forest kila zbila Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 Heja Zachciało mi się więcej niż 1152x.. @ 100Hz ale nie bardzo chcę rezygnować z komfortu 100Hz.. na razie zapuściłem 1280x1024/32bit @ 100Hz i jest ok, obraz nie traci na ostrości. Na tym samym kineskopie monitory latają więcej (mitsubischi),, zapewne różnicą jest elektronika która bądź co bądź powinna posiadać zapas. Szukam porady - czy nie zaszkodzi ?? najepiej od praktyków którzy wiedzą co siedzi w tym monitorze i co to może. Również od posiadaczy takiego monitora którzy pracują na "niestandardowych" ustawieniach. Pozdro :-) z góry dziękuje za odpowiedzi ( już widzę te setki postów ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 ja mam neca fe771sb, czyli prawie to samo tylko mniejsze, i od roku jade na 1024X768@120hz fabrycznie niby ma 85 hz przy tej rozdziałce, żadnych negatywnych skutków nie zaobserwowałem, obraz idealny, jeden raz z pół roku temu wyskoczyło mi OUT OF RANGE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Heja Zachciało mi się więcej niż 1152x.. @ 100Hz ale nie bardzo chcę rezygnować z komfortu 100Hz.. na razie zapuściłem 1280x1024/32bit @ 100Hz i jest ok, obraz nie traci na ostrości. Na tym samym kineskopie monitory latają więcej (mitsubischi),, zapewne różnicą jest elektronika która bądź co bądź powinna posiadać zapas. Szukam porady - czy nie zaszkodzi ?? najepiej od praktyków którzy wiedzą co siedzi w tym monitorze i co to może. Również od posiadaczy takiego monitora którzy pracują na "niestandardowych" ustawieniach. Pozdro :-) z góry dziękuje za odpowiedzi ( już widzę te setki postów ) 1654458[/snapback] Ja słyszałem o padach tych monitorów przy "podkręcaniu" sam miałem(mam) 791 i pracowałem 1024x768x85Hz bo ostrosc była zdecydowanie lepsza niz przy 100Hz. Podobnie z wyzszymi rozdziałkami przy 1280x1024 ustawiałem 72Hz, przy wyzszych Hz robiło się mleko. Wiem ze to zalezy od karty graficznej ale na obu jakie miałem (Leadtek gigabyte) było podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...