baols Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Cytat Grałem w Q4 1280 wszystko na full (AA i AF też) i w życiu nie widziałem 5fps w grze... Zawsze działało plynnie.Potwierdzam u mnie też było płynnie. Mam 7800gt leadteka i zamierzam wgrać bios od msi. Chcę żeby karta była nadal wykrywana jako leadtek. Edytuje bios w Nibitor. Czy mogę zmienić Vendor: na Leadtek i wszystko będzie działać normalnie?? Wyczytałem ,że wgrywając bios innej firmy trzeba zmienić ID. W zakładce Adv. info są cztery różne pola: Device ID, Sub Vendor ID, Sub System ID, Board ID. Czy wszystkie pola mam zmienić na te odczytane z mojej karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 poca napisał(a): Więc nie strasz ludzi ;] Zapytam tak: Grałeś z ustawieniami UltraHigh?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 HawkEye napisał(a): Zapytam tak: Grałeś z ustawieniami UltraHigh??Oczywiscie Panowie pewnie nie grali w takich ustawieniach z prostej przyczyny ,nie da sie plynnie grac w takich ustawieniach na pojedynczej karcie :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 chemiczny_ali napisał(a): Oczywiscie Panowie pewnie nie grali w takich ustawieniach z prostej przyczyny ,nie da sie plynnie grac w takich ustawieniach na pojedynczej karcie :lol2: pozdro Właśnie o tym piszę :lol2:, a tu zaraz podnosi się krzyk ;), że straszę ludzi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Podobno Ultra High działa dobrze na kartach 512mb ;] True? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 poca napisał(a): Podobno Ultra High działa dobrze na kartach 512mb ;] True? Jest to fakt! Jezeli oczywiscie karta z 512MB to nie palit 6600 :lol: Ale imo wydajna karta z 256MB i dodatkowo 2GB ramu pociagnie Q4 na ultra :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 ale powiem jeszcze tak że duży wpływ ma 2x1gb ramu jak miałem 2x512mb to potrafiło przydławić nie przyciąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Pare postów wyżej zadałem dwa pytania. Mam 7800gt leadteka i zamierzam wgrać bios od msi. Chcę żeby karta była nadal wykrywana jako leadtek. Edytuje bios w Nibitor. 1.Czy mogę zmienić Vendor: na Leadtek i wszystko będzie działać normalnie?? Wyczytałem ,że wgrywając bios innej firmy trzeba zmienić ID. W zakładce Adv. info są cztery różne pola: Device ID, Sub Vendor ID, Sub System ID, Board ID. 2.Czy wszystkie pola mam zmienić na te odczytane z mojej karty?? Bardzo zależy mi na odpowiedziach. Mogą to być odpowiedzi typu tak v nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 poca napisał(a): Podobno Ultra High działa dobrze na kartach 512mb ;] True? Na SLI działa bardzo przyzwoicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) HawkEye jak mierzyłeś miernikiem to jakie obciąrzenie miałeś???? bo ma tangana 480W ale U22 czyli na 5V ma 48A czyli dużo i wydaje mi się że wystarcza może sie mylę Edytowane 19 Marca 2006 przez robak57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Jak jest z podkręcalnością Galaxy 7800GT ? odbiega jakoś od normy czy tak jak każda inna grafa z tej serii ? Może ktoś ma ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Galaxy dobrze sie kręcą, nawet ponad przeciętną ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 robak57 napisał(a): HawkEye jak mierzyłeś miernikiem to jakie obciąrzenie miałeś???? bo ma tangana 480W ale U22 czyli na 5V ma 48A czyli dużo i wydaje mi się że wystarcza może sie mylę Tu nie chodzi o 5V tylko 12V. 480 ma przy 12V tylko 28A, a to zaczyna być mało przy podkręconym procku i dwóch mocno obciążonych 7800GT. Nie wiem jakie dokładnie było obciążenie, bo nie miałem jak tego zmierzyć, ale napięcie na lini 12V spadało dość często (moim zdaniem za czesto ) do poziomu 11,5V a to blisko granicy normy ATX (11,4V). Pozdrawiam HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fllanker Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 co to jest za opcja w nibitorze w zakladce fan disable temp monitoring ? i co ona daje i jeszcze mam takie pytanie jak zachowac ustawienia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak57 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a może na karty dać zasilanie z drugiego zasilacza np 350W??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 czy ma ktośc winfasta px 7800 GT z tym nowym chłodzenie ? i jak się kreci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 robak57 napisał(a): a może na karty dać zasilanie z drugiego zasilacza np 350W???Myślę że można, choć moim zdaniem to mało praktyczne i mało wygodne, a że od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem kupna zasilacza z odpinanymi kablami to kupiłem Tagana EasyCon i teraz jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ja gralem na pojedynczej karcie w takich ustawieniach i tez bylo plynnie :) mozna zawsze dla niedowiarkow siakies timedemo nagrac :) aha gram na: A64@2.7ghz 2x1GB 7800GTX498/1350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 horac napisał(a): ja gralem na pojedynczej karcie w takich ustawieniach i tez bylo plynnie :) mozna zawsze dla niedowiarkow siakies timedemo nagrac :) aha gram na: A64@2.7ghz 2x1GB 7800GTX498/1350 U mnie na jednej nie chodziło, myślę że bardziej to sprawa ramu i słabiej podkręconego procka, a po za tym Ty masz GTX'a :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
someone88 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Jaki wybrać chłodzenie do 7800GT zastanawiam się nad Arctic Cooling Accelero X1 lub Arctic Cooling NV Silencer 5 (Rev. 3) co proponujecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Silencer bedzie najlepszym wyborem z dostepnych na rynku ukladow chlodzenia (nie pisze tutaj o wynalazkach za grubo ponad 100zl) :wink: pozdro Edytowane 20 Marca 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 someone88 jakbyś szukał Silencera to mam jedno na sprzedaż :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
someone88 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 poca napisał(a): someone88 jakbyś szukał Silencera to mam jedno na sprzedaż :)a masz rev 3 czy 2 bo 2 nie pasują na 7800 za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 na moim leadeku posiadam pentagrama xc 80 cu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ja tez mam pentaka ??? zamontowanie go to troche kombinacji bo musalem ta gumke odlepic od stopki ale wlozylem tekturke zeby nie bylo zwarc i dziala nawet nawet. Tylko te radiatorki na pamieci to badziew, czyscilem je acetonem z orginalnego smarowidla i i tak sie odlepialy .... Coraz czesciej sie zastanawiam nad chlodzeniem wodmym do i chiset mnie dobija ... frezer nie pasowal przyciety bo karta dluga i kondziolki spore a do tego ninja ... to bydle spore i nie am co wcisnac ... no i te upiorne kable ... masakra wkleje moze fote to sami zobaczycie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 posiadam leadeka 7800 GT ze zmodowanym biosem napiecie z 1,4v na 1,45v i tatkowanie 475/1160 i po kilku dziesciu godzianch potrafi misie colin 5 zawiesic i po paru sekundach puszcza i mozna dalej grac (bądz całkiem sie zawiesza) ale jak juz po tym zacieciu puszcza to juz spadek klatek jest widoczny wie ktoś co mam za problem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Sprawdź czy grafa sie nie przegrzewa, bo karta b. prawdopodobnie przechodzi w tryb throlting - czy jakoś tak, czyli w tryb o obniżonych taktowaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk1234 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Greg_1 napisał(a): Sprawdź czy grafa sie nie przegrzewa, bo karta b. prawdopodobnie przechodzi w tryb throlting - czy jakoś tak, czyli w tryb o obniżonych taktowaniach. to by mogło sie zgadzac ze sie przegrzewa bo jak tak mi sie zrobilo to póxniej jak sprawdzałem w everescie to tak śmiesznie pokazywało wydajnoiść grafiki ale w koncu mam załozonego pentagrama 80 cu :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 ja tam kupilem 7800gt od grega i jedzie 500/1200 na standardzie bez zajakniecia ;d ale niedlugo znow zmiana na 7900gt raczej pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 patryk1234 napisał(a): to by mogło sie zgadzac ze sie przegrzewa bo jak tak mi sie zrobilo to póxniej jak sprawdzałem w everescie to tak śmiesznie pokazywało wydajnoiść grafiki ale w koncu mam załozonego pentagrama 80 cu :> Sprawdź czy pentak jest dobrze dociśnięty i czy dobrze pasta nałożona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...