ajgon Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Witam. Jak zwykle bedzie o komputerach znajomych, ktorzy nie maja dostepu do netu i sie nie moga sami zapytac :P Kumpel, jakies pol roku temu kupil sobie nastepujacy komputer: - Plyta ACORP "jakastam" na VIA - Celeron 1,3 GHz (niekrecony - 52 C) - Radeon 7000 - 256 SDRAM - HDD 40GB Maxtor - Windows 98 SE Jego wyniku sa nastepujace: 3DMark2001SE - 1320 PCMark 2002 - CPU - 3120; Mem - 1479; HDD - 925 Poza tym, mowil mi, ze czasami windows zwiesza mu sie bez przyczyny, albo wywala sie calkiem tuz po uruchomieniu. Mial takze juz problemy z ta plyta, ale wymienili mu na nowa. Jak myslicie, co moze byc nie tak ? Ja osobiscie stawiam na plyte. Prosilbym tez, zebyscie mi powiedzieli, ile ten Radeon powinien wyciagnac w 3DMark ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Witam. Jak zwykle bedzie o komputerach znajomych, ktorzy nie maja dostepu do netu i sie nie moga sami zapytac :P Kumpel, jakies pol roku temu kupil sobie nastepujacy komputer: - Plyta ACORP "jakastam" na VIA - Celeron 1,3 GHz (niekrecony - 52 C) - Radeon 7000 - 256 SDRAM - HDD 40GB Maxtor - Windows 98 SE Jego wyniku sa nastepujace: 3DMark2001SE - 1320 PCMark 2002 - CPU - 3120; Mem - 1479; HDD - 925 Poza tym, mowil mi, ze czasami windows zwiesza mu sie bez przyczyny, albo wywala sie calkiem tuz po uruchomieniu. Mial takze juz problemy z ta plyta, ale wymienili mu na nowa. Jak myslicie, co moze byc nie tak ? Ja osobiscie stawiam na plyte. Prosilbym tez, zebyscie mi powiedzieli, ile ten Radeon powinien wyciagnac w 3DMark ? Na pewno za Cieplo! Taki Celeronik na moj gust powinien miec Max 45C ten Radeon 7000 to porazka, wolniejszy od GF256. Ja na podobnym mniej wiecej zestawie kumpla uzyskalem na GF256 3560 punktow w 3DMarku2001. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 O stary te 52 C to na celku nie jest normalna temperatorka!!!!! A tak to jest z tymi zestawami ze sklepów zlozom ci shit i tyle czasem może coś lepszego jak na zamowienie a tak to jada po kosztach.A jaką ma grafe ten twoj kolega pewno gf2mx400.To nie ma co sie dziwic!!!!!!!!!! Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 O stary te 52 C to na celku nie jest normalna temperatorka!!!!! A tak to jest z tymi zestawami ze sklepów zlozom ci shit i tyle czasem może coś lepszego jak na zamowienie a tak to jada po kosztach.A jaką ma grafe ten twoj kolega pewno gf2mx400.To nie ma co sie dziwic!!!!!!!!!! Pozdr Przecierz masz napisane, ze ma Radeona 7000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Celeron 1,3 GHz (niekrecony - 52 C) Zdejmij cooler. Wywal ten plaster (niby zastępujący pastę termoprzewodzącą) na spodzie radiatora. Przesmaruj proca pastą i załóż cooler. Jak kupił gotowego kompa to na 99% nie dali pasty a zostawili ten syfiasty plaster. To jest na 99% przyczyna za dużej temperatury na procku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Witam. Jak zwykle bedzie o komputerach znajomych, ktorzy nie maja dostepu do netu i sie nie moga sami zapytac :P Kumpel, jakies pol roku temu kupil sobie nastepujacy komputer: - Plyta ACORP "jakastam" na VIA - Celeron 1,3 GHz (niekrecony - 52 C) - Radeon 7000 - 256 SDRAM - HDD 40GB Maxtor - Windows 98 SE Jego wyniku sa nastepujace: 3DMark2001SE - 1320 PCMark 2002 - CPU - 3120; Mem - 1479; HDD - 925 Poza tym, mowil mi, ze czasami windows zwiesza mu sie bez przyczyny, albo wywala sie calkiem tuz po uruchomieniu. Mial takze juz problemy z ta plyta, ale wymienili mu na nowa. Jak myslicie, co moze byc nie tak ? Ja osobiscie stawiam na plyte. Prosilbym tez, zebyscie mi powiedzieli, ile ten Radeon powinien wyciagnac w 3DMark ? Jak dla mnie pamiec troszke za slabo, porownaj podpis. Objawy tez moga wskazywac na zle ustawienia pamieci. U mnie takjest, za szybko >czarny ekran zamiast windy. #dMark jak na rivie, ale nie wiem czy 7000 to jej odpowiednik? chyba nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Witam. Jak zwykle bedzie o komputerach znajomych, ktorzy nie maja dostepu do netu i sie nie moga sami zapytac :P Kumpel, jakies pol roku temu kupil sobie nastepujacy komputer: - Plyta ACORP "jakastam" na VIA - Celeron 1,3 GHz (niekrecony - 52 C) - Radeon 7000 - 256 SDRAM - HDD 40GB Maxtor - Windows 98 SE Jego wyniku sa nastepujace: 3DMark2001SE - 1320 PCMark 2002 - CPU - 3120; Mem - 1479; HDD - 925 Poza tym, mowil mi, ze czasami windows zwiesza mu sie bez przyczyny, albo wywala sie calkiem tuz po uruchomieniu. Mial takze juz problemy z ta plyta, ale wymienili mu na nowa. Jak myslicie, co moze byc nie tak ? Ja osobiscie stawiam na plyte. Prosilbym tez, zebyscie mi powiedzieli, ile ten Radeon powinien wyciagnac w 3DMark ? za wysoka temperatura..... dajcie jakas paste na proca...... przeciez jego wyniki w 3DMark2001SE sa takie jak u mnie 8O a pcmarka nie sprawdzalem :) dla porownania moja tem jest w granicach od 26 do 35 max! :) P.S. To moj 1000 post... HUUUUURAAAA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 nie bede sie powtazal temp na procu za wysoka :D wynik w 3DMark2001SE troche cienki poradz koledze aby wimienil karte na jakiegos GF :D 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 nie bede sie powtazal temp na procu za wysoka :D wynik w 3DMark2001SE troche cienki poradz koledze aby wimienil karte na jakiegos GF :D 8) to moze inaczej....... zmien odrazu calego kompa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...