Pat_Garrett Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 (edytowane) Nie jeszcze przez bios nie robiłem. Nigdy jeszcze nie robiłem Vmodów zawsze modowałem karty przez bios a teraz przyszedł czas na pobawienie się bardziej ekstremalnie. :) Dzięki za fotki ale lutować to ja raczej nic nie chce bardziej mnie interesuje zabawa ołówkiem. Edytowane 27 Sierpnia 2006 przez Pat_Garrett Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Witam instalowal ktos na tej karcie viste x64 rc 1 ??? bo mi nie idzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 witam czy modbios voltage z pierwszej storny działa na wersji gtx ?? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 @ed00s Ja instalowałem. Żadnych kłopotów nie miałem. @05_03_1992 Nie, nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 dzieki z za odp a tak btw to moze ktos wie jak zrobic softowaego moda na wyzsze papu do gtxa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Z tego co mi wiadomo, nie ma takiej możliwości w gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 a pencil mody ?? - oby tylko w miare bezpieczne i zdatne do usuniecie - istnieja takie na gtx ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Wydaję mi się, że nie nie. Aczkoliwk ręki za to nie dam. Zobacz TUTAJ. Edytowane 9 Listopada 2006 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 Czy ktoś miał problem, że karta nie chciała przełączyć z trybu 2D na 3D po odpaleniu choćby 3dmarka? Stery to 93.71, na innych nie zdążyłem sprawdzić. Aha i karta jes od Leadteka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Sprawdż inne stery , bo na tych sterach dość często są mniejsze lub większe problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 wgrałem 91.47 i narazie jest w porządku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 A próbował ktoś stery z zakładki Geforce 8800 Series? Czy te sterowniki nadają się wyłącznie do GF 8800 GTS/GTX? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 97.44 działają bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Wgrałem dzisiaj te stery 97.44 i nawet działają :D Ale musiałem je zainstalować "ręcznie" przez menedżera urządzeń> karta grafiki> aktualizuj sterownik i wybierając lokalizację. Instalator NVIDII odmówił współpracy twierdzać ,że nie może znaleźć kompatybilnych urządzeń ;) Przy instalacji na liście kompatybilnych były tylko 8800 GTS i 8800 GTX :lol: :P Teraz windows widzi moją kartę jako 8800GTS :D bo tą opcję wybrałem. Odpaliłem NFS CARBON i wszystko działa. Ciekawe jak jest u ciebie? Edytowane 2 Stycznia 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam,czy dałoby się dolutować odpowiednie mosfety w pustych miejscach na pcb, takie, jakie są w GTX? Widzę conajmniej jedno miejsce na mosfet i się zastanawiam, czy przyniosłoby to jakieś korzyści w postaci lepszego OC? Próbował ktoś coś takiego? Rozumiem, że musiałbym doutować taki sam mosfet, jaki jest w tym mijscu na GTX? Wie ktoś, gdzie możnaby go zdobyć? Niespecjalnie znam się na takich rzeczach, jednak lutownicą posługiwać się potrafię. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Rozumiem, że musiałbym doutować taki sam mosfet, jaki jest w tym mijscu na GTX?Prawdopodobnie to nic nie da bo sam mosfet potrzebuje pewnie jeszcze innych elementów sterujących (czyli całą sekcję zasilającą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Wgrałem dzisiaj te stery 97.44 i nawet działają :D Ale musiałem je zainstalować "ręcznie" przez menedżera urządzeń> karta grafiki> aktualizuj sterownik i wybierając lokalizację. Instalator NVIDII odmówił współpracy twierdzać ,że nie może znaleźć kompatybilnych urządzeń ;) Przy instalacji na liście kompatybilnych były tylko 8800 GTS i 8800 GTX :lol: :P Teraz windows widzi moją kartę jako 8800GTS :D bo tą opcję wybrałem. Odpaliłem NFS CARBON i wszystko działa. Ciekawe jak jest u ciebie? Jak sie zainstaluje karte jako 8800 to cos daje czy to tylko taki bajer ??? bo jak bajer to nie widze potrzeby :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 18 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2007 Raczej potoków Ci nie przybędzie... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam, mam takie pytanie, a mianowicie czy jak zamienię bios z 7800GTX 256MB na 7800GTX 512MB to napięcia na gpu i mem się podniosą i dalsze OC będzie możliwe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Jest to temat o 78GT :? W przypadku GTX'a nie jest możliwa soft'owa zmiana napięcia (core/mem) pozostaje tylko hard mod, czyli lutownica/ołówek (może?) i jedziesz :D Co do szczegółów to pytaj Sulaco, albo kop w google :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 pytam tutaj bo tematu o GTX już nie ma, a jak jest wątpię, że ktoś tam zagląda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2007 chlopaki polecam karte BFG 7800GT OC na PCI-E :) podkrecilem ja na 482/1310 (moze pojdzie wiecej ) sami ocenicie http://service.futuremark.com/orb/resultan...amp;UID=9460268 pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonek_ Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Mam kilka pytań i potrzebuje pomocy... Chciałem to umieścić ogólnie w nvidii aby było lepiej widoczny (może wtedy więcej osob by sie wypowiedzialo..) no ale coż prawa nie przeskoczysz. A więc tak.. Oczywiście chodzi o 7800GT Od pewnego czasu zauważyłem problemy z zwisami kompa.. zwłaszcza gdy chodził dłużej niż 'kilka godzin' bądź jeśli grałem w wymagające gry. Zrobiłem formata, postawiłem stery wszystko na świeżo. Niestety problem jest nadal i nie bardzo chce ustąpić... a mianowicie ogromna temperatura. W chwili obecnej, pisząc posta, mając uruchomiony tylko firefox+winamp mam uwaga 69st C (!!!) Ah, zapomniałem dodać ze lewa cześć obudowy jest otwarta.. z zamkniętą jest to ~73st C! Dżifors jest od PoV'a kupiłem go już chwileee temu. Do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów, w takie pozycje jak Gothic 3 grało się bez problemów. Odpaliłem Carbona i po kilkanastu minutach grania temperatura osiąga niemal 100st!! Odpaliłem Stalkera i uwaga 1min gry i następuje zwis gdyż temperatura jest ponad 100st. Sam już nie wiem co zrobić. Oddanie na gwarancje odpada bo musiałbym czekać ponad miesiąc a z odesłaniem to już w ogóle pewnie po wakacjach by było... Odkręciłem chłodzonko i okazuje się, że wszystko styka jak należy, wiatrak chodzi na full obrotach jak suszara.. Poradźcie coś. Najlepiej jeśli dałoby się coś poradzić bez wymiany chłodzenia przynajmniej przez jakiś czas... bo ewentualne pieniądze na takowe bedę miał dopiero w lipcu. A do tego czasu jednak chętnie bym sobie czas umilił.. nie biorąc pod uwagę tutaj patrzenia się w monitor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 do serii 7800 warto instalowac jakieś nowe stery? ja sie na 9x,xx zatrzymalem ale może coś nowszego choć małego kopa da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ushi_Real Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Mam kilka pytań i potrzebuje pomocy... Chciałem to umieścić ogólnie w nvidii aby było lepiej widoczny (może wtedy więcej osob by sie wypowiedzialo..) no ale coż prawa nie przeskoczysz. A więc tak.. Oczywiście chodzi o 7800GT Od pewnego czasu zauważyłem problemy z zwisami kompa.. zwłaszcza gdy chodził dłużej niż 'kilka godzin' bądź jeśli grałem w wymagające gry. Zrobiłem formata, postawiłem stery wszystko na świeżo. Niestety problem jest nadal i nie bardzo chce ustąpić... a mianowicie ogromna temperatura. W chwili obecnej, pisząc posta, mając uruchomiony tylko firefox+winamp mam uwaga 69st C (!!!) Ah, zapomniałem dodać ze lewa cześć obudowy jest otwarta.. z zamkniętą jest to ~73st C! Dżifors jest od PoV'a kupiłem go już chwileee temu. Do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów, w takie pozycje jak Gothic 3 grało się bez problemów. Odpaliłem Carbona i po kilkanastu minutach grania temperatura osiąga niemal 100st!! Odpaliłem Stalkera i uwaga 1min gry i następuje zwis gdyż temperatura jest ponad 100st. Sam już nie wiem co zrobić. Oddanie na gwarancje odpada bo musiałbym czekać ponad miesiąc a z odesłaniem to już w ogóle pewnie po wakacjach by było... Odkręciłem chłodzonko i okazuje się, że wszystko styka jak należy, wiatrak chodzi na full obrotach jak suszara.. Poradźcie coś. Najlepiej jeśli dałoby się coś poradzić bez wymiany chłodzenia przynajmniej przez jakiś czas... bo ewentualne pieniądze na takowe bedę miał dopiero w lipcu. A do tego czasu jednak chętnie bym sobie czas umilił.. nie biorąc pod uwagę tutaj patrzenia się w monitor... Pan by lepiej zrobil jakby poprostu rozkręcil radiator i go wyczyscil w tym referencyjnym NV i innych suszarkach lubi sie robic czop z kurzu który prawie calkowicie uniemozliwia ruch powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warn Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 ostatnimi czasy w moje ręce trafił 7800GT z dziwnymi objawami a mianowicie po włączeniu karta co chwile przestaje podawać obraz, poza tym standardowo wyświetla błędne pojedyncze piksele wydaje mi sie że ktoś zbyt go przekręcił i teraz pytanie czy ktoś miał takowy przypadek albo czy da sie to uleczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...