Skocz do zawartości
Wujek_Dobra_Rada

Telewizja Przez Monitor Lcd ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da się w ogóle oglądać telewizje przez monitor nie posiadający wewnętrznego tunera?? Czy istnieją jakieś zewnętrzne tunery dzięki którym taki monitor LCD może służyć do oglądania telewizji, a jeśli tak to jakie są ich ceny i gdzie mogą szukać informacji na ten temat??

Mam pytanie w a propos oglądania na monitorach LCD filmów ze stacjonarnego DVD ( nie z komputera!! ) czy jest to w ogóle możliwe ??

PS: możecie mi polecić jakieś strony z testami monitorów LCD, bo szukam monitora do pracy biurowej i oglądania filmów, jaki monitor będzie dla mnie najlepszy ??.

z góry dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam że chesz z kompa ogladać tv na monitorze,wtedy masz takie wyjścia:

A.Karta DVB + antena satelitarna,wyjście zapewniające najlepszą jakość obrazu i dźwięku

B.Karta graficzna z tuunerem tv

C.karta pci z tunerem tv wkładana do kompa

Najlepsza mi znana strona z testami monitorów to www.mva.pl,albo www.behardware.com.

Z monitorów polecam głównie te z matrycami mva,pva np.samsung 173p+,a jak 19" to w zależności od zasobności np.NEC 1980Fxi,Samsung 193P+,Belinea 101920C,lun poczekaj na samsunga 770/970 one mają mieć gniazda composite i hyba hdi,więc stacjonrny dvd podłączysz.

Edytowane przez SR-71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli masz w monitorze dwa wejścia to można w bardzo prosty sposób podłączyć TAKI TUNER Są jeszcze wersje TROCHĘ TAŃSZE . To chyba najprostszy sposób na wykorzystanie monitora jako TV lub do podłączenia zewnętrznego analogowego żródła sygnału.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi