Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

[Padło na TITANA tak tego byka za skromne 32 zeta.

Zamontowałem na procka, podłozyłem Coopershima żeby dbać o mojego Athlonka. Temperatury nie różniły sie od Volcano prawie wcale no może o 1 stopień, ale to chyba kwestia pasty czy może dociśnięcia.

Teraz zrobiłem małą przeróbkę założyłem radiator od Volcano a wentyl od TITAN-a i co ?? Temperatury takie same. Żadnej różnicy. Więc się pytam za co Tt bierze taką kasę ???? (a nawet pasty nie dodaje :) )

Padną argumenty że przy OC będzie lepiej chłodził Tt. Tak się składa że po podkręceniu na 2000+ temperatury są identyczne. Pomijam fakt że przy Volcano musiałem mieć włączony 92 mm SUNON wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ący, żeby utrzymac temperaturę na poziomie jaki teraz mam na samym tylko TITAN-ie bez jakichkilwiek dodatkowych wentyli.

Co Wy na to Szanowni Overcklockerzy i maniacy Megahertzów??????

Jaki to dokladnie model titana, bo ani w 4max ani discotech nie ma zadnych titanow (w ogole kto jest dystrybutorem w polsce ty wentyli?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:?  zgadzam sie, staraqmy się zminimalizować koszty ale są pewne bariery  np. cena miedzi i pompek (bo nie rozpadają się po roku) większość firm stosuje pompki akwarystyczne (jezeli nie wszyscy) a one nie są przewidziane do pracy w wodzie o temp. powyżej 15-20 stopni C. Z reszta sama woda to pomyłka, dobrze odbiera ciepło tylko na początku swojej dziłalności, po pewnym czasie wytrącają się różne ciekawe związki, które rewelacyjnie utrzymują temperaturę, np. tlenki itp. a że3by tego uniknąć trzeba dodać trochę droższych komponentów i  cena rośnie ale i tak wydaje mi sie, że będzi taniej niż to co obecnie jest oferowane. MKma nadzieje, że uda sięzejść z tej ceny. Pozdrówka

z tymi roznymi zwizkami to prawda ja musialem calego WC z glonow czyscic a co do pompki to moja AQUAS*** :lol: pracowala przez pewnien czas w extremalnych warunkach 36 C i do teraz dziala :lol: PS jak zejdziecie do 300 to bedzie dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a co myslicie o volcano 7+ czy nie bylby lepszy od tych wszystkich titanow i zalmana ??? Bo zamierzam kupic cos porzadnego a ten cooler budzi respekt

Ja powiem tak, mam Titanka grillowego i V7+ oraz szczelną obudowę, która sie łądnie wygrzewa tak do 41 w stress i na Tit temp na procu jak w podpisie w czasie upałów dochodziła do 54 i komp tracił stabilność a w tych samych warunkach z V7+ nie przekracza 51 stopni, oczywiście w trybie lov-noise bo tylko wtedy jest cisza, tak więc mimio wysokiej ceny opłacało się zrobić wymianę, jeszcze większe różnice są, gdy obudowa jest otwarta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do powyższego dodam, że różnice między coolerami najbardziej widać przy procach, które wydzielają naprawdę dużo ciepła i na np. CelkuT1.2 niepodkręconym nie ma prawie żadnej ale na o/c do 1560 i z podwyższonym U do 1.7 jest już spora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...