Blue Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 NO JA ze sli 7800 jestem zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 PolyCount nie licz na to, ze na jakiejkolwiek dostepnej teraz karcie pograsz porzadnie w porzadanych dla tego LCD rozdzielczosciach.... Taka smutna prawda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ehhh no to znof mnie czeka wydatek :( niedawno tego GF kupilem , a monitor akuat do pracy mi 24" na reke i to bardzo no nic chyba bede zbieral kase na tego radka , a tego pogonie .pytanie czy faktycznie musisz grac w 1920x1200 z fsaa4x, moze wystarczy mniejsze okienko ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 pytanie czy faktycznie musisz grac w 1920x1200 z fsaa4x, moze wystarczy mniejsze okienko ?no pewnie ze niemusze w takiej rozdzielczosci grac, wcale mi na takiej rozdzielczosci przy grach niezalezy kupuje ten monitor wylacznie do pracy obecnie mam LG Flatron 774FT 17" i chyba go sobie zostawie jak bede mial chec sobie pograc to go podlacze :). A moze ktos mi wytlumaczyc jak to jest z tymi LCD jesli standardowa rodzielczosc to 1920X1200 to co sie stanie lub jakie beda niedogodnosci po zmniejszeniu rozdzielczosc ponizej standardowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 A moze ktos mi wytlumaczyc jak to jest z tymi LCD jesli standardowa rodzielczosc to 1920X1200 to co sie stanie lub jakie beda niedogodnosci po zmniejszeniu rozdzielczosc ponizej standardowej?dwie mozliwosci, albo zostanie przeskalowana do calej wielkosci ekranu - wtedy jakosc zalezy od rozdzeilczosci i samego monitora jak dokona przeskalowania, albo wymuszenie z poziomu sterow/monitora braku przeskalowywania, wtedy obraz bedzie wyswietlany w mniejszych okienku bez strat na jakosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) Przy wyświetlaniu "w okienku" w rozdzielczości 1280x1024 obraz będzie takiej wielkości, jak na 17 LCD, nie powinno być najgorzej, a nawet obraz będzie ciut większy, niż na 17 CRT, który obecnie posiadasz. W rozdzielczości 1024/768 obraz może być juz nieco mały w okienku. Edytowane 12 Lutego 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) ale jak to jest przecież większość gier nie ma takiej rozdzielczości np bateflajd 2 u mnie 1280/960 i nie da się więcej to gdzie 1600/1200 chyba że ja nie umiem ustawić ?????????? Edytowane 12 Lutego 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ale jak to jest przecież większość gier nie ma takiej rozdzielczości np bateflajd 2 u mnie 1280/960 i nie da się więcej to gdzie 1600/1200 chyba że ja nie umiem ustawić ??????????Z reguły maksymalna jest 1600x1200, a w BF 2 jest jeszcze mniej. Gry obsługujące 1920x1200 to ze świeczką szukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a która gra ma 1600/1200???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 a która gra ma 1600/1200????Większość gier, np. Far Cry, Doom3, NFS Porshe, COD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolyCount Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 (edytowane) No nic zakupie ten monitor i najwyzej zdam swoje relacje jak ten GF sie sisuje i ogolnie sprzet, monitor itp , w ostatecznosci bede czekal na zmiane graf na mocniejsza badz dokupienie karty i stworzenie SLI. Przetestuje najpopularniejsze obecnie gierki zobacze jak to wypadnie :) oczywiscie w rozdzialce na ktorej woqule cokolwiek mi ruszy :) Edytowane 12 Lutego 2006 przez PolyCount Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 ale jak to jest przecież większość gier nie ma takiej rozdzielczości np bateflajd 2 u mnie 1280/960 i nie da się więcej to gdzie 1600/1200 chyba że ja nie umiem ustawić ??????????wszystko sie da :) http://www.tweakguides.com/ http://www.widescreengamingforum.com/ problem tylko, ze w przypadku wide, nie kazda gra sie zachowuje poprawnie, tzn nie zwieksza pola widzenia (FOV) tylko rozciaga obraz. no ale coraz wiecej gier nie ma z tym problemu i taki np. fear wyglada zacnie w wide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Panowie - troche sie przypalilem - gdzie najtaniej na dzis(!) GT w Wawce ?? Jestem sklonny pojechac nawet z Brodna na lotnisko ;) Z tego co sie orientuje to najlepsza oferte ma teraz komsad - winfast za 1160zl... Ale moze ktos zna lepsza ?? Acha czemu wszyscy polecaja MSI ?? Najlepiej sie kreci ?? O co chodzi ?? KOrk Edytowane 13 Lutego 2006 przez Korkodyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 kup sobie lepiej galaxy! jeszcze nie bylo na niego skarg i w ogole mam 2 i bardzo dobrze sie podkrecaja, a msi juz jednej osobie padla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 ja też będe kupował 7800GT ale narazie czekam bo ceny mocno spadają, i chce jeszcze chwilke poczekać aż wejdzie 7900 wtedy będą naprawde dobre ceny :) teraz siedze na pci bo swojego radka sprzedałem i nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Akcja byla blyskawiczna :) Telefon i po 40 minutach grafe mialem w domu! Niezly ten sklepik :) Wzialem Leadtek'a z tym czarnym wentylem (1160PLN) i musze powiedziec ze jest niezle :) Zaraz zobaczymy na ile poleci chociaz rewelacji sie nie spodziewam... :) Acha - jak to jest z tym kablem rozdzilajacym zasilanie ?? Podlaczac 1 molex czy 2 na raz ?? Na razie chodzi na 1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Bylo juz o tym na poczatkowych stronach! Mozesz podlaczyc tylko jeden molex i tak bedzie dzialac ,jednakze jak podlaczysz dwa to rowniez sie nic nie stanie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Jednak na 1 moleksie system przy sie wyklada (czarny obraz - pomaga tylko wylacznie kompa) Podlaczylem 2 i teraz problem zniknal :) Karta domyslnie w 3D ustawia sie na 441 dla core i 1050 pamieci - fajnie :) Wynik przy Athlonie 64 1,8@2,23 GHz w marku 03 to 14757 pkt. Chyba nie jest zle :) Teraz troche pokrece - moze jeszcze cos da sie wyciagnac. Co mnie totalnie zadziwilo to chlodzenie - jest BARDZO ciche - w 3D bardzo niewiele glosniejsze! Duzo sie naczytalem o wyjacych wiatrakach a tu taka niespodzianka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Jednak na 1 moleksie system przy sie wyklada (czarny obraz - pomaga tylko wylacznie kompa) Podlaczylem 2 i teraz problem zniknal :) :blink: powiem jak w filmie >> "It's impossible!!!" :D Czyli masz wersje extreme ,oby krecila sie lepiej niz moja :sad: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 :blink: powiem jak w filmie >> "It's impossible!!!" :D Czyli masz wersje extreme ,oby krecila sie lepiej niz moja :sad: pozdro No powaznie mowie - mialem 2 razy czarny ekran na 2 zapuszczenia marka a teraz 2 cale marki na podkreconej i wszystko ok. Extreme? Hmmm... ona chyba byla duzo drozsza ? A Twoja na ile sie kreci ? Na razie na 465 i 1100 jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Milo by bylo jakbys przeczytal temat zanim zaczniesz pytac ,bo odpowiedzi na pytania jakie zadajesz juz padly! Ale dobra skoro pisze to odpowiem :wink: Moja pomimo deklarowanych 450/525 stabilnie chodzi na 430/600. Nie sprawdzalem na dluzsza mete czy te default jest stable ,bo od razu ruszylem z o/c i czysto bylo 460/625 ,ale co z tego jak dlugotrwale katowanie nfsmw powodowalo freez i reset i w ten sposob mam te 430/600 ,moze ciut wiecej ale nie chce mi sie walczyc :) pozdro Edytowane 13 Lutego 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Chlodzenie jest ciche, bo domyslnie bios w 3d wiatraki ma na 43% w 3d ustawione. Jesli zalezy Ci na OC, wedytuj bios i daj 100% bedzie sporo chlodniej a i tak w czasie grania halas raczej nie przeszkadza... Moja bez zmiany napiecia na GPU leciala na 480/1200(ale tylko po przestawieniu wentyli na 100%, wczesniej po pol godziny pojawialy sie arty, mimo ze bude mam swietnie wentylowana).. Po zmianie na 1,5 jak napisalem wczesniej full stable 500/1200, katuje calymi dniami i jest ok. P.s: mialem dziwny problem z Dfi, bo mimo przestawienia zworek(nf4 ultra d) karta w dolnym slocie pracowala na pciex2 musialem wlozyc do gornego i dopiero teraz jest@x8. Zdziwilo mnie, ze roznica miedzy tymi trybami to az 2000 punktow w 3dsmarku2003... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Chlodzenie jest ciche, bo domyslnie bios w 3d wiatraki ma na 43% w 3d ustawione. Jesli zalezy Ci na OC, wedytuj bios i daj 100% bedzie sporo chlodniej a i tak w czasie grania halas raczej nie przeszkadza... Moja bez zmiany napiecia na GPU leciala na 480/1200(ale tylko po przestawieniu wentyli na 100%, wczesniej po pol godziny pojawialy sie arty, mimo ze bude mam swietnie wentylowana).. Po zmianie na 1,5 jak napisalem wczesniej full stable 500/1200, katuje calymi dniami i jest ok. P.s: mialem dziwny problem z Dfi, bo mimo przestawienia zworek(nf4 ultra d) karta w dolnym slocie pracowala na pciex2 musialem wlozyc do gornego i dopiero teraz jest@x8. Zdziwilo mnie, ze roznica miedzy tymi trybami to az 2000 punktow w 3dsmarku2003... Bez kombinacji z wiatrakiem na razie jest 460/1200 bez smieci w markach 03 i 05 (7626 pkt - niestety swojego proca juz nie podciagne wiecej...) - pokatuje Fear i zobacze czy beda arty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Jednak 460 to niestety to zbyt wiele :( W BF2 po kilku minutach sa smieci. Moze jak dam na maxa chlodzenie... Na razie zostaje 450/1220 Karta jest swietna i ciesze sie ze dolozylem te 250 stowki bo najpierw chcialem gto2! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 No to niestety znowu Leadtek sie nie popisal...karty zaczynaja wygladac na jakas kompletna zenade ,tylko PITer ratuje nieco reputacje tej firmie :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 chemiczny ali niepowazny jestes :o ? przeciez jak producent pisze ze bedzie rdzen dzialal na 450 to ma dzialac jesli sa zwiechy frezy to juz lec na gwarancje ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Jestem po prostu leniwy :oops: Nie chce mi sie uzerac ze sklepem i czekac na karte dwa tygodnie ,chociaz gdybym chcial to i tak by bylo po mojejmu i bym dostal karte zastepcza :D A ostatnio wstawilem zalmana zeby bylo ciszej wiec musialbym wymieniac chlodzenie z powrotem ,a na to moje lenistwo nie pozwoli :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 (edytowane) Chlodzenie jest ciche, bo domyslnie bios w 3d wiatraki ma na 43% w 3d ustawione. Jesli zalezy Ci na OC, wedytuj bios i daj 100% bedzie sporo chlodniej a i tak w czasie grania halas raczej nie przeszkadza... Moja bez zmiany napiecia na GPU leciala na 480/1200(ale tylko po przestawieniu wentyli na 100%, wczesniej po pol godziny pojawialy sie arty, mimo ze bude mam swietnie wentylowana).. Po zmianie na 1,5 jak napisalem wczesniej full stable 500/1200, katuje calymi dniami i jest ok. P.s: mialem dziwny problem z Dfi, bo mimo przestawienia zworek(nf4 ultra d) karta w dolnym slocie pracowala na pciex2 musialem wlozyc do gornego i dopiero teraz jest@x8. Zdziwilo mnie, ze roznica miedzy tymi trybami to az 2000 punktow w 3dsmarku2003... No włąśnie jak to sprawdzić na ile razy mi chodzi ?? Edytowane 13 Lutego 2006 przez tony_tr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 No włąśnie jak to sprawdzić na ile razy mi chodzi ??Instalujesz Rivatuner i masz tam zakladke Fan ,everest tez Ci to pokaze :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony_tr Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 W fan nic nie widze oprucz prędkości wiatraczków a w evereście nie wiem gdzie to sprawdzić.... ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...