Skocz do zawartości
_Platinium_

Temperatury...

Rekomendowane odpowiedzi

to ja mam myslec?? czy ten kto sie myli?? <_<

ja wiem gdzie nf7 ma czujniki

pozdr

1657142[/snapback]

Napisalem ze na NB ? Ale ze mnie ciul... Nom mniejsza o to.. bo w speedfanie i tak mam czujniki opisane w inny sposob niz na screenie :P Po co sie klucic ?? Pomylilem sie po prostu.

@kardas

Jakies lipne masz te temperatury jeszcze przy otwartym oknie

Edytowane przez melonowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daremne sa te wszystkie posty - przeciez wszystko zalezy od wszystkiego !!!!!!!!! to po co taka gadka

jak kazdy ma cos w zasadzie @wykrecone;/;/ wiec jest caly wachlarz mozliwosci :mur: a poza tym po co podawac najnizsza temperature i to bez obciazenia :mur: bezsens!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze jajka sa na abitach nf7. To co wyprawia ten czujnik to moznaby opisac w 5 tomowej ksiazce... Szczegolnie przy wc i zniwelowanej wentylacji elementow mobo. Co wiecej potrafi zmieniac skale odczytu po restarcie i kilka / kilkanascie stopni.

Np ostatnio jak sie ochlodzilo (z 17-18C w pokoju, lodowata woda) to temp proca na 1.8V w idle 23 C :blink: , powoli powoli rosnie do 28. Ale to wszystko wierutne klamstwa, bo jak w pokoju jest te 23-25C to dochodzi do 48 bo mosfety sa cieplutkie (mimo radiatorow) i zaklamują. Nadmich na mosfety = -15C... ale to tez nie zawsze. Ogolnie syf. Jak sie chce debatowac o temperaturach to: ludzie musza miec to samo mobo, tej samej wersji z tym samym biosem. Albo profesjonalne termometry ktore sie stosuje np przy FC , za minimum 150zl - wtedy mowimy o realnej temperaturze. A tak to wrozenie z plyty :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi