Puffy Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Jak oceniacie która gra oczywiscie w odpowiadajacej dla niej ramie czasowej byla najbardziej wymagająca sprzetowo?Ja osobiście uważam że dla mnie najbardziej wymagajacą jest Trainz Simulator wymagania okolo 1GHZ,256ramu i tnie jak cholera na moim 1500+ i geforce ti tnie równiez w rozdzielczosci 800x600 przy najnizszych detalach.Skubana niezle ciagnie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 to chyba masz cos nie tak, bo o ile dobrze pamietam to na moim starym Morganie 1000 i dwojce Ti, ta giera nie ciela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 StrikeCommander :) Jak ktos ma dobra pamiec.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 nie no alpha test dooma 3 raczej!!! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinKay Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 fakt strike commander powalal jak na tamte czasy grafa na kolana skakal po glowie i wogole... niestety nie bylo mnie wtedy stac na to zeby miec sprzet odpowiadajacy wymaganiom tej gry :( ps: to bylo z Origin'a jak dobrze pamietam..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Czy ja wiem - w sumie to doom3 działa na większości nowych komputerów ( a do grudnia - premiery na pewno tak będzie ), Wg. mnie na liste powinny trafić takie gry które wymagają sprzętu wyprzedzająceo epokę , Z tego co pamiętam to do takich zaliczyć możnaby większość gier wykorzystujących akcelerację 3D z czasów kiedy Voodoo kosztowało 800 zeta, seryjny komp wyposarzony był w S3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Raczej strike commander ale przychyle się do wypowiedzi mailo trzebaby rozpaczyć zamierzchłe czasy Voodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 a wedlug nie Mortal kombat 2. Musialem do mojego koleszki chodzic, bo u mnie nie chodzil, a moj komp mial 2 m-ce !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 to chyba masz cos nie tak, bo o ile dobrze pamietam to na moim starym Morganie 1000 i dwojce Ti, ta giera nie cielaTy chyba pomyliłeś gry Trainz nie MS Trains Symulator. Ten cholerny Trainz na GF4 4600 przy 768MB Ram i P4 2,5 GHz potrafił w 1024x768 skakać (co prawda miałem ogromne miasto 13 peronów i pełno duperel. Tę gre programiści spieprzyli na maxa :twisted: takie wymagania to nawet Doom3 i Unreal Turnament 2003 nie mają. a pozaty, te cholerne tory ciągle się łączyły nie tak (przeskakiwały jakoś dziwnie w edytorze :evil: ) Ale giera spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiQs Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 to chyba masz cos nie tak, bo o ile dobrze pamietam to na moim starym Morganie 1000 i dwojce Ti, ta giera nie cielaTy chyba pomyliłeś gry Trainz nie MS Trains Symulator. Ten cholerny Trainz na GF4 4600 przy 768MB Ram i P4 2,5 GHz potrafił w 1024x768 skakać (co prawda miałem ogromne miasto 13 peronów i pełno duperel. Tę gre programiści spieprzyli na maxa :twisted: takie wymagania to nawet Doom3 i Unreal Turnament 2003 nie mają. a pozaty, te cholerne tory ciągle się łączyły nie tak (przeskakiwały jakoś dziwnie w edytorze :evil: ) Ale giera spoko rzeczywiscie, pospieszylem sie, sorry :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Miała się kiedyś pojawić(albo się pojawiła, niewiem) taka gierka z dinozaurami : Treespasser czy jakoś tak. Komputery nie mogły tego pociągnąć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pl00b00 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 nie byl bym tego taki pewien, gralem w to na moim p 200MMX i grafie 4mb z akcelatorkiem :P i chodzilo spoko, agralem w to jakies 1,5 czy 2 lata temu, kompa mam 4 lata tak wiec zanim w to gralem to komp nie byl jusz za nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Miała się kiedyś pojawić(albo się pojawiła, niewiem) taka gierka z dinozaurami : Treespasser czy jakoś tak. Komputery nie mogły tego pociągnąć :P racja z Tresspasserem tak było, ale dobrym przykładem był Unreal 1, jak się pojawił to rzedko który komp potrafił to pociągnąć, wymagał dużo Ramu, od Unreala zaczął się prawdziwy boom na VooDoo. Giera dobrze chodziła na PII 266, Voodoo2, 64-128Mb RAM a stardardem było wtedy P133, 32Ram szczęśliwcy mieli jeszcze VooDoo1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Unreal 1[nie mówiąc o symulatorkach lotu które zawsze miały wymagania przegięte na maxa] PS. Swoją drogą powiem,że na AMD K6 233+64 ramq+voodoo2 12 MB [taaak taki sprzet mam obok siebie ;)] UT chodzi lepiej niż zwykły Unreal!!! :D.... może dlatego,że nie mam patcha? A może dlatego,że tam musi "obrabiać" wiekszy teren? Nie wiem ;),ale w Unreala 1 też sie da tam spox pograć ;) jakieś 20 FPS jak potworki wyskoczą ;),A ut z 4 botkami też 20 FPS jak jest zawierucha porządna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Swego czasu była taka giera co się zwała Falcon 3D. wymagania no coment. Nikt nie grał w to płynnie dop[iero po pół roku jak się pojawiły nowe Hardware. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 1 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2002 Hmmm....w moim przypadku Mafia- ale to ektremalny przypadek- po prostu nie spodobał się jej komp.Cieło strasznie przy każdej rozdzielczości i poziomie detali- ot....nie dało sie tego pod XP w żaden sposób zmienić :(.....a u kumpla na Geforce2MX400 działa jak dziki wieprzak na zajechanym 98 SE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Ty chyba pomyliłeś gry Trainz nie MS Trains Symulator. Ten cholerny Trainz na GF4 4600 przy 768MB Ram i P4 2,5 GHz potrafił w 1024x768 skakać Dziwne u mnie idealnie chodzila na XP1600+ 512DDR GF2Ti. Rowniez w 1024x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Ty chyba pomyliłeś gry Trainz nie MS Trains Symulator. Ten cholerny Trainz na GF4 4600 przy 768MB Ram i P4 2,5 GHz potrafił w 1024x768 skakać Dziwne u mnie idealnie chodzila na XP1600+ 512DDR GF2Ti. Rowniez w 1024x U mnie też normalnie chodzi ale gdy włącze edytor, wybuduje ogromny dworzec, pociągne sieć trakcyjną dodam kilkanaście drzewek i budynki (pow 50) tooooooooooooooo skacze. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 mi demko :( trainz`a smiga ladnie w 1024 na k2 .... PS macie moze gdzies linka do plenego "backup`u" ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Treespaser do dzis chodzi dziwnie. Jak na tamte czasy to byla masakra z tymi wymaganiami. Unreal 1 tez pamietam jak mi smigal ale mialem najlepszego kompa na osiedlu. Wtedy zamontowalem swierzo voodoo 2 do mojego celka 266. Kumple przychodzili do mnie i zostawiali szczeki na podlogach. Ile ja czasu stracilem na lazeniu po domach z tymi szczekami oddajac je :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Kaerers, podobnie sie czulem jak swojego czasu najszybszym prockiem byl PII 266 a ja mialem PMMX 233 @ 333-350 - koledzy takze zostawali u mnie szczeki :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Hmmm... pamięta ktoś jeszcze Gunship 2000 i Monkey Island 1?? Te mnie kiedyś wessały jak cholera... a ostatnio chyba Mafia. O! I byłbym zapomniał... DEUS EX i... SYSTEM SHOCK 2 oczywiście - w te 2 ostatnie grałem z taką miną: 8O Mistrzostwo w każdym calu!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Hmmm....w moim przypadku Mafia- ale to ektremalny przypadek- po prostu nie spodobał się jej komp.Cieło strasznie przy każdej rozdzielczości i poziomie detali- ot....nie dało sie tego pod XP w żaden sposób zmienić :(.....a u kumpla na Geforce2MX400 działa jak dziki wieprzak na zajechanym 98 SE :) To na pewno wina dysku! Mialem tak samo. Nie bylo roznicy miedzy rozdzialkami i detalami nawet na Gainwardzie GF 3 Ti 450 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Hmmm... pamięta ktoś jeszcze Gunship 2000 i Monkey Island 1?? Te mnie kiedyś wessały jak cholera... a ostatnio chyba Mafia. O! I byłbym zapomniał... DEUS EX i... SYSTEM SHOCK 2 oczywiście - w te 2 ostatnie grałem z taką miną: 8O Mistrzostwo w każdym calu!! Fajna opowiesc. Nie to zebym sie czepial ale jaki to ma zwiazek z tym watkiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 Damn! źle przeczytałem tytuł :D ZONK Oj to pifko nie służy... przepraszam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 heh miło powspominac, jak kupowalem kompa k6-2 333 najleprzy byl wtedy pII 350 chcialem 64 mb ramu to facet w sklepie "chlopcze poco ci az tyle pamieci!?" :lol: mialem s3 i voodoo Diamonda ;] w autoexe dopisywalo sie 2 linijki i tym sposobem chodzil naa wyzszych czestotliwosciach , podkrecilem pamiec o 8 mhz 8O i w w 640x480 mialem 39 fps ;] potem ustawilem procka na 375 mhz siezu 44 fps w q2, kumpel mial cyrixa233 voodoo i sie wpienial ze mial 25-29 fps, hehe potem gierzylem w Unreala 1 to to zmienilo moje zycie ( sredia w szkole z 5,2 na 3,1 ), i tak juz mi zostalo hehhehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2002 q2 tez mial niezle wymagania, jak ktos chcial w '98 roku pograc na opegl (na przyklad 1600x1200) po lanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 dobrze wiecie starzy wyjadacze,że jak giera jest zajebiście zoptymalizowana to powinna działac w miare dobrze na większości dzisiejszych kompów, a jak ją programiści wczesniej spier...., to jej nawet żaden r9700, ani p4 3.06 ghz nie pomoże. (predzej patche he,he). pamiętacie turoka? wyciskał z vudulca co sie dało, albo qwak1? przejście z s3 na voodoo? dla mnie to był niesamowity kop. robią gry byle szybciej i mamy wyniki. mam nadzieje,że doom3 będzie dopracowany bo jak nie to chyba wyrzuce kompa przez okno i kupie ps2 albo xboksa..... ps. w zyciu nie wyrzuce mojego kompa przez okno!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 dobrze wiecie starzy wyjadacze,że jak giera jest zajebiście zoptymalizowana to powinna działac w miare dobrze na większości dzisiejszych kompów, a ........ AvP2 szlag mnie trafial kiedy po zmianie procka nadal sie cielo !!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 3 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2002 Co do najbardziej wumagajacych gier to napisze moje 2 slowa :) 1.Avp2 : Primal Hunt zgroza ! 2.GTA3 to juz przegiecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...