymilizacji trojloiniowej, czy dwoliniowej tagze,ale nie wieze ze proc mi bruzdzil itd. nawet zasilke wymienilem pod caly sprzet i nie ma poprawy, zauwazylem cosik ZE UZYCIE PLIKU STRON MA 1.08 G , apamiatki maja tam jakis zapas ,a neeed for speed jedzie na max det. i ma uzycie pliku stron gora 800 czy 600 juz nie pamietam,kurna dajcie rade! A cha stery 81.98 ale 77.77 bylo to samo. Pozdrawiam!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) @R.i.P. - glopie pytanie, czy czy sprawdzales podlacznie? bo skoro niedziala nawet na tych draiverach ktore ci podalet, to musi byc cos ze sprzetem, albo kablem... nie ma innej mozliwosci!!! @blue66 - z tego zo zrozumialem z twoich wypocin, problem polega na tym ze fear "tnie"... a moze bys sie pochwalil w jakiej grasz rozdzielczosci? i wogole co masz w kompie... :mur: Edytowane 21 Stycznia 2006 przez okruch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 @Blue66 - masz za mało ramu do FEAR, ustaw tekstury na medium, a resztę za to możesz podbić. Jeżeli użycie pliku stron wynosiło 1,08G, to jakieś 300MB doczytywało (XP bez zmian w rejestrze wykorzystuje 80% ramu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 gry nowe qymagaja pamieci !!!! wiecej niz 1 g zapamietajcie to sobie i nie nabijac postow ze to czy tamto ,,,,, czytac czayatc ... ja czasem na standarcie mam przebarwienia textur w cs 1.6................. moze to arty a moze nie. Ale ma na 1.4 v rdzen stabiny na 47pare Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 @okruch tez tak myslalem podpinajac wylacznie kabel euro-svideo, ale pozniej kiedy przynioslem z duzego pokoju wiekszy tv podpialem kable svideo-svideo, i svideo-czincz(pojedynczy) i tez nic nie dalo. nie mam kabla composite niestety.. ale wierze ze mi sie w koncu uda ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...