poca Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Ja mam przejściówke. // Mam pytanie ad. nvFlasha. Używam go pierwszy raz. Musze go odpalić w trybie awaryjnym? W dosie? Z dyskietki? (tu bedzie problem bo nie mam stacji ;] ) Edytowane 26 Listopada 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 A ja zrobilem specjalnie probe z podpietym jednym molex'em do tej przejsciowki i jakos nie zauwazylem roznicy 3dmark przeszedl caly :? Czy teraz nam wierzysz :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Poca jak zakładałeś Silencera to bez żadnych zmian czy tą pastę znajdującą się na ramach zmieniłeś na swoją ? jak coś to podaj swój numer to zadzwonię. Edytowane 26 Listopada 2005 przez Gaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Mam pytanie ad. nvFlasha. Używam go pierwszy raz. Musze go odpalić w trybie awaryjnym? W dosie? Z dyskietki? (tu bedzie problem bo nie mam stacji ;] ) Uruchamiasz komputer z dyskietki (dyskietka startowa + program flasciach!ący + bios) i zmieniasz bios z poziomu DOSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 (edytowane) Poca jak zakładałeś Silencera to bez żadnych zmian czy tą pastę znajdującą się na ramach zmieniłeś na swoją ? jak coś to podaj swój numer to zadzwonię. Nic nie zmieniałem. Wyczyściłem resztki tego góffna co było i założyłem coolera. @ dem - mam w folderze nvflash takie pliki cwsdpmi.exe, nvFlash.exe. Mam wrzucić te dwa plus bios.rom. Tak? Edytowane 26 Listopada 2005 przez poca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 26 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2005 Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Leadtek 256MB 256BIT TV DVI VIVO GeForce PCIex 7800GT http://sklep.morele.net/?pg=product_info&P...BRD_name&dspl=p 1347zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 27 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2005 Leadtek 256MB 256BIT TV DVI VIVO GeForce PCIex 7800GT http://www.sferis.pl/sklep_new/kat.php?szu...upa=&gatunek=57 1333.13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 wszyscy mają wtyczki prosto z zasiłki?? nikt nie używa przejściowek do jasnej ciasnej?? :) Ja uzywam i mam podlaczone do jednego molexa - dziala :-) Wg instrukcji ta przejsciowka to "rozgaleznik" czyli na tym drugim molexie otrzymujesz normalnie 12 v - u mnie jest do niego podlaczony zalman v700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 A ja mam podpięte oba molexy (miałem dwa identyczne, nie pamiętam tylko czy żeńskie, czy męskie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 (edytowane) poca ten silencer to jest nv5 rev2? bo kurcze zastanawiam sie (wlasciwie to prawdopodobnie) nad zmiana platformy na nf4, oraz grafy na 7800gt. Swoja grafe niebawem chyba sprzedam, ale mam wlasnie na niej tego nv5 rev2. po screenie widze ze lezy idealnie, a co za tym idzie jest cicho ;]]] btw ja mam chiefteca 420W i rowniez nie posiadam zasilania pci-e wiec bede musial widocznie skorzystac z tegoz kabelka..no ale narazie nie mowie hop :) mam nadzieje ze wszystko pojdzie po moich myslach edit... sorki juz wiem ze to nie rev2 a rev3. czyli rev2 nie bedzie pasowal na 7800gt? Edytowane 28 Listopada 2005 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 Ja mam rev.3 i na pudełku wyraźnie jest napisane że pasuje do 6800 Ultra/GT oraz można na znaleźć naklejke "Rev(3) Now also compatible to 7800 series". Więc nie wiem czy rev. 2 wejdzie na GF7800. Wydaje mi się jednak że ten zabieg się nie uda. Jeżeli by wchodził na 7xxx to by ludzie nie czekali na rev3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 28 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2005 zamontowałem silencera 5 rev3 i wyje@#ło mnie w kosmos niesamowita cisza, w 2d niesłyszalny, w 3d pracuje tak jak referencyjny w 2d :) do tego temp w 3d wynosi tyle co w 2d na referencyjnym wszystko ładnie dociska i pasuje, do ramków itp polecam, w tej cenie ciężko będzie znaleźć coś równie fajnego B) A jakie masz temp w stresie na tym silencerze? Najlepiej wlacz pomiar temperatury z panelu sterownika i wlacz rthdribl we wmiare duzym oknie - przynajmniej na jakies 20 min - ciekawia mnie wyniki w porowaniu do zalmana v700cu - u mnie na takim wlasnie coolerku, temp dochodzi do 70 C... - przy czym wentyl jest wpiety w zasilanie na karcie, wiec w 3d dostaje wiecej obrotow, po wlaczeniu wnetyla na sztywno na 5v temp dochodzi do 80 c... (rdzen podkrecony na 470 Mhz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ja mam wersję AlCu zalmana i przy zegarze 515mhz rdzeń max to 68C na 12V ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 ja mam wersję AlCu zalmana i przy zegarze 515mhz rdzeń max to 68C na 12V ... Niezle sie wykrecil ten winfast... moj idzie niestety tylko 470... powyzej juz sa arty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 nom nieźle tylko jeszcze muszę ORB walnąć :) w sumie zakup GT+zalman i mod->zmiana biosu to chyba bardziej się opłaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Co powiecie na to: http://allegro.pl/show_item.php?item=73867675 , chyba w końcu znalazłem coś konkretnego w b. dobrej cenie (COD2 też miałem w planie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 nom nieźle tylko jeszcze muszę ORB walnąć :) w sumie zakup GT+zalman i mod->zmiana biosu to chyba bardziej się opłaca. Mozesz blizej opisac szczegoly dot. tego moda? Tzn, czy wplynal on jakos na polepszenie mozliwosci OC karty? @boxster, imho cena przyzwoita wielce, no i sprzedajacy o niezlej renomie na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 @wkamil Z tym, że Gaja robił chyba testy na GTX-ie... przynajmniej ma tak w podpisie... no chyba, że wgrał do swojego GT bios od GTX-a i dlatego tak wpisał... hmm... Też chętnie poczytam coś na temat modzika wersji GT, czy wszystkie karty się do tego nadają, czy są jakieś lepsze i gorsze firmy lub egzemplarze - mile będą widziane jakieś serie, jeśli takowe są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Wiem jedno. Od 4 dni nie moge dorwać sprawnej taśmy/napędu fdd. Może jutro w końcu ten bios zmienie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 nie ja mam GTX'a normalnego bez modów tylko wysokie OC. GT+mody dorównuje GTX'owi bo te 4 potoki wiele nie dają ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 29 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2005 Ja mam do Was takie pytanie. Czy przy moim confingu 400W zasilka do GF 7800GTX to nie bedzie za malo? Dodam ze mam troszke peryferii jeszcze podlaczonych do USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaja Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 będzie za słaba a o OC zapomnij ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Kup sobie huntkeya 350W :) Ostatnio u mnie ciągłął venice 3100MHz i 2x 6800 i jeszcze troche śmieci ;) napięcia podręcznikowe: 12,04V, 3,31V, 5,05V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertos Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Ja uzywam i mam podlaczone do jednego molexa - dziala :-) Wg instrukcji ta przejsciowka to "rozgaleznik" czyli na tym drugim molexie otrzymujesz normalnie 12 v - u mnie jest do niego podlaczony zalman v700. Ja mam WinFasta 7800GT i ten sam "problem" z przejściówką zasilającą. Tzn.podłączony mam tylko jeden molex i wszystko działa, ale mi to spokoju nie daje po jaką cholerę zrobiony jest na niej ten drugi, który ewidentnie nie jest pomyślany jako rozgałęzinik bo musiałby mieć żeńskie piny! I do tego od złącza PCIE kable się nie "dublują" a wychodzą z zupelnie różnych "pozycji" (jakgdyby lustrzane odbicie). Dlatego jak podepnę linię 12V do tego drugiego molex'a, zamiast do tego co teraz, napięcie na kartę będzie podawane na zupełnie inne piny w gnieździe PCIE ! ... No chyba że na karcie gdzieś dalej jest to wszystko zmostkowane jakoś i wsio ryba... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 ja zamierzam kupić GF 7800GT jak mniej więcej zejdzie do ceny 1150 - 1200 zł czyli można się spodziewać tego pod koniec roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Ja mam WinFasta 7800GT i ten sam "problem" z przejściówką zasilającą. Tzn.podłączony mam tylko jeden molex i wszystko działa, ale mi to spokoju nie daje po jaką cholerę zrobiony jest na niej ten drugi, który ewidentnie nie jest pomyślany jako rozgałęzinik bo musiałby mieć żeńskie piny! I do tego od złącza PCIE kable się nie "dublują" a wychodzą z zupelnie różnych "pozycji" (jakgdyby lustrzane odbicie). Dlatego jak podepnę linię 12V do tego drugiego molex'a, zamiast do tego co teraz, napięcie na kartę będzie podawane na zupełnie inne piny w gnieździe PCIE ! ... No chyba że na karcie gdzieś dalej jest to wszystko zmostkowane jakoś i wsio ryba... :? zauwaz, ze drugi kabelek również ma 3 przewody a to przeczy logice rozgałężnika, bo jakbym chciał tam podpiąć na przykład CD to ten napęd nie zadziała bo brak jednej linii, ja podpiołem oba pod linię zasilania i karta nie zadziałała, możliwe, że rzeczywiscie jest to jakiś rozgałęźnik, ale nikt mnie o tym nie poinformował i w zyciu nie spodziewałbym się, ze to jakiś rozgałęźnik, jak by nim był to kable rozchodziły by się od molexa a nie od grafiki :huh: karta poszła na gwarancję, dzisiaj ma być nowa :? , Jeszcze jednno pytanko, którą linię podłączyłeś, tą co jest bliżej karty czy tą wyżej Edytowane 1 Grudnia 2005 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertos Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 zauwaz, ze drugi kabelek również ma 3 przewody a to przeczy logicze rozgałężnika (...)jak by nim pył to kable rozchodziły by się od molexa a nie od grafiki (...) NO WŁAŚNIE! O tym samym myślimy ;) Jeszcze jednno pytanko, którą linię podłączyłeś, tą co jest bliżej karty czy tą wyżej W sumie nawet nie wiem, wybrałem na oślep - muszę to sprawdzić. Co ciekawe już 3 razy kartę wyciągałem na biurko (zmiana chłodzenia na zalamanika) i podpinałem to zasilanie znów "na oślep".... Wydaje mi się że teraz mam podpięty zasilacz do tego molexa, na którego wiązce nie ma takiej białej opasko-naklejki z jakimiś napisami... Dziwne to wszystko! Czy kotś może to jakoś rzeczowo wyjaśnić? Bo mnie rozerwie z ciekawości :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 @ Pavlo - zjarałeś grafe przez podpięcie 2 molexow?????? :blink: :blink: dobra juz siedzie na nowej plytce i 7800GT i nie posłuchałem Was ;) (tzn niektorych) i podpiąłem OBA molexy..i wszytsko śmiga..z tego wynika ze moze sie jakos zabezpieczają aby grafa dostawala wystraczającą ilosc V narazie instaluje progsy itp..zrobilem test w 3dmarku 2005 na szybko na 81.95..wynik 6500 marków (NIC nie jest kręcone..nawet procek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 lukk_ tu jest właśnie problem, bo nie wiem w jaki sposób się uszkodziła, ale mam coś podejrzenia do tego dodatkowego zasilania, ponieważ nie zauwazyłem, że po wpięciu do obu wtyczek zasilania, z jednej czerwony kabelek sie wysunoł i mógł nie stykaś, wtedy tyła tylko masa, drugarzecz, to nie podpiołem pod płyte(DFI LP Ultra-D) dodatkowego zasilania do gniazda wyglądającego jak od stacji dyskietek, a zasila ono podobno port PCI-E, karte sprawdzałem z zasilaczem Tagan 380W i na innej płycie i nie wstaawała :/// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...