milan655 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 ja sobie dziś zamówiłem 7800GT za... 940 zł :) okazja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) a ile ci się kręciła przed zminą biosu ?? bo mi na standartowym biosie maxymalnie leci na 471 / 1160 i sterowniki windosowskjie wiecej nie podkręcą grafiki bo jakis tam komunikta wyskakuje ? Tak jak pisałem, bez modu biosu kręciła się 490/1220. i jeszcze jedno a ile dałes za twoje g skile 2 x 1 ?? coś w granicach 850zł, zakupiłem na allegro bo nie miałem możliwości ściągnięcia ze stanów. Edytowane 17 Lutego 2006 przez Draco82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Tu bym się zgodził. Kręcenie tylko dla 3dMarków jest bezcelowe. Gry tak bardzo na OC nie reagują jak benchmarki... Myślę, że to jest duże przeciążenie dla komputera i może się to źle skończyć! (Mam przed tym obawy jak Galowie, że niebo runie im na głowy... :) ) Mylisz się i to bardzo nie wiem jak 3dmark06, ale marki 2003 i 2005 nie pokazują faktycznej stabilności karty graficznej stabilność można sprawdzić tylko grając w najnowsze gry i to w jak najlepszych efektach graficznych B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 stabilność można sprawdzić tylko grając w najnowsze gry i to w jak najlepszych efektach graficznych B) Zgadzam się w 100%, testowałem grafike w 3dMark05 i 3dMark06 kilk godzin i nie mialem problemów ze stabilnym działaniem gdy włączyłem grę Need For Speed Most Wanted na full ustawieniach to po około 20minutach gry wysypała mi się grafika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 czy ktos moze dac jakies zdjecie testów 4 x 512 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BB King Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) Mylisz się i to bardzo nie wiem jak 3dmark06, ale marki 2003 i 2005 nie pokazują faktycznej stabilności karty graficznej stabilność można sprawdzić tylko grając w najnowsze gry i to w jak najlepszych efektach graficznych B) WIEM ! Nie chodziło mi o STABILNOŚĆ tylko o PRĘDKOŚĆ działania po OC. Benchamrki wskazują o wiele wyższy przyrost mocy niż gry. I tyle... :) Edytowane 18 Lutego 2006 przez BB King Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 (edytowane) Witam mam pytanko odnosnie zmiany chlodzenia rozumiem ze jak zdejme org chlodzenie i zaloze np silencera to nie strace gwarancji ? W przypadku gdyby karta (stfu stfu :P) padla to zaloze oryginalne chlodzonko i wysle do servisu .. Wiem wiem moze i banalne pytanie ale chcialem sie upewnic ;) Pzdr === 8k padlo B) Edytowane 19 Lutego 2006 przez RogerWhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatline Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Witam mam pytanko odnosnie zmiany chlodzenia rozumiem ze jak zdejme org chlodzenie i zaloze np silencera to nie strace gwarancji ? W przypadku gdyby karta (stfu stfu :P) padla to zaloze oryginalne chlodzonko i wysle do servisu .. Wiem wiem moze i banalne pytanie ale chcialem sie upewnic ;) Pzdr Zasadniczo, jeśli zachowasz oryginalne chłodzenie, to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfarty Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 kiedy podlaczam asusa 7800 gt duala zasilanie zewnetrzne to wywala mnie z gierek w polowie albo z ze smarkow. z tego zasilacza dodanego do karty wydobywaja sie jakies ciche " skwierczenia" niewiem ocb. jak podlacze do zasilki w kompie to dziala stabilnie ale wyniki w benchmarkach sa o 1000 nizsze niz powinny . czy zasilacz zewnetrzny moze byc uszkodzony ???? czy ktos mial do czynienia z ta grafa i mial podobne problemy i je jakas rozwiazal ??? prosze o porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 No i teraz w koncu mozna cos napisac :D Imo dodatkowy zasilacz jest uszkodzony ,jezeli oczywiscie reszta sprzetu (ktorej nie podales) jest ok :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgadzam się w 100%, testowałem grafike w 3dMark05 i 3dMark06 kilk godzin i nie mialem problemów ze stabilnym działaniem gdy włączyłem grę Need For Speed Most Wanted na full ustawieniach to po około 20minutach gry wysypała mi się grafika. _______________________________________________________________ ja posaidam winfasta px 7800 GT i mi sie kręci bez błędów 451 / 1150 przy napieciu 1,4 . a jak zmienie napieci na 1,5 to leci mi wtedy na 470 / 1150, a gdy zmienie na napiecie 1,6 bądz 1,65 to juz mi nie poleci bez błędów więcej niz 470 :(:( a zauważyłem ze na grafice grzeją mi sie cewki i dzisja zamierzam załozyc jakies radiatorki i mam nadzieje że to pomoze Zgadzam się w 100%, testowałem grafike w 3dMark05 i 3dMark06 kilk godzin i nie mialem problemów ze stabilnym działaniem gdy włączyłem grę Need For Speed Most Wanted na full ustawieniach to po około 20minutach gry wysypała mi się grafika. _____________________________________ a przy ustawieniu napiecia 1,5 i taktowANIU 470/1150 nie miałem ja narazie wiecej niz 63 stopnie w stresie przy standartowym taktowaniu pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 ja posaidam winfasta px 7800 GT i mi sie kręci bez błędów 451 / 1150 przy napieciu 1,4 . a jak zmienie napieci na 1,5 to leci mi wtedy na 470 / 1150, a gdy zmienie na napiecie 1,6 bądz 1,65 to juz mi nie poleci bez błędów więcej niz 470 :(:( a zauważyłem ze na grafice grzeją mi sie cewki i dzisja zamierzam załozyc jakies radiatorki i mam nadzieje że to pomoze Napisz jaką masz konfiguracje komputera i jaki zasilacz (jakiej mocy). Ja posiadałem zasilacz Chieftec 410W który nie miał mocnej lini 12V co jest niezbędne w najnowszych komputerach. Miałem również problemy z podkręcaniem procesora, pamięci. Po wymianie zasilacza procesor przekroczył 3000MHz i pamięci powędrowały do 265MHz grafika też się lepiej kręci. I wszystko jest stabilne ( w tej chwili mam ustawione 2800MHz dla procesora oraz 255Mhz dla pamieci bo nie chce niepotrzebnie przemęczać sprzęt, grafike również podkręcam tylko do najbardziej wymagających gier).Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Napisz jaką masz konfiguracje komputera i jaki zasilacz (jakiej mocy). Ja posiadałem zasilacz Chieftec 410W który nie miał mocnej lini 12V co jest niezbędne w najnowszych komputerach. Miałem również problemy z podkręcaniem procesora, pamięci. Po wymianie zasilacza procesor przekroczył 3000MHz i pamięci powędrowały do 265MHz grafika też się lepiej kręci. I wszystko jest stabilne ( w tej chwili mam ustawione 2800MHz dla procesora oraz 255Mhz dla pamieci bo nie chce niepotrzebnie przemęczać sprzęt, grafike również podkręcam tylko do najbardziej wymagających gier).Pozdr. ____________________________________________________________________ Ja posiadam Tagana U15 / 530 WAt u mnie venice (3000) kreci sie maksymalnie do 2645 przy 1,65 bo juz powyzej sie wiesza i wyskakuja niebieskie ekrany a dawanbie większego napiecia na procka nic nie pomaga pamieci mi chodzą 4 x 512 geile ultra x obecnie na 237,5 mhz przy taimingach 2,5-4-4-10 i napieciu 3,3 a grafika chodzi tak jak ci juz pisałem ale dzisaj jade po wiatrak i radiatorki i porzykleje je do grzejących sie kostek na grafice (sa 2 takie małe kostki koło napiecia które sa gorące jak w cos gram i moze radiatorki i wiatraczek cos pomogą:P) POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfarty Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 (edytowane) No i teraz w koncu mozna cos napisac :D Imo dodatkowy zasilacz jest uszkodzony ,jezeli oczywiscie reszta sprzetu (ktorej nie podales) jest ok :wink: pozdro reszta sprzetuu powinna byc ok: mobo asus a8n sli deluxe , AMD X2 4200, zasilka Zeus SilverStone 580, 2GB Geil dual tyle z tych najwazniejszych Dlaczego w 3dmarkach mam o 1000 pkt mniejsze wyniki niz powinny byc. stery mam 81.98 winda zainstalowana na nowo nie wiem juz zglupialem prosze pomozcie :) Desperat Edytowane 20 Lutego 2006 przez tfarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Napisz jaką masz konfiguracje komputera i jaki zasilacz (jakiej mocy). Ja posiadałem zasilacz Chieftec 410W który nie miał mocnej lini 12V co jest niezbędne w najnowszych komputerach. Miałem również problemy z podkręcaniem procesora, pamięci. Po wymianie zasilacza procesor przekroczył 3000MHz i pamięci powędrowały do 265MHz grafika też się lepiej kręci. I wszystko jest stabilne ( w tej chwili mam ustawione 2800MHz dla procesora oraz 255Mhz dla pamieci bo nie chce niepotrzebnie przemęczać sprzęt, grafike również podkręcam tylko do najbardziej wymagających gier).Pozdr. _____________________________________________________ <Draco82> czy ten pentagram co masz założy na grafike lepiej się spisuje niż standartowe chłodzenie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 czy ktos moze dac jakies zdjecie testów 4 x 512 ?o jakie zdjecie testow Ci konkretnie chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 chyba o 4 karty mu chodzi... ale premiera tego ma być na Cebicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 o jakie zdjecie testow Ci konkretnie chodzi? ___________________________________ jakis z rzut z biosu żebym mógł swoje pamieci lepiej podkręcic bo słabiutko jet u mnie a chociaż mam 4 x 512 geile ultra x :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 :oooo. Gdzie i jaki model (znaczy producent) ? Też chce sobie kupić 7800gt ale nie mam jeszcze full kasy i widuje tylko za 1300 zł :/. Napisałbyś gdzie można kupić 7800gt za tyle kasy ? kupiłem od takiego kolesia, producent PoV, poszukaj na skapiec.pl tam masz wyszukiwarke najtańszych ofert jutro przychodzi moja karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 reszta sprzetuu powinna byc ok: mobo asus a8n sli deluxe , AMD X2 4200, zasilka Zeus SilverStone 580, 2GB Geil dual tyle z tych najwazniejszych Dlaczego w 3dmarkach mam o 1000 pkt mniejsze wyniki niz powinny byc. stery mam 81.98 winda zainstalowana na nowo nie wiem juz zglupialem prosze pomozcie :) Desperat Z tego co piszesz nie krecisz sprzetu... Acha i jeszcze jedno pytanko ,jak podepniesz grafe pod tego zeusa to masz o 1k nizsze wyniki niz na grafie na tym zewnetrznym zasilaczu tak??? Jesli tak to imo grafa sama zwalnia bo nie dostaje wystarczajacej ilosci papu z zasilki w kompie i jedyne wyjscie to raklamowac zewnetrzny zasilacz :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) czy ten pentagram co masz założy na grafike lepiej się spisuje niż standartowe chłodzenie ?? Tak, ten pentagram jest bardziej wydajnym chłodzeniem niż orginalny zestaw. Poza tym mam go podpiętego do karty która sama (oprogramowanie asus) steruje sobie obrotami. Podczas serfowania w necie grafiki nie słychać, natomiast gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m aplikacje 3d wiatraczek wskakuje praktycznie na pelne obroty, wtedy jest słyszalny ale bardzo wydajny. Pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2006 przez Draco82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flatline Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 http://www.tweak.pl/archiwum_2006-m02.php#standard-9998 http://www.theinquirer.net/?article=29799 W związku z tym, odwieczne pytanie - czekać, nie czekać... ? Kusi mnie 7800GT, ale jak jest opcja na 24 potoki za (być może) podobną cenę... a cena 7800 już raczej nie spadnie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vraven Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Witam, Mam dylemat bo nie wiem jak chłodzenie kupić na Kartę graficzną? Zastanawiam się pomiędzy Pentagram Freezone XC-80 Cu + radiatory na pamięci BGA 8szt. a ARCTIC COOLING - NV Silencer 5 rev. 3.0 GF 6800-7800 Proszę o jak najszybesze komentarze oraz propozycje:)pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Vraven, ja też niedługo będe zmianiał chłodzenie i wybiore Silencera, wole aby gorace powietrze wypychane było na zewnątrz, co oczywiście wpłynie na mniejszą temperatura na procku i mostku nF4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek2 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 kupie std chłodzenie od gtx'a lub gtx 512, jeśli ktoś zdjął i założył WC to chętnie odkupie. pozdr all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfarty Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Z tego co piszesz nie krecisz sprzetu... Acha i jeszcze jedno pytanko ,jak podepniesz grafe pod tego zeusa to masz o 1k nizsze wyniki niz na grafie na tym zewnetrznym zasilaczu tak??? Jesli tak to imo grafa sama zwalnia bo nie dostaje wystarczajacej ilosci papu z zasilki w kompie i jedyne wyjscie to raklamowac zewnetrzny zasilacz :) pozdroniewiem czy jak podlacze zewnetrzny zasilacz czy spada o 1000 bo wywala mnie ze smarkow wiec wyniku niema :) a myslisz ze ten zasilacz wewnetrzny moze byc za slaby ???????? kurcze toi jest kozacki zasilacz nie wiem Edytowane 21 Lutego 2006 przez tfarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Witam, Mam dylemat bo nie wiem jak chłodzenie kupić na Kartę graficzną? Zastanawiam się pomiędzy Pentagram Freezone XC-80 Cu + radiatory na pamięci BGA 8szt. a ARCTIC COOLING - NV Silencer 5 rev. 3.0 GF 6800-7800 Proszę o jak najszybesze komentarze oraz propozycje:)pozdrawiam Test porównawczy 9 zestawów chłodzących dla kart graficznych Edytowane 21 Lutego 2006 przez chemixx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Test porównawczy 9 zestawów chłodzących dla kart graficznychbez Thermalright V-1 Ultra ten test jest do niczego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 ___________________________________________ <Draco82> Zamówiłem sobie chłodzenie chłodzenie pentagram freezone xc 80 - cu + 8 sztuk radiatorków i co do nich mam pytanko. Czy naklejałes te radiatorki co dostrałeś z tym pentagramem czy naklejałes jakies inne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 niewiem czy jak podlacze zewnetrzny zasilacz czy spada o 1000 bo wywala mnie ze smarkow wiec wyniku niema :) a myslisz ze ten zasilacz wewnetrzny moze byc za slaby ???????? kurcze toi jest kozacki zasilacz nie wiem Jak wywala z markow to zasilka zewnetrzna jest do wymiany. Czy ten zeus jest za slaby to nie wiem ,ale moglbys podac wyniki markow wtedy bedzie mozna cos wiecej powiedziec (najlepiej 03 ,05 ,06) :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...