quartzXXI Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Wiesz gdybym mial te nawet 1100zł top i tak chyba niegdzie takiego 78GT bym nie kupil. Z tego co widzialem to min, na taka karte to 1160zł+koszty wysylki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mCzZ Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 mam pytanie: o ile wzrosla wam temp po biosmodzie i malym o/c ? i jakie chlodzenie polecacie na 7800gt? mam obecnie standard z Pov :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) mam pytanie: o ile wzrosla wam temp po biosmodzie i malym o/c ? i jakie chlodzenie polecacie na 7800gt? mam obecnie standard z Pov :) dołanczam sie do pytania Edytowane 7 Marca 2006 przez Ushi_Real Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 mam standardowe chlodzenie i bez vmoda, a po o/c temperatura wzrosla o jakieś 10 do 15 stopni, a jeśli chodzi o chłodzenie to ja już niedługo bede miał Silencera NV5 rev3 od uzytkownika dem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mCzZ Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 mam standardowe chlodzenie i bez vmoda, a po o/c temperatura wzrosla o jakieś 10 do 15 stopni, a jeśli chodzi o chłodzenie to ja już niedługo bede miał Silencera NV5 rev3 od uzytkownika dem ;) no wlasnie mysle nad silencerem albo: http://www.4max.pl/default.asp?g=141&gg=19&produkt=1454 :/ jak zamkne obudowe to temp na grafie rosnie do ~50stopni (z o/c) aha no i nie mam z tylu wentyla do wyprowadzania powietrza bo mmodul audio z DFI uniemozliwia zamontowanie 120mm :x a 80tki nie mam :) no ale problem z tym, ze temp po przekroczeniu 50stopni powoduje zamulenie systemu... cos jakby proc byl dojechany w 100% a nie jest. :/ ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Mi właśnie chodziło o wpływ Vmoda na temperaturki zrobie go jak tylko dostane bloczek od misia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mCzZ Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Mi właśnie chodziło o wpływ Vmoda na temperaturki zrobie go jak tylko dostane bloczek od misia no mi tez o to chodzi.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 własnie zamontowałem Silencera NV5 rev.3, temperatura w spoczynku kilka stopni niższa, ale jaka cisza za to, wiatrak pusciłem na jakieś 70% (panelik Zalmana), przy max obrotach jest już słyszalny, ale nie na tyle, żeby nie dało się siedzieć, nadal jest cichyy, jeszcze wymienie wiatrak na płycie i będzie chodził jak laptop, no moze dysk będzie głosniejszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) z gory sory za taki mały oftop : jakby byl ktos chetny na 7800gt to chetnie sprzedam swoja z modami lub bez :) info z propozycjami na PW wracajac do pytania o wzrost temp po bosmodzie to jest praktycznie niewielki gora 2-3 stopnie pozdraiwam storm :) Edytowane 8 Marca 2006 przez storm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mCzZ Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) z gory sory za taki mały oftop : jakby byl ktos chetny na 7800gt to chetnie sprzedam swoja z modami lub bez :) info z propozycjami na PW wracajac do pytania o wzrost temp po bosmodzie to jest praktycznie niewielki gora 2-3 stopnie pozdraiwam storm :) thx ;] no to czas kupic silencera i biosmoda pacnac ;] Edytowane 8 Marca 2006 przez mCzZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 po pierwszyche testach nie widze znacznej różnicy w temperaturze, między standardowym a Silencerem, no ale zobaczy sie za pare dni jak AC5nabierze pełnej przewodności cieplnej :] IDLE 45 Stress max 54st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys25 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Mam prośbę do użytkownikow - możecie podać całkowitą długość karty od sledzia(nie licząc wypustek dvi) do końca laminatu - z dokładnością do milimetra. Szukałem na necie ale nie znalazłem rozmiarów. dzięki edit znalazlem - 228 mm - nie było pytania :) Edytowane 9 Marca 2006 przez Sołtys25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 http://allegro.pl/item90837513_arctic_cool...osc_gwa_fv.html są chętni :?: :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 http://allegro.pl/item90837513_arctic_cool...osc_gwa_fv.html są chętni :?: :] Cena troszkę przegięta, te chłodzonka sa po 79 zł , dobra bede dokłądnie za tydzień ale przepłacać 13 zł to przesada ::( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 u mnie juz śmiga Silencer NV5 rev.3 i mam go za 50 zł, a ta cena 93zł za X1 to przegięcie :icon_exclaim: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 u mnie juz śmiga Silencer NV5 rev.3 i mam go za 50 zł, a ta cena 93zł za X1 to przegięcie :icon_exclaim:PaVLo ten Silencer NV5 rev.3 to ma regulację obrotów czy non stop na 2000?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mCzZ Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 mysle nad silencerem :F u mnie fajne bedzie to ze powietrze za obudowe bedzie wypychal ;] obecnie w idle mam 51 (460/1170 - nie mam wiatraxa co wpycha do srodka powietrze ;]) wkurza mnie ten znaczek ognia w speedfanie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 01: 34054 05: 9355 06: 4653 @IKEA memory pencil mod. Nie chciało mi się zmieniać sterów i dlatego nie robiłem marka 03. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Ładnie dem, wpędzisz innych w kompleksy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadziulX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Mam pytanko. Czy w gf7800gt da sie jakoś odblokować potoki? Np poprzez zmiane biosu? Prubowałem rivatunerem ale nie da rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 w 7800GT poprostu nie ma czego odblokować :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadziulX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) w 7800GT poprostu nie ma czego odblokować :PHeh dlaczego? To ten sam rdzeń co 7800GTX . W rivatunerze też mam do odblokowania potoki i 1 vertex. Ale nic sie nie dzieje jak zmienie. Edytowane 11 Marca 2006 przez RadziulX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 No to załóżmy że są te potoki, no i co z tego :?: Skoro nikomu w żaden sposób nie udało sie w ich chociażby z artami odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadziulX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) No to załóżmy że są te potoki, no i co z tego :?: Skoro nikomu w żaden sposób nie udało sie w ich chociażby z artami odblokować.Heh. A ty proowałes? Np poprzez zmiane/edyscje biosu? Ps. Nawet ładnie wykręciłeś tego gf7800GT. Podnosiłeś napięcie? Jeśli tak to o ile lepsze o/c uzyskałes po podniesieniu. Edit : Juz wiem dlaczego sie nie da. Trudno. Edytowane 11 Marca 2006 przez RadziulX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 mam takie szybkie pytanko czy wy jak np wlanczacie kompa na drugi dzien po nocy to tez wam zchodzi z obrotow dopiero po jakichs paru min w windzie ? potem juz tego nei ma jedynie po dlugim nieuzywaniu kompa. Wlanczam power i mormalnie sa max obroty przez sekunde potem spadaja na 2 lewel i przy uruchamianiu windy powinien zejsc na 3 i tak sie dzieje ale nie jak wlanczam kompa po calej nocy np dziwne to po np jak wlancze nawet po 2- 3 godzinach to wlasnie jest tak ze przy windzie odrazu spadaja oborty a po nocy nie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadziulX Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 mam takie szybkie pytanko czy wy jak np wlanczacie kompa na drugi dzien po nocy to tez wam zchodzi z obrotow dopiero po jakichs paru min w windzie ? potem juz tego nei ma jedynie po dlugim nieuzywaniu kompa. Wlanczam power i mormalnie sa max obroty przez sekunde potem spadaja na 2 lewel i przy uruchamianiu windy powinien zejsc na 3 i tak sie dzieje ale nie jak wlanczam kompa po calej nocy np dziwne to po np jak wlancze nawet po 2- 3 godzinach to wlasnie jest tak ze przy windzie odrazu spadaja oborty a po nocy nie :/U mnie są obroty na maxa dopuki winda sie nie załaduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Heh. A ty proowałes? Np poprzez zmiane/edyscje biosu? Ps. Nawet ładnie wykręciłeś tego gf7800GT. Podnosiłeś napięcie? Jeśli tak to o ile lepsze o/c uzyskałes po podniesieniu. Edit : Juz wiem dlaczego sie nie da. Trudno. Nie próbowałem- uznałem to za strate czasu po lekturze topicu. Podniosłem napięcie przez biosmod'a, zyskałem ~30Mhz- nie pamiętam dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 @RadziulX mogles poszukac bylo klepane pare razy w tym topic'u! Chip jest pociety laserem i nic nie odblokujesz ,nawet jak wrzucisz super wypasionego o/c biosa hyhy ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadziulX Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 @RadziulX mogles poszukac bylo klepane pare razy w tym topic'u! Chip jest pociety laserem i nic nie odblokujesz ,nawet jak wrzucisz super wypasionego o/c biosa hyhy ;] pozdroNo juz wczoraj sie właśnie o tym dowiedziałem. A szkoda zawsze to by było pare fps więcej. hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) mam pytanie zamawiając taki bloczek http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...710ece72aac4e1d jak widać jest on płaski a w naszych kartach pamieci są niżej o jakieś 2mm co dać w tą szczelinę????????????? Edytowane 12 Marca 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...