Skocz do zawartości
poca

Geforce 7800 Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Uff... zassałem wreszcie tego nowego marka. Pierwszy (testowy)benchmark już za mną. Wyniku na razie nie podam, gdyż test robiłem na niskich zegarach (można powiedzieć codziennego użytku) i na procku tylko 2800MHz, mimo tego wynik napawa mnie optymizmem ;).

Jak znajdę trochę czasu na zabawę z kartą i nowym markiem, to przedstawię wynik (całkiem prawdopodobne, że uda się to podczas nadchodzącego weekendu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff... zassałem wreszcie tego nowego marka. Pierwszy (testowy)benchmark już za mną. Wyniku na razie nie podam, gdyż test robiłem na niskich zegarach (można powiedzieć codziennego użytku) i na procku tylko 2800MHz, mimo tego wynik napawa mnie optymizmem ;).

Jak znajdę trochę czasu na zabawę z kartą i nowym markiem, to przedstawię wynik (całkiem prawdopodobne, że uda się to podczas nadchodzącego weekendu).

było 4k? :wink:

Edytowane przez Blue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jeszcze raz was prosze o pomoc, bo nie wiem co mam z tym zrobic. Wczesniej opisywalem swoj problem z karta ktora dochodzi do ponad 70stopni, problem mam nadal. Jakis miesiac po uzytkowaniu max jaki mialem to 64stopnie i nie podchodzila wyzej. Chcialbym sie dowiedziec czy jest jakis sposob na zmniejszenie temp. bez utraty gwarancji ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było 4k? :wink:

Nic nie powiem ;) Popatrzcie na wyniki innych i na zależność mark05/mark06. Proporcja jest prawie idealnie 2/1. Teraz podstawcie sobie mój wynik z marka 05, to będziecie wiedziec ile powinienem mieć w 06. I bez takiego wyniku się tutaj nie pokaże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam szans z prockami X2. Porównałem sobie wynik CPU swój i bubaaa.

Ja: jedno jajko 2800MHz i 1100pkt

bubaaa: dwa jajka 2060MHz i ponad 1500pkt

Tak więc na samym teście procka jestem do tyłu o 400pkt, a co by było gdyby pogonić takie X2 na 2700MHz.

Chyba nie dam rady dojechać do 4,5k, ale będę walczył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast porównałem (na ORBie) mojego Venice puszczonego na 2800MHz, z X2 również na 2800MHz.

Wynik procesora wyższy o 900pkt.

Wynik procesora moze tak ale na ogolnym juz nie ma takiej róznicy.Nie mowiac juz o grach.

Edytowane przez bubaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! widze ze pentak tak nie daje kopa bo u mnie 3.2@3.6 i lekkie oc grafy dalo wynik 4K,ale h.. z tym! mam problem od dlyzszego czasu F.E.A.R a mianowicie tnie ta gierca i tnie nawet fsaax4-wyl i puszczona na optymilizacji trojloiniowej, czy dwoliniowej tagze,ale nie wieze ze proc mi bruzdzil itd. nawet zasilke wymienilem pod caly sprzet i nie ma poprawy, zauwazylem cosik ZE UZYCIE PLIKU STRON MA 1.08 G , apamiatki maja tam jakis zapas ,a neeed for speed jedzie na max det. i ma uzycie pliku stron gora 800 czy 600 juz nie pamietam,kurna dajcie rade! A cha stery 81.98 ale 77.77 bylo to samo. Pozdrawiam!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@R.i.P. - glopie pytanie, czy czy sprawdzales podlacznie? bo skoro niedziala nawet na tych draiverach ktore ci podalet, to musi byc cos ze sprzetem, albo kablem... nie ma innej mozliwosci!!!

@blue66 - z tego zo zrozumialem z twoich wypocin, problem polega na tym ze fear "tnie"... a moze bys sie pochwalil w jakiej grasz rozdzielczosci? i wogole co masz w kompie... :mur:

Edytowane przez okruch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gry nowe qymagaja pamieci !!!!

wiecej niz 1 g zapamietajcie to sobie i nie nabijac postow ze to czy tamto ,,,,, czytac czayatc ... ja czasem na standarcie mam przebarwienia textur w cs 1.6.................

moze to arty a moze nie.

Ale ma na 1.4 v rdzen stabiny na 47pare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@okruch tez tak myslalem podpinajac wylacznie kabel euro-svideo, ale pozniej kiedy przynioslem z duzego pokoju wiekszy tv podpialem kable svideo-svideo, i svideo-czincz(pojedynczy) i tez nic nie dalo. nie mam kabla composite niestety.. ale wierze ze mi sie w koncu uda ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi