Skocz do zawartości
tomaki

Płyta Głowna Chaintech Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam płyte głowna chaintech na mikroukładzie Via na pamięciach sd ram i socket 462. Mam na niej procek 800mhz Duron i 256mb ram pamiec w 2 kosciach. Po jakims czasie zauwazyłem ze na plycie sa uszkodzone 2 kondesatory ale komputer dziala normalnie nawet na podkreconym procku. Po wymianie 2 kondensatorów (identyczne parametry) płyta urochomiła sie bez problemu ale po dluzszej pracy komputer zwisa a nawet gdy komputer nie jest uruchamiana po 5 dniach to bios sie tak jak by resetuje jest inna data i ustawienia, tak jak by bateria bios byla slaba.Nie wiem co moze byc przyczyna tego wszystkiego. Kondenstatory są profesionalnie wymienione. Temperatura procesora wynosi 30 stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIGDY, NIGDY nie kupuj Chaintecha! Chaintech ma beznadziejne wsparcie. Nie odpisuje na maile. CHAINTECH jest producentem płyt z tanich podzespołów głównie dla MediaMarktu... Niedawno borykając się z problemami finansowymi mieli kończyć z produkcją płyt głównych, choć jakoś się im udało. No ale jak już kupiłeś trudno... Spróbuj poprosić CHAINTECH'a o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIGDY, NIGDY nie kupuj Chaintecha! Chaintech ma beznadziejne wsparcie. Nie odpisuje na maile. CHAINTECH jest producentem płyt z tanich podzespołów głównie dla MediaMarktu... Niedawno borykając się z problemami finansowymi mieli kończyć z produkcją płyt głównych, choć jakoś się im udało. No ale jak już kupiłeś trudno... Spróbuj poprosić CHAINTECH'a o pomoc...

:blink:

Strasznie mnie zaskoczyles, jeszcze 5 minut temu bylem przekonany, ze robili zawsze swietne plyty i dziwilem sie czemu nie ma ich wlasciwie na rynku. Teraz do mnie dotarlo, ze najnowsze (i rewelacyjne) jakie mialem byly pod pentium pro... Coz, widac zeszli na psy.

Jednak co do supportu to sie nie zgodze, mam bardzo dobre doswiadczenia, a slalem pytania odnosnie sprzetu sprzed 10 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...