sinus Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 mój kuzyn chce zmodernizować kompa: -ecs k7s5a -128 sdr -maxtor 20gb -duron 950 -pixel view gf4-440 64mb Czy musi zmienić bios jak chce wpakować se athlona 1800xp? acha i czy ten procek wogoolue pójdzie na tej płycie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 AXP1800+ pójdzie na tej płycie. Tylko możesz mieć problem z RAM'em bo niektóre K7S5A mają problem z prockiem na fsb 133MHz i SDRAM na 133MHz. Kup DDR'y i nie powinno być problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Siemka niech nie kupuje ecs-a tylko coś innego niewiem msi albo coś takiego .Ramu z 256ddr a nie 128 to troszke malo . Pozdr a jeszcze jak nie kupi ecs to nie bedzie musiał zmieniac biosu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Siemka niech nie kupuje ecs-a tylko coś innego niewiem msi albo coś takiego .Ramu z 256ddr a nie 128 to troszke malo . Pozdr a jeszcze jak nie kupi ecs to nie bedzie musiał zmieniac biosu :) Wlasnie niech kupi se Solteka zaoszczedzi sobie niemilych kaplikacji 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Siemka niech nie kupuje ecs-a tylko coś innego niewiem msi albo coś takiego .Ramu z 256ddr a nie 128 to troszke malo . Pozdr a jeszcze jak nie kupi ecs to nie bedzie musiał zmieniac biosu :) On nie chce kupic plyty. Sam procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symbiont Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 On nie chce kupic plyty. Sam procesor. To niech zmieni napewno mu to nie zaszkodzi najlepiej chepobios z sierpnia u mnie spoko biega i ma suport do nowszych atlonow szukaj na www.ocworkbench.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 AXP1800+ pójdzie na tej płycie. Tylko możesz mieć problem z RAM'em bo niektóre K7S5A mają problem z prockiem na fsb 133MHz i SDRAM na 133MHz. Kup DDR'y i nie powinno być problemu.Kumpel ma najnowsza Rev tej plyty i jest OK z fsb 133 i taktowaniem pamieci na 133 MHz. Moze to tylko kwestia najstarszych wersji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 AXP1800+ pójdzie na tej płycie. Tylko możesz mieć problem z RAM'em bo niektóre K7S5A mają problem z prockiem na fsb 133MHz i SDRAM na 133MHz. Kup DDR'y i nie powinno być problemu.Kumpel ma najnowsza Rev tej plyty i jest OK z fsb 133 i taktowaniem pamieci na 133 MHz. Moze to tylko kwestia najstarszych wersji? Może. Złożyłem parę kompów (dokładnie 6) na K7S5A (jakiś rok temu) i tylko jeden miał problem z fsb 133MHz i SDRAM na 133MHz. Na drugiej SDRAM'y nie chciały chodzić na Turbo lub FAST (niepamiętam jakie ma maksymalne ustawienie ta płyta, bo to było dawno) i nie była to wina pamiatek bo na mojej płycie chodziły na max timingach i na turbo bez najmniejszych problemów. A pozostałe 4 K7S5A chodziły bez żadnych problemów. Ale tak to jest z tą płytą. Jak się trafi to chodzi dobrze, a jak nie to człowiek może się nerwicy nabawić :wink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Jak teraz działa bez problemu to będzie działać na Antku. Jak chodzi o pamięci mimo ze znam wielu co ma tą płytkę to u nikogo nie ma problemów z sdram.Jak kupisz Antka proponuje wrzucić BIOS do OC(jak można go tak nazwać) i puscić na większej szynie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 mój kuzyn chce zmodernizować kompaMoże napisz jaką dysponuje kwotą, to będzie zdecydowanie łatwiej. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 128 sdr i athlona 1800xp ?? dla mie troche bezsensu ale dobra procek powinien dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Przecież nie kupuje teraz tego Athlona. Jak dla mnie to tu trzeba złożyć wshystko od początku: Duron 1.1GHz - tani, a wydajny - niecałe 200zł 256MB DDR - DDR to przyszłość, 256MB to minimum a jaka płytka to już zależy od kasy (MSI KT3Ultra?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 mój kuzyn chce zmodernizować kompa: -ecs k7s5a -128 sdr -maxtor 20gb -duron 950 -pixel view gf4-440 64mb Czy musi zmienić bios jak chce wpakować se athlona 1800xp? acha i czy ten procek wogoolue pójdzie na tej płycie? Parę dni temu przerabiałem zmianę procka z d 750 na axp 1466. spokojnie działa, nie wiesza się. temperaturka proca kolo 48 C. Tyle, że mam zasiłkę 350W co dla lubiącej dużo prądu k7s5a ma znaczenie. Na miejscu twojego kumpla dodatkowo wymieniłbym ram na ćwiartkę ddr. AXP dostaje wtedy 10-15% speeda aczkolwiek przy aktualnych cenach ramu inwestowanie weń nie ma sensu :/ BTW axp 1700 kosztuje 270 zł, 1800 ponad 350 a róznica wydajności jest niewielka. ja bym radził jednak 1700 (i na cheepobiosie na magistrale 138 i już jest 1800 :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 a 1800 na 138 to ile ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 qrnaaaaaa grrr dlaczego ten ram taki drogi ?? ))))))))))))): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukczas Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 witam obowiazkowo musisz dolozyc drugie 128 ram i kup najlepiej athlona 1700, moj kumpel byl w takiej sytuacji jak ty: przesiadl sie z durona 800 na tego antka i jest bardzo zadowolony i w bew temu co mowia inni antek xp na tej plycie z sdramami chodzi naprawde szybko, powiem wiecej mial nawet pamiec ddr przez moment i po kilku testach stwierdzilismy obaj ze skoro nie widac roznicy to po co przeplacac :-) pzdr Lukas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ja proponuje Amd xp i płyte dfi i podkręcasz na fsb 166 i masz xp 2200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 30 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2002 Ja proponuje Amd xp i płyte dfi i podkręcasz na fsb 166 i masz xp 2200 xp 1,7 lub 1,6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...