Skocz do zawartości
Hipo

Komputer W Vw

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka.

Mam pytanko do ludzi którzy jeździli czy tam jeżdza VW wyposażonymi w mały kompuer, tj przebieg dzienny, zuzycie średnie, chwilowe itd. Konkretnie mój problem polega na tym ze nie wiem w jaki sposób pozbyć sie komunikatu Service OIL , olej został wymieniony a nadal pokazuje mi sie komunikat po uruchomieniu silnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka.

Mam pytanko do ludzi którzy jeździli czy tam jeżdza VW wyposażonymi w mały kompuer, tj przebieg dzienny, zuzycie średnie, chwilowe itd. Konkretnie mój problem polega na tym ze nie wiem w jaki sposób pozbyć sie komunikatu Service OIL , olej został wymieniony a nadal pokazuje mi sie komunikat po uruchomieniu silnika.

1653697[/snapback]

Zapewne nie robiles tego w jakims serwisie?

Bo jezeli masz to wymieniane w takim miejscu to usuwaja to info za pomoca komputera..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak w vw ale w skodzie service oil usuwa sie przytrzymaniem przy wlaczonej stacyjce tego wypustka co wychodzi z deski (1 od zegarka a 2 od licznika kilometrow) nie pamietam teraz dokladnie ale napewno tak dalo sie to zrobic :) na 100% masz info w instrukcji samochodu :) a jak nie sie nie da to podjedz do kogos kto ma kabelek i VAGa i po klopocie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne nie robiles tego w jakims serwisie?

Bo jezeli masz to wymieniane w takim miejscu to usuwaja to info za pomoca komputera..

1653756[/snapback]

ostatnio w peżocie nie zresetowali kompa (nie pierwszy raz mim ze im przypominam o tym) i wywala olej i serwis <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odzew, fura to Passat 1,9TDI 98 rok, wymiane robiłem we własnym zakresie, radze sobie z mechaniką do momentu kiedy nie potrzebuje specjalistycznych przyrządów ;) wiec wymiana oleju to jeszcze nie problem. Pytałem kolesia na serwisie i mówił ze kasuje sie tym dzyndzlem co wystaje z deski, próbowałem oboma i niestety nic nie pomaga. Instrukcje mam ale po włosku wiec nie za bardzo mi ona pomoże ... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi