Skocz do zawartości
poca

Geforce 7800 Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Chemiczny --> naturalnie ze gra czysta jak by mi sie chcialo to zrobilbym porownanie z przyspieszaczami :P ale to moze wieczorem :) tylko niech ktos napisze jak przypieszyc coda 2:)

pozdr :)

Edytowane przez storm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde.. nie chce mi nagrywac z tego vivo, probowalem i power director (screen ponizej) i virtuadub... jeszcze raz powtorze, podlaczenie wyglada nastepujaco: tv <-> grafa (euro -> svideo wchodzacy do kabla gigabyte'a vivo w svid in). kuc a Ty jak masz dokladnie podlaczone? jakimi kablami.. poca Ty masz gigabyte'a, moglbys stestowac jak u Ciebie dziala vivo?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jestem znowu :) zrobilem testy na grafie 470/625 i procek 2,5GHz wynik:

2005-12-14 16:22:33 - cod2sp_s

Frames: 9806 - Time: 336737ms - Avg: 29.120 - Min: 14 - Max: 133

Wiecie co jest dziwne ze +30MHz na rdzeniu dalo storm'owi dodatkowe 9klatek :blink: Wiem ze procka mam slabszego ale raczej w tym trybie nie powinien miec duzego wplywu :? Jeszcze pytanko na jakich sterach jedziesz?

Dziwny ten wysoki wynik... Jordi na wykreconym x1800xl na 670/770 mial cos kolo 41klatek srednio a Ty masz 38fps :huh:

Dodatkowo ppzypomne wynik na 430/600 przy procku 2,5GHz:

2005-12-09 15:31:04 - cod2sp_s

Frames: 9059 - Time: 342931ms - Avg: 26.416 - Min: 14 - Max: 126

Czyli +40MHz na rdzeniu i +25MHz na pamieciach dalo przyrost srednio 2,5fps :blink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde.. nie chce mi nagrywac z tego vivo, probowalem i power director (screen ponizej) i virtuadub... jeszcze raz powtorze, podlaczenie wyglada nastepujaco: tv <-> grafa (euro -> svideo wchodzacy do kabla gigabyte'a vivo w svid in). kuc a Ty jak masz dokladnie podlaczone? jakimi kablami.. poca Ty masz gigabyte'a, moglbys stestowac jak u Ciebie dziala vivo?

http://img219.imageshack.us/img219/518/powerdir6sq.th.jpg[umg]

No moge zobaczyć w weekend. Jakie dokładnie kable potrzebuje?

Edytowane przez poca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszce jeden tescik karta 500/1230

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

13163, 346609, 19, 139, 37.977

stery to Xtreme-g 81.89 v2

z calym szacuneckiem storm, ale ja tez tego wyniku nie kupuje. imho cosik jest nie tak, albo z samymi sterami, albo z configiem cod2. oczywiscie ciesze sie razem z Toba, ze takie fajne wyniczki tylko, ze mi one nie pasuja tak do wynikow osiaganych na x1800, jak i na 7800.

dla przykladu moj wyniczek

Avg: 39.344 - Min: 20 - Max: 139

7800gtx 550/700

gdzie robie blad? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem gdzieś, zdaje się, że na XS, że podnoszenie napięcia powyżej 1,5v (bios mod) nic nie daje.

w praktyce rowniez tak jest , czy dam 1.5v czy 1.55v czy nawet 1.6v , OC stoi w miejscu!

@dem

ten wynik w 3dmarku2k3 i 2k5 to bez artów??

pozdRo

bo jak narazie to jestes z tym wynikiem dla mnie i chyba wiekszosci osob poza zasiegiem :sad:

ja mam tak jak w podpisie, grafa 500 i 1230 ,powalcze o wiecej ale juz ciezko te punkciki zbierac:[

a co dziwne w 2k1 to nawet niemam 29000: :)

Edytowane przez Blue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco , Chemiczny --> moj blad mialem w sterach ustawione quality a nie HQ test zrobiony jeszcze raz

Frames, Time (ms), Min, Max, Avg

9886, 340673, 16, 135, 30.019

Blue --> z poziomu biosu niestety napiecie jakiem max mozna ustawic to wlasnie 1,5v pomiar z miernika 1,52 i tylko hard vmod przynosi wieksze efekty moge powiedziec w tajemnicy ze na dniach zaopatrze moja karte w vmody i wtedy zobaczymy na co stac 7800gt :)

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bierzesz ołówek i malujesz linie pomiędzy nóżkami wynaczonego tranzystorka, im mocniej zamalujesz tym większe napięcie będzie podawane, albo obok albo przez tranzystorek malujesz linie, najlepiej zaopatrzyć sie w multimiernik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanko do tych co mieli do czynienia z SLI.

Czy muszę podłączać to dodatkowe napięcie do płyty, nawet wtedy gdy będą obie karty zasilane z zasilacza przez wtyczki 6-cio pinowe, czy spokojnie można to sobie odpuścić i nie podłączać tego fodatkowego molexa?

Pozdrawiam

HawkEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że chłopaki rekordy w 05 biją na sterach 81.95. Jeszcze ich nie testowałem, ale mało prawdopodobne jest, aby były wydajniejsze od rewelacyjnych moim zdaniem 81.89.

A jakie są Wasze doświadczenei ze sterami, które według Was są najlepsze do bicia rekordu w marku 05?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam teraz za bardzo czasu, ale planuje wykonać pencil moda na pamięci.

Wpadła mi do głowy jeszcze jedna myśl i jeśli pomysł wypali, to 9k powinienem "ustrugać", a może ciut więcej.

Realizacja projektu nastąpi jednak w bliżej nieokreślonym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo nie moge sie doczekac piatku echh bedzie w kompie xfx 7800 gt :DD ale testy dam nie za predko bo zasilacz mam hpc- 360 -302 df i boje sie wogle podlaczac karte echh zeby nie posadzic kompa no niby wg zenfista (kalkulatora na stronie) moc pobierana nie przekroczy 340 wat ael .... na zimne dmucham zreszta w kalku byl tylko 6800 ultra ... ech same problemy z tymi kompami chyba se kupie konsole :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi