Skocz do zawartości
kubolo

Wyniki 3dmark01, 03 I Pcmark05 :/

Rekomendowane odpowiedzi

Moje wyniki:

3dMark01: 4353

3dMark03: 1032

PCMark05: 1913.

AMD Sempron 2200+ 1500Mhz, ATI Radeon 9550, Gigabyte GA7N400S-L, 256 RAM Kingston. Robiłem te testy przed zakupem 2*512 Geil Ultra Platinum. Co sądzicie o tych wynikach, i jakie waszym zdaniem będą wyniki po założeniu RAM. Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sterownikach zobacz czy nie masz wl. nam max antyaliasowanie i filtrowanie anizotropowe na czas testu przestaw na aplikacje lub wyl.

3dmarki pusc na defaultowych ustawieniach.

Masz jakiesz OC grafiki, procesora; jak masz ustawione timmingi.

U radeonow to normalne ze pokazuje ze masz 2 karty graficzne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale rozumiem, że masz 128 bit,m a nie MB, bo mój kolega miał to samo z FX 5200 i miał jakąś dziwna płyte główną i powiedziałem żeby wymienił i dalej to samo... w końcu patrze u niego ,a on ma 128 MB, ale bit to ma 64...

Edytowane przez Grzybek92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem totalnie zielony:

Cytat

Ja bym sprawdzil stery od mobo AGP itd. To moglaby byc jedna z przyczyn. Jak wymysle cos lepszego to napisze

nie wiem czy dobrze mysle ale czy chodzi o sterowniki a jesli tak (ale pewnie nie:)) to do agp czy do mobo??

sorry ale na sprzecie sie nie znam...

dziex i pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie mysle ze jak zainstalujesz nowe sterowniki do plyty ze stronki http://www.nvidia.pl/page/drivers.html to mogloby pomoc. Chodzi oczywiscie o "Platforma nForce>nForce 1/2/3>Wybrac system". Kiedys moj kolega mial taki problem i rozwiazal poprzez zainstalowanie sterownikow od plyty do AGP wtedy to bylo Via 4 in 1 :). Mam nadzieje ze moja rada Ci sie przyda i pomoze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec tak sciagnalem sterowniki i......o wiele lepiej

teraz moje wyniki to:

3dmark 2003 : 2145

2001 : 7707

pcmark 2005 : 1962

bardzo mnie to cieszy

co prawda pogrzebalem troche w ati catalyst ale wydaje mi sie, że nic nie zmienilem.

pozdro!

ale to chyba jeszcze nie jest pieknie, teraz czas na ramy.

Edytowane przez kubolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi