Skocz do zawartości
phelps

Dysk :( Partycja Jedna!

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam problem mój dysk to WD 80GB własnie zainstalowałem Winde i po zainstalowaniu znalazło mi tylko jedną partycje na której jest 7 GB a drugiej partycji nie ma:( wczesniej normalnie miałem dwie teraz tylko po zainstalowaniu od nowa partycji nie mam :( mi sie wydaje ze sie usunęła wie ktos jak to zrobic bez konieczności instalacji windowsa! Słyszałem ze jest jakis program ze w Windowsie sie to robi!! Proszę pomóżcie!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedziesz musial chyba od nowa podzielic dysk na partucje podstawową + jeden dysk logiczny ;) sformatuj dysk i odpal z dyskietki startowej windy98 fdisk . z reszta juz sie połapiesz:) aha na koncu sformatuj partycje c jako systemowa format c:/s, a dysk logiczny format c:

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to wiec tak:

sformatuje ale nie mam dyskietki startowej 98 :/ i mam XP SP 2 w którym nie ma botowania plyty i zawsze jak instaluje winde to instaluje z systemu bo tak nie zainstaluje! :(

a XP bez zadnego SP mi nie pojdzie bo mam jakies konflikty ze sprzętem :/

Edytowane przez phelps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thx :) jeszcze załączę screena z mojej płytki XP tam jest jakis plik bootfront.bin :/

ja mam tylko ta plytke jesli chciałbym zrobic z niej bootowalna to bym musiał skopiowac całą zawartosc na dysk? (bo przeciez mam juz zintegrowana ale nie mam pliku bootowania) i co dalej??

post-106209-1126975120_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi