milan655 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 jutro ma się odbyć premiera Accelero więc myśle że to bedzie znakomity wybór jako chłodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 wybór będzie jak trafią do sklepów w Pol. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Qrde caly czas sie zastanawiam czy kupic jakis wentyl pasywny czy inwestowac w wode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Qrde caly czas sie zastanawiam czy kupic jakis wentyl pasywny czy inwestowac w wode inwestuj w wode. większa wydajność oraz Cisza :) <Draco82> Zamówiłem sobie chłodzenie chłodzenie pentagram freezone xc 80 - cu + 8 sztuk radiatorków i co do nich mam pytanko. Czy naklejałes te radiatorki co dostrałeś z tym pentagramem czy naklejałes jakies inne ?? Nakleiłem te radiatorki które otrzymałem z pentagramem, tylko że na nich masz jakiś śmieszna taśme której sie pozbylem i przykleiłem je na kleju termoprzewodzącym. cieniutka warstwa i radiatorki dobrze się trzymają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 <Draco 82> ja własnie zaniedługo bede montował pentagrama na grafikę TYlko jest taka sprawa ze na tej grafie co ja mam to jest z drugeij strony załozone chlodzenie i zauważyłerm ze z drugeij strony tez jest chłodzony procesor na grafice i jak to rozwiązałes u siebie bo z tego co weidziałem pentagram zakładany jest tylko z jednej strony ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 <Draco 82> ja własnie zaniedługo bede montował pentagrama na grafikę TYlko jest taka sprawa ze na tej grafie co ja mam to jest z drugeij strony załozone chlodzenie i zauważyłerm ze z drugeij strony tez jest chłodzony procesor na grafice i jak to rozwiązałes u siebie bo z tego co weidziałem pentagram zakładany jest tylko z jednej strony ?? Nie rozumie, przecież rdzeń jest tylko z jednej strony laminatu montowany dlatego pentagram jest zakładany na rdzeń procesora graficznego. popatrz na te linki: 1 link 2 link 3 link teraz mam ściągnięte orgnalne chłodzenie pamięci i założone chłodzenie pantagrama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 <draco82> a to radiatorki dostane w komplecie pentagrama są znacznie mniejsze niz to co miałem w oryginalnym chłodzeniu ? to co miałeś źle napisałem sorrki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 <draco82> a to radiatorki dostane w komplecie pentagrama są znacznie mniejsze niz to co miałem w oryginalnym chłodzeniu ? to co miałeś źle napisałem sorrki tu nie chodzi o wielkość tylo o wydajne odprowadzanie ciepła. Po założeniu radiatorów pentagrama lepiej są chłodzone kości pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfarty Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) Jak wywala z markow to zasilka zewnetrzna jest do wymiany. Czy ten zeus jest za slaby to nie wiem ,ale moglbys podac wyniki markow wtedy bedzie mozna cos wiecej powiedziec (najlepiej 03 ,05 ,06) :) pozdro3d mark 03 - 25 400 3d mark 05 - 10.500 3d mark 06 - 6 500 Edytowane 22 Lutego 2006 przez tfarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 yy i ja dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem 7800GT tylko teraz żeby cieszyć się pełnią szczęścia musze sobie kupić zasiłke nową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 yy i ja dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem 7800GT tylko teraz żeby cieszyć się pełnią szczęścia musze sobie kupić zasiłke nową :) Gdybys był zainteresowany to mam 2 zasiłki do sprzedania Chieftec 410W i 420W :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 3d mark 03 - 25 400 3d mark 05 - 10.500 3d mark 06 - 6 500 Wyniki imo sa w jak najlepszym porzadku :) Jezeli sprzet jest nie krecony to wlasnie takie wyniki uzyskasz :) Jak chcesz podniesc wyniki w markach 05 i 03 ,bo zapewne tutaj widzisz niskie wyniki ,to pogon troche procka i pamieci :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 nie no jak już coś kupie to coś lepszego :) a tak wogóle to dostałem odp od AAB z allegro i Accelero będą po 1 Marca do kupienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek2 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 test Arctic Cooling Accelero X1 i X2 --> http://pclab.pl/art18405.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (edytowane) <draco82> masz jakies fotki z nowym chłodzenie pentagrama + radiatorki pentagrama ?? bo chciałbym zobaczy6c jak to zrobiles ? a czy jak załozyłes to chłodzenie pentagram to czy ci sie oce grafiki poprawiło ? proszę, specjalnie dla Ciebie fotki. Tego pentagrama kupilem na moją poprzednią kartę 6600GT właśnie do OC, 6600GT sprzedałem a kupiłem 7800GT i tu to chłodzenie o wiele lepiej się sprawdza. Jest cicho, zimno i ogromny potencjał do OC. Niektóre osoby uważają orginalne chłodzenie 7800GT za ciche a ja się z tym nie zgodze. Pozdrawiam. Edytowane 22 Lutego 2006 przez Draco82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Chyba sie juz o to pytales :? Jezeli karta wyglada jak zwykla GT ,to moze Leadtek sie pomylil w wgral bios od extreme (nie wiem jak to mozliwe) i w ten sposob masz na standardzie takty nieco wyzsze. Te taktowania prawie odpowiadaja wersji extreme 450/525 ,a Ty masz 441/525. Jezeli ktos ma jakies pomysly niech pisze :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 panowie a jaki biosik polecacie do 7800gt. Ja mam w tej chwily oryginalny od gainwarda i na nim idzie 550/1220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indigo1980 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Czy standardowy cooler na GF7800GT wdmuciach!e powietrze w stronę karty, czy wydmuciach!e powietrze od karty? Nie mogę tego sprawdzić, bo (jeszcze) tej karty nie mam, a to dla mnie ważne. Thx! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 wdmuciach!e i wydmuciach!e, wystarczy popatrzeć jak jest zbudowany i nie trzeba być inżynierem do tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indigo1980 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 wdmuciach!e i wydmuciach!e, wystarczy popatrzeć jak jest zbudowany i nie trzeba być inżynierem do tego ;)akurat jestem inżynierem B) i to czy wdmuciach!e czy wydmuciach!e zależy od tego w która stronę się wentyl kręci, a tego akurat na zdjęciach nie widać. a co do twojej odpowiedzi to ...hmm... "wdmuciach!e i wydmuciach!e" - czyli :mur: ? Może jeszcze raz : Czy jeżeli przyłożę rękę do wentyla na karcie to będzie mi dmuchać na łapę, czy mi łapę wessa? :) kurde airducta chce sobie zrobić do tego i nie wiem czy wssysa czy dmucha, ehh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Hmmm - ten moj bos w odczycie nvidia_bios_modifier wyglada tak: Czy z tego wynikaja ustawienia 441/1050 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 akurat jestem inżynierem B) i to czy wdmuciach!e czy wydmuciach!e zależy od tego w która stronę się wentyl kręci, a tego akurat na zdjęciach nie widać. a co do twojej odpowiedzi to ...hmm... "wdmuciach!e i wydmuciach!e" - czyli :mur: ? Może jeszcze raz : Czy jeżeli przyłożę rękę do wentyla na karcie to będzie mi dmuchać na łapę, czy mi łapę wessa? :) kurde airducta chce sobie zrobić do tego i nie wiem czy wssysa czy dmucha, ehh... To nie jest taki wentyl jaki jest stosowany w standardowych ukladach chlodzenia. Wentyl ma lopatki prostopadle skierowane do karty i nie ma znaczenia w ktora strone sie kreci! Gdyby lopatki byly po katem do karty to mialo by to znaczenie w ktora strone kreci sie wentyl i oczywiscie czy to powietrze wyrzuca czy zasysa :) Temu wentylowi blizej jest raczej do takiego co zasysa ,bo majac lopatki prostopadle skierowane do PCB obracajac sie wymysza bieg powietrza rownolegla do PCB i powietrze przechodzi przez radiator chlodzac go. Cieple powietrz wychodzi po prawej stronie radiatora w okolicy ukladu zasilajacego :wink: O cholera to sie rozpisalem ,a tak btw jestes inzynierem i nie zwrociles uwagi na konstrukcje tego wentyla :unsure: :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indigo1980 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 To nie jest taki wentyl jaki jest stosowany w standardowych ukladach chlodzenia.[...]o dzięki! profesjonalne wyjaśnienie :) a tak btw jestes inzynierem i nie zwrociles uwagi na konstrukcje tego wentyla :unsure: :lol2: pozdrono właśnie nie przyjrzałem się - sądziłem, że to cooler taki jak na procu i kwestią jest czy dmucha czy wsysa. shame on me :oops: B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Oki, no to chyba się przekonałam pierwszy raz do NV , miałam kilka karta NV I ZA KAŻDYM RAZEM BYŁO COS NIE TAK :( do dzisiaj dostałm Leadteka 7800GT z nowym chłodzeniem, hmm co tu pisac chłodzonko naprawdę jak na STOCK rewelacyjne"spodziewałam się badzieia" , karrta w końcu nie ma efektu rozmytego ekran :razz: no i jak narazie na szybko testy i na def. ustawieniach 6900pkt. 3dm05 i po podkręceniu ponad 8200 , a to zeby nie być gołosłownym http://img164.imageshack.us/my.php?image=nowywynik4hp.jpg :-P to jest bez podnoszenia napięcia na rdzeń to zostawię sobie na sam koniec :) , acha taktowanie procka to 2500mhz :mur: to ścierwo robi max 2600 stabilnie , memki gsklie bh-5 UTT , zasiłka Taganik 480 W i reszta szitu, acha system mam zasmiecony i po sterach ATI tak więc pewnie byłoby jeszcze lepiej mam zalmanka i zapewne niedługo bedzie założony ale nie wszystko na raz :) , PIERWSZY RAZ JESTEM ZADOWOLONA Z NV B) . oby nie chwalić dnia przed zachodem słońca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 @kassiunia widze ze ratujesz reputacje Leadtek'a ,a sztuka trafila Ci sie calkiem niezla :D Powalcz z biosmodem i pokaz na co stac tego GT :wink: @chemixx a czego chcesz wiecej? 550MHz na rdzeniu jest i tak bardzo dobym wynikiem ,a jak chcesz wiecej to tylko hard mod :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Hmmm - ten moj bos w odczycie nvidia_bios_modifier wyglada tak: Czy z tego wynikaja ustawienia 441/1050 ? _______________________________________ Ja mam identyczy bios a standartowe ustawienia mam na 400/1000 a jak daje zeby sobie dał optymalne ustaiwenia (zmieniłem napiecie na rdzeniu z 1,4 na 1,45 v) 490 /1180 ale to udało mi sie ustawicv tak bo miałem zimna grafike a normalnie sie ustaiwa 461/1130 :P Nie cytujemy obrazków !!! //Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco82 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 patryk1234 to standardowe chlodzenie nie przylegalo idealnie do pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 ja na ustawieniach 490/1120 osiągnełem ok. 8 tyś punktów ale na zaśmieconym systemie jeszcze po gto2 :) ale jestem zadowolony z karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 patryk1234 to standardowe chlodzenie nie przylegalo idealnie do pamieci. _________________________________________ A skad wiesz ze nie przylega dokładnie do pamieci ?? bo ja mam model winfasta PX 7800 GT TDH z nowym chlodzeniem ale czy przyle czy nie przylega jak mi tylko przyjdzie pentagram to odrazu zmnieniam pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piobur Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Ludziska pomocy!!!!! Własnie dostałem w łapy płytę główną DFI Lanpart SLI-DR i wsadziłem w nią GALAXY GeForce 7800GT. Wszystko podłączyłem, włączam kompa, puszczam płytke instalacyjną WIN XP PRO, wszystko idzie zgodnie z planem. Po restarcie dochodzi do momentu, w którym ma się pojawić napis Windows XP a potem okienka instalacji i zanim to sie staje ekran się wygasza. Nie następuje restart, slychać nawet jakby komp kontynuował proces instalacji bo dysk pracyje, czyta CD ale ekran jest czarny. Czy ktoś spotkał się wcześniej z czymś takim??? Co to moze być?? Pomocy!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...