Skocz do zawartości
kuki1989

Składam Bardzo Taniego Kompa :p

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam złozyc kompa dla mojej dziewczyny, bedzie on przeznaczony raczej do internetu i oglądania filmów, cana w jakiej oscyluje to tylko 300zł, w skład wchodzi: procesor, pł. głowna, pamiec, karta grafiki, dysk. prosze o złozenia takiego zestawu a czesci najepiej z allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam złozyc  kompa dla mojej dziewczyny, bedzie on przeznaczony raczej do internetu i oglądania filmów, cana w jakiej oscyluje to tylko 300zł, w skład wchodzi: procesor, pł. głowna, pamiec, karta grafiki, dysk. prosze o złozenia takiego zestawu a czesci najepiej z allegro

1653729[/snapback]

Chyba najlepszym wyjsciem bedzie kupienie jakiegos zestawu PIII - sporo tego jest na allegro. Ludzie wykupuja sprzet od firm ktore zmieniaja komputer.

Ew. jakis Celeron 300A@450 MHz i reszta wedle potrzeb. Jednak pierwsze wyjscie jest chyba bardziej oplacalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup lepiej gotowca za ta kase bo cie taniej wyjdzie jesli bedzie zamawial kazda czesc od innego goscia...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63201380

tu masz jeszcze jeden zestawic calkiem niezly... http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63337660

Edytowane przez Szpakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z duronem??? Masz linka do PIII pewnie z 3x wydajniejszego.Pisze ze do internetu ale IMHO mozna znacznie lepiej wykorzystać te 300PLN mając potem znaczny wzrost przyjemności korzystania z systemu w miarę komfortowo.

A teraz merytorycznie:

Płyta pod PIII i taki procesor (mozna bardzo tanio juz kupić)

Ram - jesli to będzi win98 128 wystarczy

Grafika - moze być spokojnie zintegrowana na płycie (będzie taniej a wystarczy)

Hdd - poszukaj najlpiej abyś mógł bo odebrać osobiście wielkość na ile Ci pozwolą fundusze ale na win98 8GB wystarczy nawet z zapasem na filmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie filmy ja pgladam komfortowo na celku 466MHz i 128MB SDRAM PC100 - do neta i do filmow niezly sprzet, duzo tez zalezy od szybkosci dysku... kiedys na durniu 800 i na 256MB ramu to ja nawalalem w porzadne gierce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi