phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Witajcie, mam problem mój dysk to WD 80GB własnie zainstalowałem Winde i po zainstalowaniu znalazło mi tylko jedną partycje na której jest 7 GB a drugiej partycji nie ma:( wczesniej normalnie miałem dwie teraz tylko po zainstalowaniu od nowa partycji nie mam :( mi sie wydaje ze sie usunęła wie ktos jak to zrobic bez konieczności instalacji windowsa! Słyszałem ze jest jakis program ze w Windowsie sie to robi!! Proszę pomóżcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 PPM na mój komputer --> zarządzaj --> zarządzanie dyskami ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightwalker Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 a jaki windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 XP Profesional 2 SP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Jak 98 lub ME to nie zrobisz tego windowsem chyba że PartitionMagic a jak nie to fdisk ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Przecierz napisał, że ma XP SP2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 to co mam wrescie zrobić?? tam w zarzadzaniu nie ma jak dodac partycje! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Pisząc mojego posta nie było jeszcze jego posta. jak nie ma :blink: zapodaj screnna. Edytowane 17 Września 2005 przez qura16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kama Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Bedziesz musial chyba od nowa podzielic dysk na partucje podstawową + jeden dysk logiczny ;) sformatuj dysk i odpal z dyskietki startowej windy98 fdisk . z reszta juz sie połapiesz:) aha na koncu sformatuj partycje c jako systemowa format c:/s, a dysk logiczny format c: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Widzę że coś naprawdę jest nie tak, najlepiej usuń wszystkie partycje podczas instalacji i stwórz tylko jedną systemową oczywiście podczas instalacji resztę partycji zrobisz w windowsie jak już się postawi sposobem tu opisanym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) no to wiec tak: sformatuje ale nie mam dyskietki startowej 98 :/ i mam XP SP 2 w którym nie ma botowania plyty i zawsze jak instaluje winde to instaluje z systemu bo tak nie zainstaluje! :( a XP bez zadnego SP mi nie pojdzie bo mam jakies konflikty ze sprzętem :/ Edytowane 17 Września 2005 przez phelps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Jak dobrze rozumiem to instalujesz 98 a potem XP? Zrób sobie bootowalne cd z xp. I postaw porządnie tego XP a nie takie coś co robisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) a zrobie to tym programem Partition Magic?? No tak ja wiem ze mam zrobic bootowalne CD :/ ale jak?? mam to zrobić?? :( Edytowane 17 Września 2005 przez phelps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=83976 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 W biosie bedzie takie coś jak boot... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Ale on nie ma cd bootowanego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 ja wiem ze w biosie jest takie cos ale ja wyraźnie piszę ze mam XP który nie bootuje sie nie ma tego pliku bootowania na płycie i musiałbym go stworzyc tylko nie wiem jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 1654121[/snapback]Na marne tego linka ci nie podałem!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 thx :) jeszcze załączę screena z mojej płytki XP tam jest jakis plik bootfront.bin :/ ja mam tylko ta plytke jesli chciałbym zrobic z niej bootowalna to bym musiał skopiowac całą zawartosc na dysk? (bo przeciez mam juz zintegrowana ale nie mam pliku bootowania) i co dalej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 SP2 już masz zintegrowanego czyli kopiujesz zawartość cd na hdd ściągasz z neta boota i wypalasz to na czystej cd bądź rw jak czegoś jeszcze nie rozumiesz to resztę masz w podanym linku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelps Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 SP2 już masz zintegrowanego czyli kopiujesz zawartość cd na hdd ściągasz z neta boota i wypalasz to na czystej cd bądź rw jak czegoś jeszcze nie rozumiesz to resztę masz w podanym linku. 1654164[/snapback] ok rozumię juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...