Hipo Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Hejka. Mam pytanko do ludzi którzy jeździli czy tam jeżdza VW wyposażonymi w mały kompuer, tj przebieg dzienny, zuzycie średnie, chwilowe itd. Konkretnie mój problem polega na tym ze nie wiem w jaki sposób pozbyć sie komunikatu Service OIL , olej został wymieniony a nadal pokazuje mi sie komunikat po uruchomieniu silnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Poszukaj kogoś kto ma kabel do połaczenia auta z kompem i on ci moze skasowac to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Hejka. Mam pytanko do ludzi którzy jeździli czy tam jeżdza VW wyposażonymi w mały kompuer, tj przebieg dzienny, zuzycie średnie, chwilowe itd. Konkretnie mój problem polega na tym ze nie wiem w jaki sposób pozbyć sie komunikatu Service OIL , olej został wymieniony a nadal pokazuje mi sie komunikat po uruchomieniu silnika. 1653697[/snapback] Zapewne nie robiles tego w jakims serwisie? Bo jezeli masz to wymieniane w takim miejscu to usuwaja to info za pomoca komputera.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 nie wiem jak w vw ale w skodzie service oil usuwa sie przytrzymaniem przy wlaczonej stacyjce tego wypustka co wychodzi z deski (1 od zegarka a 2 od licznika kilometrow) nie pamietam teraz dokladnie ale napewno tak dalo sie to zrobic :) na 100% masz info w instrukcji samochodu :) a jak nie sie nie da to podjedz do kogos kto ma kabelek i VAGa i po klopocie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Hipo w jakim mieście mieszkasz???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Zapewne nie robiles tego w jakims serwisie? Bo jezeli masz to wymieniane w takim miejscu to usuwaja to info za pomoca komputera.. 1653756[/snapback] ostatnio w peżocie nie zresetowali kompa (nie pierwszy raz mim ze im przypominam o tym) i wywala olej i serwis <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Poszukaj na forach motoryzacyjnych lub fan klubach VW. W autach grupy VW mozna różnymi sposobami manipulowac w komputerze, np. w Corado licznik mozna cofac zapomoca kierunkowskazow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Dzięki za odzew, fura to Passat 1,9TDI 98 rok, wymiane robiłem we własnym zakresie, radze sobie z mechaniką do momentu kiedy nie potrzebuje specjalistycznych przyrządów ;) wiec wymiana oleju to jeszcze nie problem. Pytałem kolesia na serwisie i mówił ze kasuje sie tym dzyndzlem co wystaje z deski, próbowałem oboma i niestety nic nie pomaga. Instrukcje mam ale po włosku wiec nie za bardzo mi ona pomoże ... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...