mkszakal Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Mam problem z monitorem ... mianowicie czasem pojawiają sie paski w poprzek monitora. Zauwarzyłem że zaczynają sie tylko w jasnych miejscach i ciągną sie do prawej krawędzi ekranu. Czasem pomaga "stuknięcie" w monitor. Zwykle pojawiają sie po dłuższej pracy monitora. Paski mają kolor brązowy\brunatny\ciemno czerwony i migają. Strasznie to wqrzające jest. Da sie jakoś temu zaradzić czy servis ? ;/ @edit pomogło zmniejszenie kontrastu o 50 % tylko że teraz obraz jest za ciemny do pracy :/ Edytowane 17 Września 2005 przez mkszakal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) Tfu nie doczytałem ;] jak po stuknięciu to zimny lut. Edytowane 17 Września 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkszakal Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 (edytowane) a możliwe że to zakłucenia pola magnetycznego albo cos w tym rodzaju ? komputer stoi 50 cm od monitora, a kiedy przesunąć go jeszcze bliżej obraz po stronie komputera zaczyna nieznacznie migać\falować ... @up znaczy sie co ? da sie to naprawić "w domu" Edytowane 17 Września 2005 przez mkszakal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 To znaczy że jak stukniesz te pasy znikają ?? czy dopiero jak zmniejszysz kontrast to pomaga ?? Jaki monitor i ile ma lat ? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkszakal Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 nowy monitor Samsung SM 793DF, czasami jak mam kontrast domyślny czyli 100 % pomaga stuknięcie w monitor, a potem już to przestało działać i zmniejszyłem kontrast do 35 % i jest ok ale za mały kontrast do pracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkszakal Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 dzieki ;] dam znac co mi powiedza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2005 Haa Kamikadze kontrast na 100% :lol:. Życzę powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...