Skocz do zawartości
piotraspoz

Wc By Piotraspoz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako ze wszyscy przedstawiają swoje kibelki :lol: to ja również postanowiłem to zrobić . B)

Osobiście jestem bardzo zadowolony z efektu, który uzyskałem. :lol:

Oto, co wchodzi w skład zestawu:

bloczek CPU F2S

bloczek GPU Abadon full

chłodnica BIX

rezerwuar 1x5,25 by Samhain

pompka Cooltek 12V MARK II CSP750

węże CASTORAMA

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tempratury mierzone są za pomocą Akasa fan control :huh:

temp. otoczenia 26,1*C

temp. wody 27,8*C

temp procka według mobo :mur: to 41*C idle

wentyl skręcony na chłodnicy na 5V

Zastanawiam się jeszcze nad bloczkiem na nb <_< , tylko nie wiem czy ma to jakiś sens?

Proszę o wszelkie opinie, rady i …

P.S. Dziekuje serwisowi Tweak za natchnienie :wink:

UPDATE 21.09.05

Dokładam zdjęcia nocą :D

Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez piotraspoz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proste... i to jest wlasnie fajne. Kazdy sobie moze dokladnie policzyc ile kosztuje taki uklad, bo wszystkie elementy gotowe zakupiles z tego co widac. Mi sie tylko ten kolor barwnika nie podoba, no ale to juz kwestia gustu.

Zrob cos zeby waz "GPU-BIP" nie byl tak splaszczony przy samym BIPie juz.

Ja bym Ci sugerowal jakies zabezpieczenie w postaci, chociazby opasek uciskowaych, bo jak widze zwracasz uwage na estetyke, wiec moze nie koniecznie Ci odpowiadaja cybanty.

Edit

Ciales obudowe, zeby zamontowac tam tego BIPa, czy ma on z drugiej strony ograniczony przedmuch?

Edytowane przez narcyz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob cos zeby waz "GPU-BIP" nie byl tak splaszczony

Ja bym Ci sugerowal jakies zabezpieczenie w postaci, chociazby opasek uciskowaych, bo jak widze zwracasz uwage na estetyke, wiec moze nie koniecznie Ci odpowiadaja cybanty.

Ciales obudowe, zeby zamontowac tam tego BIPa, czy ma on z drugiej strony ograniczony przedmuch?

1654068[/snapback]

1. Z wężem rzeczywiscie muszę powalczyć :mur:

2. Układ w takiej postaci działa już miesiąc, więc paski i cybanty odpadają

3. Nic nie ciąłem, tam jest miejsce na wentyl 120 więc chłodnica wlazła na styk, ale mam przez to problem, nie mogę boku założyć :mur:

Edytowane przez piotraspoz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten rezik to sam robiłeś?? na fotce Hmmm jakiś mniej dopasowany jak by byłóy szpary - może to przez płyn uv takie wrażenie...

co do chłodniczki Hmmm ciężka sprawa z tym bokiem... jak by ci się chciało wiercić to można chłodniczkę od zewnątrz przykręcić króćcami do wewnątrz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet ładnie. bez zbędnych komplikacji.

- te węże tylko na zdjęciach są "różowe"? czy w rzeczywistości też? mam nadzieję ze czerwone są ;)

- i jeszcze jedno mnie ciekawi: te dyski to tak oryginalnie można było zamontować (wtyczkami do boku, ścianki obudowy) czy konieczna była przeróbka obudowy?

- fajna zasiłka :wink:

pzdr!

EDIT:

jeszcze jedno: a ta AKASA to na 12v głośna?

Edytowane przez oskarro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i bajeranckie wc :D na zdjeciu 2 widac tak jak by ten top byl pekniety pomiedzy kroccami .. ?? jak jest zeczywiscie :) ehhe najpiwerw przejzalem fotki a apozniej zerknelem na opis zestawu he i nie moglem sie doparrzec fotki :) hehe fajna zasilka :D hehe bardzo podobna do mojej :D widze ze tagan RULEZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten rezik to sam robiłeś??

co do chłodniczki Hmmm ciężka sprawa z tym bokiem... jak by ci się chciało wiercić to można chłodniczkę od zewnątrz przykręcić króćcami do wewnątrz...

1654242[/snapback]

1.Rezik jest od Sama (1x5,25)

2.Co do chłodniczki, właśnie tak myślałem żeby wywiercić otwory i ja wywalić na zewnątrz i wtedy bok mógłbym założyć.

- te węże tylko na zdjęciach są "różowe"? czy w  rzeczywistości też? mam nadzieję ze czerwone są ;)

- i jeszcze jedno mnie ciekawi: te dyski to tak oryginalnie można było zamontować (wtyczkami do boku, ścianki obudowy) czy konieczna była przeróbka obudowy?

- fajna zasiłka  :wink:

EDIT:

jeszcze jedno: a ta AKASA to na 12v głośna?

1654276[/snapback]

1.Węże mi zbielały, a przed dolaniem UV nie wyczyscilem ich :mur: wiec dlatego mi wyszedł taki dziwny kolor, ale nie wyglądają tak źle :)

W rezie jest już normalny kolor bo nie zbielał mi :D

2.Tak nic nie musiałem przerabiać

3.Dla mnie od 5V do 9V jest niesłyszalna :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zdjeciu 2 widac tak jak by ten top byl pekniety pomiedzy kroccami .. ?? jak jest zeczywiscie :)

fajna zasilka :D hehe bardzo podobna do mojej :D widze ze tagan RULEZ

1654343[/snapback]

1. Top jest cały, światło sie dziwnie odbiło :D

2. Wczesniej miałem Modecoma 350GTF :? i nie żałuje ze go wymieniłem.

Teraz mam nareszcie cisze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne WC. Z wydajnością pewnie kiepsko - ale bardzo estetycznie wygląda i wogóle... podziwiam... Ja ze swojej strony dodałbym 120mm wentyl na grafę i 120mm na mosfety... no ale to już takie moje małe zboczenie...(moje nowe WC zakłada udział około 30 wentyli 120mm)

Fajnie Ci wyszło okablowanie płyty, ja też mam przy CPU wtyczke od zasialacza ale u Ciebie wyszło to jakoś lepiej z tymi kablami. Oczywiście moje WC rev 2.0 będzie duuuużo lepsze ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi sie to, ze kabelki sa w miare ladnie ulozone (nie ma zlozonego "na hura" WC i reszta olana - bajzel)...

Ale zebys sie nie przeliczyl, ze wystarczy bez zaciskow miec weze - bylo kilku, ktorym to na dobre nie wyszlo

Na NB nie oplaca sie WC dawac przy takim OC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm może nie do końca - duży radiator na cpu zaadoptowany na NB i wentyl 80mm bo wentyle 40mm to nieporozumienie. na firmowym chłodzeniu mostek miał mimo wszystko bardzo gorąco i na wyższe fsb nie wchodził dopiero po założeniu wody się sytuacja zmieniła - tyle że teraz mnie zaczął ograniczać procek i pamięci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nawet bez wentyla można sobie poradzić. ja mam na NB okrojony trochę radiator z proca:

Dołączona grafika

działa bez nawiewu. jest ciepły, ale nie gorący. wyciągam fsb do 252 (stabilnie).

moze z nawiewem było by lepiej (260?) ale kosztem na pewno hałasu... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomaluj srodek budy na jakis kolor ( czarny ) zmien miejsce tej katody uv . na samej gorze kolo zasilki lub na samym dole... bedzie lepiej swiecic na weze

1655013[/snapback]

Malowanie mam w planach :) na wisniowy metalik :D

Na NB sie nie oplaca w ogole wody... rzucasz zoltego zalmana + ciche 40X40 na 2000 rpm i wystarcza na spokojnie na fsb do konca biosu.

1655104[/snapback]

A co do mostku, mam niebieskiego Zalmana i na nim czujnik od Akasy a ona mi pokazuje, że ma 39*C (szyna 200) Wiec chyba jest OK a magistrala 250 u mnie odpada, bo pamiątki nie dają rady :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi